« на головну 07.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура
Культура
  ...І доль незагадкове завтра
...І доль незагадкове завтра Новий рік завжди обіцяє щось не­звичайне. Втім, хіба з людського погляду. Ось я, приміром, народилася саме перед Новим роком. Тож як і всі немовлята, надто «зимові», таки не­звичайна. Правду кажучи, дуже розсердилася на маму за те, що вона ви­штовхнула мене з теплої вологи на великий холод і велике світло: шкіру обпі­кало, очі сліпило і треба було ще розібратися з тим новим і не вельми приєм­ним, серед якого я тепер мала перебувати.
 
Культура
  Майстри ілюзій
Майстри ілюзій «Мир без чудес черно-бел, но нет причин для тоски. За пять минут кистью умелой мир черно-белый – весь! – раз­рисуют чудаки», – співала ко­лись Ірина Понаровська. Та, напевне, ні вона, ні автори піс­ні не здогадувалися тоді про іс­нування особливих «чудаків», а точніше – дивовижних май­стрів, яким притаманний власний спосіб розмальовуван­ня світу. Йдеться про попу­лярний нині стріт пейтінг (Street Painting).
 
Культура
  Щасливого різдва!
Щасливого різдва! Мабуть, лишилося вже зовсім мало родин, у яких збереглися б старі різдвя­ні листівки. Маю на ува­зі зовсім старі, часто з іншомовним написом, з характерними саме для старовинних канонів та­кої образотворчості об­личчями й постатями дітей і дорослих.
 
Культура
  На перехресті пройдених доріг
На перехресті пройдених доріг Дід Мороз, Санта Клаус, Пер Ноель, Бабо На­талє, Йоулупуккі, Юлетомте... Що їх об’єднує? Та все! Це один і той самий новорічно-різдвяний персонаж, лише в різному вигляді. Свого часу вийшов американський фільм «На­зивайте мене просто Клаус», де Сантою врешті-решт виявилася не надто молода чорношкіра жінка! Тож річ зовсім не в зо­внішності. А в тому, що кожен із цих персо­нажів – істота посправжньому добра й лю­дяна, та ще новорічної ночі дарує дітям і до­рослим пречудові подарунки...
 
Культура
  Ранок, вечір – з Новим роком!
Ранок, вечір – з Новим роком! Напередодні нового й незвіданого хо­четься поміркувати про щось дав­но усталене. Приміром, про кален­дарі. Нинішній стрімкий прогрес уже не задовольняється звичним для всіх нас календарем (попри його неодноразову корекцію): різна кіль­кість днів у місяцях, відтак неодна­кові за тривалістю квартали, інші проміжки часу...
 
Культура
  Правнуки погані
Правнуки погані Про цю скандальну ситуацію на­вперейми повідомляють ЗМІ: ось-ось може загинути неоціненний пам’ятник нашої культурної спадщини – музей-квартира Бори­са Романовича Гмирі, геніального українського оперного й камерного співака, потужного баса, що усла­вив нашу батьківщину. Річ у тім, що хранителька музею-квартири, президент Фонду Бориса Гмирі Ганна Принц (небога його дружини) видала «Щоден­ники» співака. Як повідомила мені Ганна Василівна, це фо­ліант на 900 сторінок, який склався з восьми щоденникових зошитів, де були сторінки як рукописні, так і друковані. Упорядниця додала ще близько 400 сторінок розшифровок та коментарів. Таким чином світ побачила непересічна документально-наукова праця.
 
Культура
  Справжнє золото
Справжнє золото – Станція «Золоті ворота»! Пе­рехід на станцію «Театральна»! І все, поїхали далі. Хто вийшов, хто лишився в поїзді метро. Всі заклопотані, всі поспішають. А ось ми із вами вийдемо й не поспі­шатимемо. Річ у тім, що турис­тичне видання Bootsnall недавно склало список найкрасивіших у світі станцій метрополітену: всього 15. І серед них – київські «Золоті ворота», котрі посіли почесне 11-те місце.
 
Культура
  Літера й дух часу
Літера й дух часу Нинішня доба така заполітизована, що в орбіту політичного дискурсу автоматич­но втягуються категорії й поняття вза­галі трансцендентні, з принципово інших «систем». Що вдієш: усі нині прагнуть грошей, влади, майна, а засоби в таких ви­падках здебільшого виправдовуються ме­тою. Спадає на думку, що й з’їзд Націо­нальної Спілки письменників України, який, що цікаво, відбувся в два етапи – в жовтні та листопаді ц. р., не випадково удостоївся пильної уваги засобів масової ін­формації. Знову – політика! При всьому тому, що інтерес «маси», яка потребує ін­формації, тобто суспільний інтерес, до ме­тушні в доволі клановому, фактично закри­тому письменницькому «клубі» традицій­но і в цілому не такий уже й великий. Адже для читача найцікавішою є сама літерату­ра – власне, те, що може пред’явити своєму народові його речник.
 
Культура
  Ірокез Радянського союзу
Ірокез Радянського союзу За підсумками ІІІ Міжнарод­ного кінофестивалю, що від­бувся у цьогорічному вересні в Києві, головний приз – ста­туетка «Золоті крила» – діс­тався фільму Михайла Іл­лєнка «Тойхтопройшовкрізь­вогонь» (Firecrosser). У день презентації режисер з’явився в оточенні своїх акторів, одягнених в індіанські націо­нальні костюми.
 
Культура
  Дозвольте вас... налякати!
Дозвольте вас... налякати! Брати Олександр та В’ячеслав Альошечкіни – водночас і сценаристи, й оператори, і режисери, які ще 2004 року відзняли короткометражку жахів «Говерла» і, здається, далеко не вчора оцінили переваги 3D-технології. Нині вони збираються піднести глядачам черговий кіно­сюрприз, і таки – тривимірний. Адже, як відомо, в Карпатах непода­лік Воловця в серпні було розпочато зйомки фільму «Синевир».
 

Сторінки: « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання