« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура
Культура
  Так надиктовує натхнення...
Так надиктовує натхнення... Відомо, що килими бувають різ­ні – ручної роботи, машинного плетіння, вовняні, штучні тощо. Але щоб такий!..
 
Культура
  Шлях до Бога – тернистий і вічний
Шлях до Бога – тернистий і вічний Однією з головних пам’яток будь-якого села є церква. І, як правило, кожна така спо­руда має свою історію, поза сумнівом, тісно пов’язану з історією населеного пункту, де розта­шована. Адже раніше саме храм був центром сільського життя, довкола якого оберталися всі найголовніші події. Впродовж свого життя кожна людина не раз бувала у церкві: там її хрестили, коли вона з’являлася на світ, там була повінчана, звідси ж проводжали до іншого світу, коли її земний шлях добігав свого кінця...
 
Культура
  Невипадкова зірка
Невипадкова зірка Зазвичай педагоги у відповід­них вишах, досвідчені журна­лісти у поважних редакціях стримують тих, хто пише про митця: мовляв, уникай вищих ступенів порівняння, типу геніаль­ний, неперевершений, унікальний тощо, бо який же епітет уживатимеш, коли мова піде про когось справді унікального й неперевершеного? Оцінка має бути адекватною, врівно­важеною.
 
Культура
  П’єр Ордінер і зелена фея
П’єр Ордінер і зелена фея Порівняно недавно на нашо­му «питному» ринку з’явився новачок – абсент, знайо­мий не стільки на смак, скільки за переказами й ле­гендами. За радянських часів про іс­нування абсенту добре було відомо хіба що поціновувачам поезії та жи­вопису, адже саме «Шанувальницю абсенту» зобразив на своїй картині Пікассо і саме про абсент як одне з джерел натхнення писали фран­цузькі символісти Бодлер, Рембо, Аполлінер. У світі абсент здавна вважається напівзабороненим і важ­кодоступним продуктом, хоча дово­лі часто це ніби своєрідна рекламна технологія, нерідко цікавість до продукту ще педалюють ціна й ди­зайн пляшки. Насправді сучасний абсент із його тезкою понад сторіч­ної давнини пов’язує хіба що назва, бо в давні часи стандартів як таких узагалі не існувало, а нині рецепту­ру будь-якого напою затверджують відповідні поважні структури.
 
Культура
  Маємо талант!
Маємо талант! Ще у лютому Об’єднання профспілок Харківської області повідомило про проведення фестивалю майстрів народної твор­чості під назвою «Профспілки Хар­ківщини мають талант».
 
Культура
  Вертикаль Говорухіна і Ганс Крістіан Андерсен
Вертикаль Говорухіна і Ганс Крістіан Андерсен Той, хто недолюблює журна­лістів, часто має для цього підстави. Варто було Станіс­лаву Говорухіну зронити фразу, що він «ображений на глядачів, куражу немає» й далі не зніматиме кіно, як «смажений» факт підхопили десятки періодичних та інтернет-видань, на всі заставки ла­суючи ключовою фразою, викладе­ною або тотожно, або в дещо інших редакціях. Скільки я не намагалася розібратися – ну, хоч хтось, хоч один-єдиний напише, в чім, власне, річ, і як він сам оцінює фільм «Ві­кенд» та дивно суголосну реакцію різних аудиторій, – нічого подібного знайти не вдалося. Авжеж, головне не сутність проблеми, головне – скандальчик навколо неї, зовсім як у старому анекдоті: яка різниця – він вкрав, у нього вкрали...
 
Культура
  Примхливий метелик успіху
Примхливий метелик   успіху Цьогоріч, у шведському Мальме, популярний між­народний конкурс Євроба­чення (його символом став метелик, забарвлений у відповідні національні кольори), мабуть, утомившись від різних му­зичних «фокусів», кривлянь, ерза­ців та умовностей минулих років, нарешті повернувся до зрозумілих, гідних і добротних музичних ком­позицій.
 
Культура
  Творчість єднає континенти
Творчість єднає континенти Недавно керівник заслуже­ного народного ансамблю пісні й танцю України «Дар­ничанка», заслужений пра­цівник культури Петро Ан­дрійчук був запрошений до США для участі у концертах оркестру народних інстру­ментів. Маестро Андрійчук не лише блискучий хормей­стер і музикант, а й, що не менш важливо, митець за­требуваний, завжди бажа­ний там, де колеги по цеху знають і цінують його твор­чість. Додому він повернув­ся, сповнений вражень, і ми вирішили дізнатися про по­їздку докладніше.
 
Культура
  Боротись до останнього патрона
Боротись до останнього патрона «Світ розколото навпіл, і тріщина пройшла крізь серце Поета», – писав Генріх Гейне. Цей ви­слів безпосередньо – й у переносному, й у буквальному сенсі – стосується долі й творчості заслу­женого діяча мистецтв України, ла­уреата Національної премії України імені Тараса Шевченка, фронтовика-орденоносця, видатного, незабутньо­го українського поета Дмитра Оме­ляновича Луценка (1921–1989).
 
Культура
  Світле Христове Воскресіння
Світле Христове Воскресіння Власне кажучи, вся понад двоти­сячолітня історія християн­ства – це історія неминущого захоплення, згадування й про­повідування тієї події, що ста­лася 14 числа першого весняного мі­сяця нісана (за іудейським календа­рем) в Єрусалимі: розп’яття нашого Спасителя Ісуса Христа і Його диво­вижне Воскресіння на третій день, «перший день тижня» (після суботи), котре стало головним празником християн. Адже Божий син показав людям перемогу над смертю й ві­чним забуттям.
 

Сторінки: « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 »

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання