« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Культура

Я LIKE УКРАЇНУ

Я LIKE УКРАЇНУ

Один із загальнонаціо­нальних телеканалів спільно з видавни­цтвом братів Капрано­вих запускають до 25-річчя Незалежності України проект «Я like Україну», що передба­чає видання унікальної книги з оповіданнями 25 провідних україн­ських письменників. Усі ці твори – окремі іс­торії про любов до України.

Артем Чех напише «свіжак» із пере­дової, Сергій Жадан буде, як за­вжди, поетичним і не­передбачуваним, Юрій Винничук – прискіпли­вим, Андрій Курков – інтригу­ючим, Андрій Кокотюха – пря­мим і щирим…

Книга стане своєрідною хрестоматією сучасників, кожен з яких творить у своє­му стилі і для свого читача.

Учасниками проек­ту також стануть Ірен Роздобудько, Сашко Лірник, Ан­тон Санченко, Лари­са Денисенко, Вікто­рія Гранецька, Мар­кіян Камиш, Анато­лій Дністровий, Єв­ген Положій та ін.

  • ІЗ ПЕРШИХ ВУСТ

Віталій КА­ПРАНОВ,

український письмен­ник, вида­вець, публі­цист, гро­мадський діяч:

«Ми з дитинства звикли, що патріотизм – щось офі­ційне. Але останніми рока­ми нам дали зрозуміти, що любов до України – це не абстрактна річ. До неофі­ційного збірника ввійшли не лише розповіді зірок української літератури, а й твори тих, хто довів цю любов на війні за Донбас – Артема Чеха та Геннадія Молчанова, а також заги­блого в боях за Донецький аеропорт письменника Ан­дрія Миронюка».

 

СВЯТО МОРЯ ТА ОДЕСИ

2–17 липня в м. Одесі триватиме Одесь­кий морський фестиваль. Це свято для всіх, хто любить море та чудове місто!

Фестиваль слугує ідеї оспівування ав­тентичності Одеси, портового міста з унікальною історією, з особливим мен­талітетом, самобутніми людьми і тра­диціями, своєрідним духом свободи і пристрас­ті, що пронизує все довкола. На фестивалі з при­смаком морської солі присутні всі види творчос­ті: література і живопис, фотомистецтво і кіне­матограф, дизайн і мода.

На гостей та учасників фестивалю чекає різно­манітна і насичена культурна та розважальна програма. Постановки в авторських театрах і творчі перфоманси, що передають дух міста біля моря, конкурси за участю професійних анімато­рів; виставки та майстер-класи художників і фо­тографів, зустрічі з бардами і письменниками, які оспівують улюблену Одесу й море; виступ військово-морського оркестру; проведення вод­них екскурсій, покази кінофільмів, презентації вітрильних шкіл, освітні лекції на морську те­матику; презентація морських колекцій від про­відних дизайнерів одягу. Конкурс серед жителів і гостей міста на найоригінальніший морський образ або персонаж; також у розрізі фестивалю – унікальна водна програма: парад яхт, виступи аквабайкерів, серферів, аматорські рибальські змагання, змагання у водних і пляжних видах спорту, а також інші видовищні події.

Гості фестивалю мають можливість дегустувати зразки морської кухні різних країн світу в міні- ресторанах фуд-корту і кулінарних зонах у рам­ках гастрономічної ярмарки, взяти участь у те­матичних кулінарних змаганнях та конкурсах. Також до послуг відвідувачів – найбільший яр­марок сувенірної продукції з морської темати­ки, де можна придбати собі на пам’ять щось, що нагадуватиме про море й Одесу.

 

 

23.07.2016



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання