« на головну 27.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1254)
04
Липень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

АКЦІЯ СОЛІДАРНОСТІ ІЗ УКРАЇНОЮ

АКЦІЯ СОЛІДАРНОСТІ ІЗ УКРАЇНОЮ

Скульптурна Композиція Broken Chair (Підірваний Стілець), Женева.

Учасники найбільшого щорічного глобального форуму в світі праці та соціальної політики – Міжнародної конференції праці – зібрались на Площі Націй у Женеві аби в третій рік війни, через 836 днів після початку бру­тального кровавого вторгнення росії в Україну, привернути увагу гло­бального дипломатичного корпусу до продовження насильства, вбивств та геноциду, що триває з боку путінського війська на фронті протяжністю 3800 км.

Генеральний секретар МКП, керівники найбільших глобальних профспіл­кових об’єднань, представники дружніх профспілкових конфедерацій кра­їн-сусідок України, українські делегати закликали глобальні профспілки продовжувати піднімати в своїх парламентах питання важливості військо­вого співробітництва іноземних урядів із ЗСУ, збільшення надходжень для протиповітряної та протиракетної оборони України, підтримки обороноз­датності українського війська та ефективної санкційної політики проти ро­сійського агресора, а також відновлення енергетичної та цивільної інфра­структури, як і відбудови в цілому України.

Мешканці із української громади Женеви та навколишніх кантонів Швей­царії мали можливість доєднатись до вуличної акції українських профспіл­кових об’єднань – ФПУ та КВПУ, поспілкуватись із українськими делегатами, із представниками українського дипломатичного корпусу та подякувати учасникам мітингу за допомогу та солідарність із українцями, які борються із ворогом на фронті чи користуються захистом і допомогою закордоном від урядів та народів демократичних країн по всьому світу.

Глобальні профспілки підтвердили спрямованість своїх зусиль на під­тримку України в боротьбі проти росії стільки, скільки необхідно.

 

НА ПОЛЯХ МІЖНАРОДНОЇ КОНФЕРЕНЦІЇ МОП


Перший день участі де ­легата від профспілок України в 112-ій Конфе­ренції Міжнародної ор­ганізації праці Григорія Осового ознаменувався низкою публічних подій на підтримку України, працівників і профспі­лок.

Під час ранкового засідан­ня члени української делега­ції поширили листівки-запро­шення своїм колегам з націо­нальних профцентрів, які об’єднує МКП, із приводу участі в мітингу солідарності з Україною перед Палацом націй у Женеві, і далі – в бри­фінгу з питань діяльності українських профспілок в умовах тривалої понад 800 днів військової агресії росії, що відбувся в Женевському університеті.

Солідарно підтримали за­клик і виступили на заходах Генеральний секретар МКП Люк Тріангл, Генеральний се­кретар глобальної профспіл­ки Industrial Атле Хойє та його заступник Кемаль Оз­кан, Президент Пан’європейської регіональної ради, лідер профспілок Молдови Ігор Зубко, делегати з різних національних профцентрів та української діаспори в Жене­ві. Активне сприяння прове­денню заходів на площі На­цій та в Женевському універ­ситеті надала Конфедерація профспілок Швейцарії.

Голова ФПУ у своїх висту­пах подякував міжнародно­му профруху за політичну і гуманітарну підтримку українського народу, який героїчно захищає незалеж­ність і територіальну ціліс­ність держави і виборює свій вибір бути в європейській сім’ї народів. «Однак війна триває, і нам усім потрібно підтримати ініціативи Укра­їни щодо забезпечення спра­ведливого миру, тиснути на політиків і уряди у своїх кра­їнах, об’єднуючись з прогре­сивним громадським секто­ром», – закликав він.

Наступного дня був по­вний робочий день для чле­нів Генеральної ради МКП, насичений обговоренням по­над 20 пунктів порядку ден­ного. Член Генради, голова ФПУ виступив з основних пи­тань в форматі дискусії та провів короткі робочі зустрі­чі з лідерами профоб’єднань низки країн, зокрема, США, Норвегії, Німеччини, Японії, Австрії, Грузії, під час яких вручив подяки ФПУ за фінан­сову і гуманітарну підтрим­ку членів профспілок і по­страждалих у війні громадян України. В офісі бюро АК­ТРАВ відбулася зустріч з Ди­ректоркою Марі Хелен Андре і керівником відділу по Євро­пі і Азії Сергіюсом Гловацка­сом.

Вранці до засідання Кон­ференції делегація ФПУ взя­ла участь в акції солідарності МКП з профспілками М’янми, які зазнають утиску влади.

22.07.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання