« на головну 07.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура
Культура
  Знищення чи реставрація?
Знищення чи реставрація? Ще не вщухли пристрасті навко­ло реконструкції Андріївського узвозу, а вже в епіцентрі нового скандалу доля Гостинного двору в Києві. Позірно активний про­тест десятків мітингувальни­ків проти його реставрації зда­ється чимось штучним, бо, згід­но із запевненнями, Гостинному двору в Києві після реконструк­ції планують повернути його первісні функції торговельного й культурного центру. Принай­мні так інформували в Мініс­терстві регіонального розвитку, будівництва й житлово-комунального господарства.
 
Культура
  «Антоніо Гауді – наше все»
«Антоніо Гауді – наше все» Хоч би скільки не писали захоплених рядків про «будинок з химерами» київського архітектора Владислава Городецького, краще прийти сюди й подивитися. А подивившись – подивуватися. На­справді цей «замок казкових істот», цей стиль – модерн на зрізі ХIХ і ХХ століть – плід натхнен­ня генія каталонського скульптора та архітек­тора Антоніо Гауді (1852–1926). «Відлюдника з Барселони».
 
Культура
  В гостях у стародавнього Києва
В гостях у стародавнього Києва 21-23 вересня мені пощастило відвідати міжнародний фестиваль "Гості Стародавнього Києва XV століття", який відбувався у "Парку Київська Русь" під Обуховом.
 
Культура
  Предтечі свободи
Предтечі свободи У ХХ столітті в українському ідеологічно-культурницькому поступі сталися при­наймні два яскравих і неоціненних спала­хи: творчість поетів і письменників дру­гої половини 20–30-х років, включно з нео­класиками, а також явище так званих шістдесятників у контексті нині на­півзабутої «хрущовської відлиги».
 
Культура
  Богдан Ступка. Сумні штрихи на незабудь
Богдан Ступка. Сумні штрихи на незабудь «Людина нібито не літає? А крила має. А крила – має!» Ніхто не зміг би так, як він, прочи­тати цей вірш Ліни Костенко! Ніхто... І все, перелічене у костенків­ських рядках, те, що дає людині крила, – цілком усе! – мав не­забутній Богдан Ступка. Справді: мав чоловік роз­кішні крила!
 
Культура
  Януш Корчак. Великий і маленький
Януш Корчак. Великий і маленький Сімдесят років тому, 5 серпня 1942 року, у газовій камері концта­бору Треблінка загинули двісті си­ріт, а разом із ними – Старий Лі­кар, непересічний психолог і письменник-педагог Януш Корчак (Генрік Гольдшміт). Людина, яка не лише своїми книгами, а й влас­ними життям та смертю наочно довела, що означає любити й розуміти дітей НАСПРАВДІ.
 
Культура
  Слідами Тараса Шевченка
Слідами Тараса Шевченка Із благословення Предстоятеля Української православної церкви Блаженній­шого Митрополита Київського і всієї України Володимира відомий журналіст-мандрівник Микола Хрієнко здійснив три етапи проекту «Українці за Ура­лом» та успішно презентував його як фотовиставку в балканських країнах.
 
Культура
  Школа почуттів
Школа почуттів Попри те, що буквально всі офіційно залю­блені в слоган «Усе найкраще – дітям», проте таке складне, величезне й неоцінен­не художнє явище, як театр для дітей, ба­гато хто сприймає дещо легковажно, інко­ли іронічно, не надто серйозно. Причому подеколи – навіть самі артисти. В тако­му разі, мабуть, належить припустити, що для них це питання певних амбіцій, не­правильного уявлення про власний імідж і престижність праці.
 
Культура
  Шику-блиску дай!
Шику-блиску дай! «Детство прошло давно, стала я взрослой, но – в цирк влюблена я всё равно!» – співала красуня Теодора в незабутній кі­нострічці «Містер Ікс». Тож чи варто пригадувати (для переконливості!) десятки чудових фільмів, літературних творів (хоча б О. Купріна), присвячених цирку взагалі й цирковим артистам зокрема, аби доводити й без того давно доведене: цирк – це наша любов, це нев’януче дитинство в його найбільш мужньому та яскравому прояві!
 
Культура
  Байки
Байки Творчість наших читачів
 

Сторінки: « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання