« на головну 03.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

МАСОВА АКЦІЯ НА ЗАХИСТ ПРАВА НА СТРАЙК

МАСОВА АКЦІЯ НА ЗАХИСТ ПРАВА НА СТРАЙК

22 травня 2023 року тисячі бельгійських робітників вийшли на вулиці Брюсселя, щоб захистити свої профспілкові права.

Масова демонстрація за участі понад 25 000 людей була організована трьома бельгійськими профспілко­вими конфедераціями ( ACV - CSC , FGTB - ABVV і CGSLB - ACVLV ) на знак протесту проти наступу на права на страйки, демонстрації та пікетування. Дії проти страй­карів почастішали після того, як працівники Delhaize (великої мережі продовольчих супермаркетів у Бель­гії) оголосили страйк, що тривав понад 10 тижнів.

Використання суддів для заборони пікетів і блокад не є чимось новим, але в останні кілька місяців робото­давці зловживають цим інструментом. Нинішній бель­гійський уряд планує новий закон про протести і страйки, який зберігає тиск на організаторів і буде ви­користовуватися проти профспілок і страйкуючих пра­цівників. ЄФПГО вважає, що ці нові положення повинні бути відхилені і що обмеження права на демонстрації не відповідає основоположним правам. Цю позицію підтримують Вища рада юстиції Бельгії та Бельгій­ський федеральний інститут з прав людини, які висло­вили негативні висновки щодо законопроєкту.

ДЕПАРТАМЕНТ МІЖНАРОДНИХ ЗВ’ЯЗКІВ АПАРАТУ ФПУ

 

МОЛОДЬ ОТРИМАЛА КВОТУ В ЄКП

Під час Конгресу Європейської конфедерації профспілок було підтримано пропозицію молодіжного комітету ЄКП щодо запровадження квоти молоді у складі делегацій на Конгрес ЄКП .

Внесені зміни означають, що усі організації, які мають право надсилати своїх представників на Конгрес, забезпечу­ють, щоб кожен четвертий делегат від делегації був молодше або у віці 35 років. Якщо делегація з чотирма і більше делега­тами не відповідає цьому критерію, її пра­во голосу має бути пропорційно зменшене.

«Сьогодні дуже важливий день для всіх молодих профспілкових діячів Європи. Ми збираємося голосувати за спадкоємність профспілкового руху. Як ви всі знаєте з молодіжного комітету, ми просимо про молодіжну квоту на конгресах ЄКП, яка гарантує нашу участь і прийняття рішень в різних політиках, розроблених в ЄКП.

Ми дійсно вважаємо, що для профспілкового руху важливо мати можливість представляти робочу силу в профспілкових структурах, і молодь є ча­стиною цієї робочої сили», – зазначила у своєму виступі Йоланда Гіл, голова молодіжного комітету ЄКП.

Від Молодіжної ради ФПУ до участі в засіданні конгресу ЄКП було делеговано Іванну Храпко, голову Молодіжної ради ФПУ (в складі делегації EPSU) та Катерину Волошко, провідного інспектора департа­менту профспілкового руху та зв’язків з громадськими організаціями апарату ФПУ, секретаря Молодіжної ради ФПУ.

Також представники від Молодіжної ради ФПУ були запрошені на молодіжний захід «Power to the Union Youth», який проходив напередодні Конгресу ЄКП. Під час заходу Іванна Храпко та Катерина Волошко пред­ставили відеозвернення від Молодіжної ради ФПУ, а також презентували інформацію про ситуацію в Україні та ро­боту профспілкової молоді під час війни.

В рамках молодіжного заходу також відбулась зустріч з генеральним секрета­рем ЄКП Естер Лінч, на якій представниці адресували запитання до генерального се­кретаря щодо програм підтримки молодих працівників України, біженців, а також щодо підтримки українських регіонів у післявоєнній відбудові.

МОЛОДІЖНА РАДА ФПУ

27.06.2023



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання