« на головну 27.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1254)
04
Липень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

«ЯКЩО ЗМОЖЕМО ВИСТОЯТИ У ЦІ ВАЖКІ ЧАСИ, МИ ПЕРЕМОЖЕМО», – УКРАЇНСЬКИЙ МОРСЬКИЙ ФОРУМ В ЛОНДОНІ

«ЯКЩО ЗМОЖЕМО ВИСТОЯТИ У ЦІ ВАЖКІ ЧАСИ, МИ ПЕРЕМОЖЕМО», – УКРАЇНСЬКИЙ МОРСЬКИЙ ФОРУМ В ЛОНДОНІ

 

Днями у Лондоні від ­бувся Український морський форум, орга­нізований Профспіл­кою робітників мор­ського транспорту України за підтримки Міжнародної федера­ції транспортників (ITF) та Державної служби морського та річкового транспорту України.

Захід зібрав близько ста учасників з глобальної мор­ської індустрії, включаючи посадовців ITF, Міжнарод­ної морської організації (IMO) та постійних пред­ставників кількох держав при IMO, Міжнародної орга­нізації праці (ILO), представ­ників провідних судновлас­ників та їхніх асоціацій, морських навчальних закла­дів, профспілок моряків та благодійних організацій.

Основна тема заходу – «Українські моряки – ваші професійні партнери для безпечного судноплавства».

Мета Форуму – надати всім учасникам морської га­лузі бачення майбутнього сталого розвитку України як ключового постачальника висококваліфікованих, мо­тивованих і талановитих морських професіоналів, а також орієнтованої на май­бутнє морської економіки, відкритої для інвестицій у морську освіту, досліджен­ня і розробки, морські циф­рові технології та інші сек­тори судноплавства.

Генеральний секретар ІМО Арсеніо Домінгес ви­словив рішучу підтримку всім морякам, зокрема укра­їнським, та ПРМТУ. «Мене продовжує надихати відда­ність і стійкість моряків. Їхня робота має вирішальне значення для світової еконо­міки, і вкрай важливо, щоб ми продовжували просувати їхні права та добробут, – за­явив Домінгес. – Без моряків немає судноплавства, немає торгівлі. Я закликаю всіх приєднатися до нашої кам­панії підтримки моряків і визначити їхню незамінну роль у нашому повсякденно­му житті».

Із щирим зверненням до учасників аходу звернувся Генеральний директор МОП Гілберт Ф. Хонгбо. Він за­кликав до міжнародної солі­дарності та підтримки Укра­їни, наголосивши на важли­вості об’єднання в ці складні часи, висловив глибоку стур­бованість працівниками та громадами, які постражда­ли від триваючого конфлік­ту.

Стівен Коттон, Генераль­ний секретар ITF , зазначив: «На цьому Форумі відбулася важлива дискусія про те, як ми можемо захищати нашу промисловість та забезпечи­ти майбутнє України після цього жахливого конфлікту. Наша підтримка йде до всіх наших друзів в Україні, які виявили неймовірну хоро­брість. Внесок українських моряків заслуговує на нашу повагу та визнання».

Олег Григорюк, Голова ПРМТУ, висловив вдячність міжнародним партнерам за со­лідарність та не­вичерпну під­тримку, надану українським мо­рякам та членам ПРМТУ під час війни. Він наго­лосив на значен­ні цієї солідар­ності для забез­печення стабіль­ності і стійкості в морському сек­торі України. «Я відчуваю глибо­ку вдячність за кожен жест підтримки, кож­не добре слово і кожну дію, спрямовану на допомогу на­шим морякам і працівникам морського транспорту. Ваша солідарність надає нам сил і віри в майбутнє. Я вірю, що якщо ми зможемо вистояти у ці важкі часи, ми перемо­жемо. Допоможіть нам, під­тримайте нас, і разом ми до­сягнемо ще більших успі­хів».

Під час звернення до представників міжнародних організацій та судновласни­ків Голова Державної служ­би морського і внутрішнього транспорту та судноплав­ства України Євгеній Ігна­тенко наголосив на важли­вості підтримки партнерами українських фахівців та за­безпечення безпеки судно­плавства в Чорному та Азов­ському морях. Він підкрес­лив: «Українці щодня ризи­кують своїм життям, працю­ючи задля забезпечення про­довольчої безпеки світової спільноти. Вважаю, що ква­ліфіковані українські моря­ки – це стратегія « win - win » для всіх. У такий спосіб ре­сурси та потенціал мор­ських держав використову­ватиметься ефективно. Українські спеціалісти ро­блять свій внесок у розвиток судноплавства кожного дня з усіх точок нашої планети в той час, як російські моряки продовжують порушувати основний принцип ІМО «Без­пека понад усе».

ПРОФСПІЛКА РОБІТНИКІВ МОРСЬКОГО ТРАНСПОРТУ УКРАЇНИ

 

У РОБОТІ 11-ГО КОНГРЕСУ ЄВРОПЕЙСЬКОЇ ФЕДЕРАЦІЇ ПРОФСПІЛОК ГРОМАДСЬКОГО ОБСЛУГОВУВАННЯ ВЗЯЛА УЧАСТЬ ДЕЛЕГАЦІЯ ФПУ

У Палаці парламенту в Бухаресті (Румунія) пройшов 11-й Конгрес Європейської федерації профспі­лок громадського обслуговування і послуг (ЄФПГО).

Ця ключова подія об’єднала 500 профспілкових діячів з 45 країн, які виступили на захист громад­ських послуг та прав працівників сфери громад­ського обслуговування. У 2023 році ЄФПГО від­святкувала 45 років з дня створення.

Серед ключових доповідачів – Квентін Паррі­нелло з Податкової обсерваторії ЄС, Людовік Воет, Конфедеративний секретар ЄКП, та Ганс Клюге, ди­ректор Європейського регіону Всесвітньої органі­зації охорони здоров’я (ВООЗ).

У роботі Конгресу взяли участь представники профспілок громадського сектору України.

Конгрес – це можливість отримати інформацію з перших вуст від представників громадського сек­тору з України, які перебувають на передовій у про­тистоянні російській агресії за сприяння Білорусі, а також від профспілкових лідерів сектору охорони здоров’я, які боролися з пандемією, пожежників з усієї Європи, які зіткнулися з лісовими пожежами, та інших представників працівників.

Гасло Конгресу – «Настав час для громадських послуг!» Громадські послуги мають вирішальне значення для забезпечення ключових пріоритетів для більшості європейців (охорона здоров’я, до­гляд, освіта, тощо) і настав час для Європи проде­монструвати ключову роль, яку відіграють праців­ники сфери громадських послуг.

П’ять головних тем, які обговорили на Конгресі:

● забезпечення миру, демократії, рівності, прав і свобод;

● відновлення та зміцнення громадських по­слуг;

● боротьба за зелений, цифровий та соціально справедливий перехід;

● якісні робочі місця для якісних послуг;

● розбудова та зміцнення профспілок громад­ського сектору.

ВАСИЛЬ ШИЛОВ, ДЕПАРТАМЕНТ МІЖНАРОДНИХ ЗВ’ЯЗКІВ АПАРАТУ ФПУ

 

ЄС ПОЧАВ ПЕРЕГОВОРИ З УКРАЇНОЮ ПРО ВСТУП ДО СОЮЗУ


Про це повідомила голова ЄК Урсула фон дер Ляйєн: «Вітаємо Молдову та Україну з початком переговорів про вступ до ЄС.

Це дуже хороша новина для народів України, Молдови та всього Європейського Союзу.

Шлях попереду буде складним, але спо­вненим можливостей».

Також у ЄС підписали зобов’язання щодо безпеки України і виділили нам 1,9 мільяр­да євро.

Про це у своєму твітері написала Урсула фон дер Ляєн: «Ми зобов’язуємось продо­вжувати доставку зброї, військову підго­товку та допомогу, необхідні Україні, щоб захистити себе від цієї агресивної війни та стримати будь-який майбутній напад», – сказала вона.

 

 

22.07.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання