« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

Пташка незвичайна

Пташка незвичайна

 Ця дівчинка вже практично не потребує реклами, бо трохи більше, ніж за два роки встигла закоха­ти в себе не лише пребагато людей емоційних, які милуються дітьми як «квітами», а й чимало сер­йозних музикантів-професіоналів, які вміють ці­нувати художнє явище як таке, незалежно від віку претендента.

 Чарівна також і зовні Настуня Петрик, маючи на той час лише вісім років, до глибини душі вразила слухачів на кон­курсі «Дитяча нова хвиля–2010», виконавши складну композицію з репертуару групи The Beatles – Oh, darling.

 В Артеку, де в серпні 2010-го відбувався фінал конкурсу, Настя Петрик діс­тала найвищі оцін­ки й перше місце. Всі без винятку члени компетент­ного журі та головний суд­дя «Дитячої нової хвилі–2010» – композитор Ігор Крутой, не кажучи вже про глядачів, були в захоплен­ні й не приховували цього. Тонесенька крихітка, схо­жа на пташеня, що приїха­ла з Одещини, здавалася на сцені мало не шестиріч­ною й майже безпорадною з її природною дитячою, «невідточеною», пласти­кою. А проте мікрофон тримала твердою рукою й упевнено демонструвала унікальні вокальні дані. У подарунок переможниця одержала міні-студію, де може відпрацьовувати майстерність, записувати нові пісні. До речі, тоді ж не менш вдало виступила й старша сестра Насті – Вікторія. А вперше про сес­тер Петрик дізналися й за­говорили після шоу «Укра­їна має талант–2».

Наступного року Настя Петрик знову приїхала до Артека, цього разу як по­чесний гість, і знову врази­ла присутніх виконанням у дуеті з королем естради Ф. Кіркоровим його відо­мого хіта «Сніг». Цілком «дорослої» пісні, складної як вокально, так і емоційно-психологічно. Для при­голомшених слухачів ли­шилося загадкою, як дев’ятирічній дівчинці вдалося так виразно й точ­но передати непростий на­стрій цього твору. Того ж таки року Настя, вже як за­прошена зірка, виступила в Юрмалі на «Новій хвилі–2011» у концертному залі «Дзінтарі» з «відполірова­ним» власним хітом Oh, darling, в якому демон­струє не лише сильний до­рослий голос широкого ді­апазону, а й виразний складний джазовий вокал, характерний, скажімо, для Елли Фіцджеральд. А та­кож уже цілком дорослий артистизм, глибоке про­никнення у зміст викону­ваного твору, вільне, есте­тично привабливе володін­ня сценічним простором.

Нині, в свої десять ро­ків, вона справді зріла й досвідчена співачка, ніби народжена для тріумфаль­них публічних виступів. Не помітити такий талант, звісно, не можна. Як стало відомо, цього літа, напри­кінці червня, кінокомпа­нія inQ розпочинає зйомки нового українсько-російсько-американського ху­дожнього фільму «Пта­шинка», де Настя Петрик зіграє головну героїню.

За сюжетом маленька дівчинка з незвичайним прізвищем – Пташинка – має чарівний голос. Але трапилося горе: в автока­тастрофі загинула мати ді­вчинки – й світ дитини зруйновано, вона втратила не лише співочий дар, а й саму можливість говори­ти. Героїня потрапляє до дитячого будинку, де ра­зом з новим другом (його грає переможець шоу «Танцюю для тебе» Давид Антонян) зазнає чимало прикрощів. Тому діти тіка­ють, бажаючи передусім розгадати таємницю, яку незадовго до смерті матір намагалася відкрити дівчинці. Врешті-решт, після неймовірних пригод героїня потрапляє до Аме­рики, а там – на славетне світове шоу талантів American Idol, де усе завер­шується хепі-ендом.

16 травня в Києві відбу­лася прес-конференція – презентація нового філь­му. На той час проект ще перебував на етапі завер­шення кастингів, при цьо­му генеральний продюсер продакшн-студії inQ Воло­димир Хорунжий повідо­мив, що в кастингу взяли участь понад 800 кандида­тів з України, Росії та США. З голівудських зірок у фільмі зніматимуться Генрі Томас і Лаура Пре­пон, серед українських та російських гучних імен – Ада Роговцева, Євгеній Миронов, Світлана Немо­ляєва, Володимир Ільїн, Ірина Пегова та ін.

Ідея фільму належить українському бізнесмену й продюсеру Тимофію На­горному, який стверджує, що сюжет стрічки багато в чому побудовано на реаль­них дитячих історіях (але, мабуть, «без Америки»). Зніматиме уже відомий молодий режисер Тарас Ткаченко («Собачий вальс», «Дядечко Бернс» та ін.). Він зауважив, що «Пташинка» – кіно про мрію (все-таки американ­ську!) і про перемогу дітей над самими собою. А В. Хо­рунжий переконаний, що стрічка викличе в гляда­чів співчуття до дітей-сиріт, позбавлених тепла й піклування. Втім, автори не ставили собі за мету ви­чавити сльози – навпаки, зніматимуть фільм до­брий, по-справжньому сі­мейний, такий собі екшн і мелодраматично-музично-комедійний мікс.

 Напередодні«польоту»

 Задум, звісно, крутий: п’ятимільйонний бюджет, зйомки в Лос-Анджелесі, зірки Голівуда... Бюджет «Пташинки», як повідомляє інформпрограма «События», забезпечили сто благодійників, що купу­вали «дитячі картини за дорослі гроші». Назагал, з огляду на коментарі ЗМІ, українська культурна гро­мадськість виявляє особливу, концентровану заці­кавленість у проекті, покладає на нього величезні надії, щиро сподівається на успіх стрічки передусім у країнах-учасницях. Справді, навіч практично без­прецедентне співробітництво в царині кіно України та Голівуда, й більш того, на переконання В. Хорун­жого, фільм буде оскароносним і підкорить увесь світ. А Настя Петрик і Давид Антонян, судячи з їхніх висловлювань, зо­крема на згаданій прес-конференції, просто хочуть мо­рально й матері­ально підтримати своїх юних, не дуже щасливих, земляків – дітей-сиріт.

 

 ЯРМАРОК СТУДЕНТСЬКИХ ТАЛАНТІВ

 Фестиваль аматорського мистецтва «Сту­дентська весна–2012» серед колективів медичних навчальних закладів Рівненської області, що відбувся 17 травня в Костопільському районно­му будинку культури, проводився з метою вияв­лення та популяризації кращих виконавців у різних жанрах мистецтва серед студентської молоді, активізації їх творчого потенціалу, під­тримки талановитих.

 Художні колективи й окре­мі виконавці продемон­стрували багатогранність талантів студентської моло­ді, їх цілеспрямованість, творчий світогляд.

Конкурсанти репрезенту­вали найрізноманітніші жанри, найширше було представлено вокально-хоровий та хореографіч­ний. Вдячні глядачі – зде­більшого студенти медич­них навчальних закладів області – не шкодували оплесків!

Журі теж підтвердило висо­кий рівень виконавської майстерності учасників фестивалю – переможців відзначено дипломами й грошовими винагородами від обласної організації профспілки працівників охорони здоров’я. Вручаю­чи їх, голова обласної орга­нізації галузевої профспіл­ки С. Боровець висловив самодіяльним артистам щире захоплення, подяку­вав за позитивні емоції, які вони подарували залу. Се­ред переможців, зокрема, хоровий колектив та сту­дентський театр мініатюр «Пломба» з Рокитнівського медичного училища, соліст Олександр Бойчук, декла­матор Марія Цапко, гумо­рист Ілля Лаба та ансамбль танцю під керівництвом К. Зембаль з Рівненського державного базового ме­дичного коледжу, солістка Алла Панчелюга, баяніст Роман Стельмащук та ан­самбль сучасного танцю «Латюс» під керівництвом Л. Озарчук із Костопіль­ської філії Рівненського державного базового мед­коледжу.

Усі учасники фестивалю дістали дипломи й слова подяки від організаторів заходу, а декого запрошено до участі в святковому кон­церті до Дня медичного працівника.

Михайло Коханюк,

головний спеціаліст зорганізаційно-методичної роботи Рівненської обласної орї профспілки працівників охорони здоров’я


 Сторінку підготувала Тетяна МОРГУН, «ПВ»

07.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання