« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура
Культура
  «НАЇВНЕ МИСТЕЦТВО» МАРІЇ ПРИМАЧЕНКО
«НАЇВНЕ МИСТЕЦТВО» МАРІЇ ПРИМАЧЕНКО Українська художниця Марія Примаченко залишила нам безцінний спадок, що викли­кає асоціації, думки та долу­чає до особливого світу – глибинного, поетичного цар­ства казки з її загадковістю та одкровеннями. Вона вчила бачити в усьому красу, її картини викликають відчут­тя нероздільної цілісності природи, всього живого, су­щого на Землі. Тому й бачила вона сенс свого життя в тому, аби творити для людей і «людям на радість».
 
Культура
  ВШАНУВАННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ
ВШАНУВАННЯ ВЕЛИКОГО КОБЗАРЯ 9 березня виповнилося 202 роки з дня народження ви­датного українського поета, художника і письменника, основоположника нової української літератури Тара­са Шевченка.
 
Культура
  ЩОДЕННИКИ МАЙДАНУ
ЩОДЕННИКИ МАЙДАНУ 20 лютого українці вдруге відзначили скорботну дату – День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день вшануван­ня подвигу учасників Рево­люції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Со­тні. Протести листопада 2013-го – лютого 2014 року знайшли своє відображення у багатьох документальних фільмах, як-от «Зима у вог­ні» режисера Євгена Афіне­євського, «Майдан» режи­сера Сергія Лозниці, «Воля або смерть» режисера Дем’яна Колодія, «Аліса, яка живе в країні війни» режи­серок Аліси Коваленко та Любові Дуракової. Про деякі з них «ПВ» уже розповідали. Віднедавна п’єса про події на Майдані з’явилася й на театральній сцені – у репер­туарі Національного акаде­мічного драматичного теа­тру ім. Івана Франка
 
Культура
  «МЕЛОДІЇ ДУШІ» МЕДИКІВ ЗАКАРПАТТЯ
«МЕЛОДІЇ ДУШІ» МЕДИКІВ ЗАКАРПАТТЯ Медики Закарпаття – над­звичайно талановиті. Про розвиток самодіяльного мистецтва в галузі незмінно дбає Закарпатська обласна організація профспілки пра­цівників охорони здоров’я (голова Володимир Турок). Тож іще одним кроком у роз­витку творчих дарувань краю став IV Обласний га­лузевий огляд-конкурс ама­торського мистецтва «Мело­дії душі», що відбувся у ДП «Клінічний санаторій «Кар­пати» ПрАТ «Укрпрофоздо­ровниця» (головний лікар Іван Кошеля).
 
Культура
  КРИМСЬКІ СТЕЖКИ
КРИМСЬКІ СТЕЖКИ Стежка. Цей образ одночас­но виник і в проекті АртПоля, й у фільмі Вінсента Муна без жодних спеціальних домов­леностей. Можливо, тому що й українські художники, і французький режисер роз­повідають про Крим, а отже – про існування непростих і завжди особистих стежок, що здатні вивести з темряви. Завдяки музиці, орнаментам, традиціям і довірі.
 
Культура
  ГЕНОТИП ВОЛЬНОСТІ
ГЕНОТИП ВОЛЬНОСТІ У Києві в Національ­ному культурно- мистецькому та му­зейному комплексі «Мистецький Арсе­нал» триває ретро­спективна виставка одного з найвідомі­ших у світі україн­ських художників – Івана Марчука.
 
Культура
  УКРАЇНСЬКИЙ ФІЛЬМ «ЗИМА У ВОГНІ: БОРОТЬБА УКРАЇНИ ЗА СВОБОДУ» НОМІНОВАНО НА «ОСКАР»
УКРАЇНСЬКИЙ ФІЛЬМ «ЗИМА У ВОГНІ: БОРОТЬБА УКРАЇНИ ЗА СВОБОДУ» НОМІНОВАНО НА «ОСКАР» 14 січня у Лос-Анджелесі оголосили спи­сок номінантів на най­престижнішу кіно­премію «Оскар». Се­ред претендентів на золоту статуетку в ка­тегорії документаль­них фільмів – стрічка про події в Україні «Зима у вогні».
 
Культура
  ДОБРА ТРАДИЦІЯ – ЩЕДРУВАТИ
ДОБРА ТРАДИЦІЯ – ЩЕДРУВАТИ Доброю традицією у Закар­патській обласній раді профспілок стала колектив­на зустріч-вітання напере­додні Нового року.
 
Культура
  З МАВПОЮ НУДНО НЕ БУДЕ!
З МАВПОЮ НУДНО НЕ БУДЕ! Новий 2016-й за східним календарем – рік Вогняної Червоної Мавпи. Незважа­ючи на те, що Мавпа повністю вступить у свої за­конні права тільки 8 лютого, у китай­ський новий рік, встановлювати ви­значені правила і вимагати їх неухиль­ного вико­нання вона почне із са­мого початку єв­ропейського но­вого року, тобто з 1 січня.
 
Культура
  НАЙБІЛЬША ВИШИВАНКА У СВІТІ
НАЙБІЛЬША ВИШИВАНКА У СВІТІ Вісімнадцять поверхів на столичному бульварі Лесі Українки, 36б перетворили­ся на картину, що прослав­ляє красу та жіночність українок.
 

Сторінки: « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 »

УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання