« на головну 24.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура
Культура
  Він продав своє погане життя
Він продав своє погане життя Довелося прочитати, що кожна нормальна людина при здоро­вому глузді просто зобов’язана вряди-годи піднімати себе за волосся. На кшталт ба­рона Мюнхаузена. Тільки не жарто­ма, а всерйоз, і не за волосся, а зусил­лям волі, а піднімати – тобто усвідом­лено кидати себе в новий життєвий виток. Ризикуючи, звісно, але знаю­чи, що так буде краще. Життя налаго­диться. І зазвичай так і стається.
 
Культура
  «А той третій празник...
«А той третій празник... ...Святе Водохреща», – співається в коляді. Хрещення Господнє, або Йордан, є третім і завершальним святом великого різдвяно-новорічного циклу. Позаду величне Свято Різдва Христового. А до слова, тут, як зауважив у розмові з Рома­ном Колядою архиєпископ Чернігів­ський і Ніжинський Євстратій, річ не в конкретній даті – 7 січня, бо, як ми знаємо, східний і західний релі­гійний світ, зокрема католицтво й православ’я, історично розійшлися у датах святкування.
 
Культура
  Мегаполіс: поетична модель
Мегаполіс: поетична модель Другої неділі грудня відбувся фінал творчого конкурсу «Справжня поезія», ініційо­ваного заступником голови Молодіжної Ради ОПХО Юрі­єм Овдієнком.
 
Культура
  Чарівник усесвітнього братерства
Чарівник усесвітнього братерства У принципі художній переклад завжди робить сюжети «бро­дячими», а літературу – між­народною. Щоправда, в пер­шому наближенні, позаяк ве­личезну, якщо не вирішальну роль відіграє художність самого перекла­ду. Приміром, існує понад тридцять перекладів «Гамлета» на російську, але не всі однаково подобаються. Чому? Адже перекладалося з одного й того самого джерела.
 
Культура
  Неповторна атмосфера вічного свята
Неповторна атмосфера вічного свята Знаєте, що таке хаскі? Собака чистокровної породи, завод­ської, спеціалізованої. За да­ними різних джерел, виведена американськими кінологами в 30-х роках минулого століття. За­дум був такий: вивести чистопород­ного їздового собаку для півночі, гарного, з добрим характером. А й справді: хаскі наче всміхається кож­ному зустрічному. Цілковита при­язнь до людини (якщо правильно ви­дресирувана). Недаремно саме хаскі є улюбленим трендом шанувальни­ків і володарів чотирилапих друзів наших.
 
Культура
  «Жива вода» кінематографа
«Жива вода» кінематографа Так, немає нічого нового під сонцем (чи під місяцем). Тобто справді важко створи­ти – ну, припустімо, сцена­рій, який відкривав би якісь зовсім незвідані сторони людських стосунків. І, аби не мучитися, кіно­шники здебільшого беруть те, що «під рукою», примушують рухатися «фотки», котрі фіксують прикмети сьогодення. Народу все це набридо, та й їм самим – усі ці бойовики, бан­дитські мегаполіси, стрілялки-наздоганялки, ментовські пристрас­ті або часто вульгарні, нашвидкуруч зварганені схематичні love story.
 
Культура
  Літав орел, літав сизий...
Літав орел, літав сизий... Видатний, всесвітньо відомий і шанований музикознавець Михайло Головащенко, якому 20 листопада виповнилося б 90, – герой війни, кавалер ба­гатьох державних відзнак. Патріот і невтомний трудівник, він повер­нув рідному народові десятки імен неперевершених українських співа­ків і музикантів, зумисне викресле­них із нашої пам’яті як «буржуазних націоналістів».
 
Культура
  Вишневий сад
Вишневий сад Великий майстер усмішок Остап Вишня (Павло Михайлович Гу­бенко) народився 13 листопада 1889 року на хуторі Чечва Зінь­ківського повіту на Полтавщи­ні. А ось його коментар у «Моїй авто­біографії» (1927) щодо цієї події: «У мене не було жодного сумніву в тому, що я народився, хоч і під час моєї по­яви на світ білий і потім – років, ма­буть, із десять підряд – мати казали, що мене витягли з колодязя, коли на­пували корову Оришку».
 
Культура
  «Пісня моя з Україною в серці»
«Пісня моя з Україною в серці» Для Національного заслуже­ного академічного україн­ського народного хору України імені Григорія Ве­рьовки та його генерально­го директора й художнього керівни­ка, народного артиста України, Ге­роя України Анатолія Авдієвського цей рік – ювілейний: 70-річчя засну­вання хору й 80-річчя Маестро. Від­булося чимало ювілейних концер­тів, колектив виступав у Національ­ній філармонії України, Національ­ному палаці мистецтв «Україна», а 24 жовтня – у Національній опері України. Весь цей час неймовірний ажіотаж меломанів і не думав вщу­хати, тому потрапити до оперного театру виявилося надзвичайно важ­ко. А вхід – лише за запрошеннями.
 
Культура
  Старе по-новому. Неупереджено
Старе по-новому. Неупереджено Брати Віталій і Дмитро Капра­нови частіше за їхніх колег-літераторів опиняються в епі­центрі зацікавленої уваги громадськості взагалі й культурно-літературної зокрема. Що ж, так виявляється дуже справедливе уособлення «вибіркового правосуд­дя» шанувальників освіченості, ро­зуму, дотепності, ерудованості, ком­петентності. А тут іще брати Капра­нови підносять співвітчизникам і зовсім цікавий сюрприз. Вихід у світ їхньої книжки «Мальована іс­торія незалежності України», про яку так довго говорили журналісти, стався! (Така собі історична алю­зія!). Книга містить мапи, портрети історичних діячів і структуровану в таблиці хронологію, але більша її частина – комікси, які створили ху­дожники з кількох українських міст у різних регіонах України.
 

Сторінки: « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання