« на головну 29.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Інтерв`ю

Леонід БУГАЙОВ: «Літнє оздоровлення – турбота спільна»

Леонід БУГАЙОВ: «Літнє оздоровлення – турбота спільна» Щойно стартувала літня оздоровча кампанія. У ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот» вона охопить декілька тисяч осіб. Своєю працею люди заслужили повноцінний від­починок. А що краще працює підприємство, то більше в ньо­го можливостей для того, щоб задовольняти запити своїх працівників. Про те, як здійснюється оздоровлення азотів­ців у нинішньому сезоні, розповідає голова правління ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот» Леонід Бугайов.

 – Леоніде Сергійовичу, скажіть, будь ласка, чим визначаються стратегічні підходи до організації нинішньої літньої оздо-ровчої кампанії?

– Виступаючи зі своїми со­ціальними ініціативами, Пре­зидент України Віктор Януко­вич зазначив, що поставлені завдання виконуватимуться насамперед завдяки зростан­ню економіки, збільшенню обсягів виробництва. Саме так організована робота у ПрАТ «Сєверодонецьке об’єднання «Азот»: власник, правління і профспілковий комітет діють узгоджено, за єдиним алгоритмом.

На нашому підприємстві підвищується ефективність виробництва, цілеспрямова­но нарощується випуск ос­новної продукції. Завдяки злагодженій роботі азотівців сільське господарство краї­ни, відповідно до прийнятих програм, вчасно отримало високоякісні мінеральні доб­рива. Це особливо важливо для забезпечення урожаїв у нинішніх несприятливих по­годних умовах. Про це йшло­ся на недавньому святкуван­ні Дня хіміка, коли найкра­щим працівникам вручали державні, відомчі, профспіл­кові нагороди.

Велику роль відіграє проду­мана технічна та економічна політика власника – холдингу OSTHEM. Сєверодончани пе­реконалися, що азотівці ваго­мо поповнюють бюджети всіх рівнів, соціальних фондів. Містоутворююче підприємс­тво сприяє розвитку Сєверо­донецька, про що символіч­но нагадує й нова дизай­нерська прикраса централь­ної магістралі міста – про­спекту Хіміків, де вже стали звичними наші фірмові тро­лейбуси – подарунок Дмитра Фірташа. Всіх радує літнє квіт­ково-зелене убрання самого «Азоту».

Нинішньої весни я від імені адміністрації, а голова проф-кому, член Ради ФПУ Валерій Черниш – від імені трудового колективу підприємства під­писали новий колективний договір, у якому збережено й розвинено комплекс со­ціальних пільг і гарантій для хіміків та їхніх родин. Це повною мірою стосується і програм літнього оздоров­лення.

– Як Ви оцінюєте старт оз­доровчого сезону?

– Приємно, що літо у нас стартувало організовано, із розмахом, і це задало ритм на весь сезон. Першого червня на площі біля Палацу культури хіміків за участі профспілкових активістів було влаштоване чудове свя­то для дітвори. Згодом пред­ставники адміністрації та профкому провели звідти на заміський відпочинок першу зміну «гагарінців».

Ця подія була висвітлена на­віть у парламентській газеті «Голос України», де в статті «Чи всім по кишені путівка в дитячу оздоровницю?» (від 6 червня ц. р.) зазначено: «Щастить тим, хто працює на великих підприємствах. Нап­риклад, таких як Сєверодо­нецький «Азот»...». Мається на увазі, що наші хіміки пла­тять за путівки лише невели­ку частину їх повної вартості. І це стосується путівок не тільки для дітей, а й для до­рослих.

– Але перш ніж почати се­зон, треба до нього як слід підготуватися. Як ви­конано ці роботи?

– Про підготовку нашого за­міського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку імені Ю. Гагаріна ми подбали ще навесні. Було видано спе­ціальний наказ по підприємс­тву, відповідно до якого про­ведені ремонтні та інші робо­ти. Добре попрацювали бри­гади будівельно-ремонтного виробництва, служба побуту. Облаштовувати територію допомагали працівники цеху кетонів та органічних кислот, наукового центру, інших підрозділів, профактив.

Персонал табору – це висо­кокваліфіковані фахівці «Азо­ту», серед яких, зокрема, кулі­нари, медичні працівники, пе­дагоги та ін. На високому рів­ні організовані матеріально-технічне забезпечення, енер­гетичне постачання, вирішен­ня господарських питань, культурне обслуговування, заняття спортом. Тут діє філія профспілкової бібліотеки. Канікули для сотень дітлахів пройдуть цікаво, пізнаваль­но, і батьки можуть бути спокійними за своїх дітей. До речі, вперше у нас відпочива­ють і діти працівників Гор­лівського концерну «Стирол». Виділили путівку й хлопчи­кові зі школи-інтернату для сиріт, якому не можна відпо­чивати на півдні.

Табір приймала сувора ко­місія. Звичайно, остаточну оцінку поставимо наприкінці літа, але вже зараз можна по­дякувати всім, хто тут старав­ся і старається. Заклад пере­буває під постійною опікою адміністрації та профкому. До речі, директор підприємства з побуту Олександр Дег-тярьов у недавньому мину­лому – один із профспілкових лідерів, так що взаємодія за­безпечена.

На такому ж рівні організова­но оздоровлення азотівців і членів їхніх родин на базі від­починку «Хімік» на Азовсько­му морі. Працівники нашого будівельно-ремонтного ви­робництва виконали тут ве­ликий обсяг ремонтних робіт. Налагоджено доправлення відпочивальників на базу і назад. Тут працює досвідче­ний персонал, у тому числі кулінари, медики, культор­ганізатор.

– Яка цінова політика щодо путівок?

– У таборі «Гагарінець» шко­лярі семи–шістнадцяти років відпочивають 21 день. Профспілковий комітет роз­поділяє путівки, а реалізує їх працівникам усього за 330 гривень. Це при тому, що повна вартість однієї путівки становить 2880 грн (це мен­ше собівартості). Тобто під­приємство оплачує левову частку коштів.

За пільговими путівками азотівці із сім’ями відпочива­ють і на «Хіміку». Повна вар­тість путівки (для людей, які не працюють на підприємс­тві) – 2760 грн, тоді як азотів­ці сплачують від 432 до 498 грн, залежно від заїзду.

Великі пільги мають трудів­ники об’єднання і на путівки в карпатський санаторій «Термал Стар», на базу «Тав­рида-Азот» біля Алушти, в алуштинську «Чайку». Мину­лого року ми уклали договір на оздоровлення наших тру­дящих у кримському сана­торії «Прикордонник». Тут усе дуже добре організова­но, наших людей зустрічають привітно. Це стосується й ін­ших партнерів. Так що є сенс продовжувати співпрацю.

Також вирішено і транспорт­ні питання, а організаційни­ми – опікується профком. Покращено власне процес реалізації путівок. Побажан­ня відпочивальників уважно вивчаються і враховуються у роботі оздоровчих закладів.

– Що ще ввійшло до кола літніх соціальних турбот?

– Зрозуміло, опікуємося не тільки відпускниками. У літ­ню програму «Азоту», як ві­домо, входять і традиційний зліт туристів на профспіл­ковій базі відпочинку «Світа­нок» на Сіверському Донці, конкурс рибалок-любителів на озері Суходіл, що його ор­ганізовує адміністрація спільно з профкомом. Профспілковий спортивний клуб «Хімік» проводить зма­гання в залік виробничої спартакіади. Надаємо допо­могу в оздоровленні наших ветеранів – через створений профком непрацюючих пенсіонерів. Міські шкільні табори охоче організовують екскурсії в народний музей підприємства, клуб ак­варіумістів, відвідування програм у Палаці культури хіміків.

Літо – це не тільки відпочи­нок, а й робота в садівничих господарствах. Ми допома­гаємо їм із поливом, транс­портом. Енергетики «Азоту» подають у сім садівничих то­вариств воду за значно зни­женими цінами. Гадаю, що після сезону багато наших працівників іще встигнуть відпочити і під час осінніх за­їздів. Також буде закінчено ремонт санаторію-профілак­торію «Янтар», і ця приміська оздоровниця підприємства служитиме хімікам.

Бесіду вів СЕМЕН ПЕРЦОВСЬКИЙ,ЛУГАНСЬКА ОБЛ.

 

 

 

03.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання