« на головну 06.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

ТЮРЕМНІ ВИРОКИ БІЛОРУСЬКИМ ПРОФСПІЛКОВЦЯМ ВИМАГАЮТЬ РІШУЧИХ ДІЙ ЄС

ТЮРЕМНІ ВИРОКИ БІЛОРУСЬКИМ ПРОФСПІЛКОВЦЯМ ВИМАГАЮТЬ РІШУЧИХ ДІЙ ЄС

Тюремні вироки лідерам профспілок у Білорусі свідчать про необхідність дій ЄС на підтримку проф­спілкових активістів, які виступають проти авто­ритарного режиму країни.

Верховний суд Білорусі дня­ми відхилив апеляції трьох профспілкових лідерів, засу­джених до ув’язнення за участь у продемократичних протестах.

Олександр Ярошук і Сергій Антусевич, президент і віце- президент Конгресу демокра­тичних профспілок (БКДП), були засуджені до 4 і 2 років ув’язнення відповідно. Ірину Буд-Хусаїм, яка була бухгалте­ром профспілки, засудили до 1,5 року ув’язнення.

Це пародія на правосуддя, адже Верховний суд виніс рі­шення заочно, навіть не запро­сивши на засідання засуджених профспілкових активістів.

Вони є одними з понад 30 профспілкових лідерів, які були затримані в ході репресій проти незалежної профспілкової ді­яльності, що призвели до роз­пуску БКДП і чотирьох її дочір­ніх профспілок, оскільки проф­спілкові активісти виступали за демократичні права, свободи та інтереси трудящих.

Генеральний секретар ЄКП Естер Лінч заявила: «Профспіл­кові діячі Білорусі перебувають на передовій у боротьбі за демо­кратію і права людини – вони потребують нашої повної під­тримки.

Ми не можемо змиритися з тим, що незалежні профспілки знищують, а профспілкових ді­ячів називають екстремістами і відправляють до в’язниці за те, що вони виступають на під­тримку демократії та інтересів своїх членів і широких верств трудящих. Профспілкова діяль­ність не є злочином.

Нам потрібно більше, ніж рі­шуча заява про це від ЄС. Він по­винен вжити всіх можливих захо­дів, щоб білоруська влада негай­но і беззастережно звільнила ув’язнених профспілкових акти­вістів, а також припинила пере­слідування і репресії проти неза­лежних профспілок та осіб, які захищають власні права людини.

Багато профспілкових акти­вістів були змушені покинути країну через переслідування з боку режиму. Ми повинні під­тримати їх і в наших країнах».

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ПРОФСПІЛКИ США ВИБОРЮЮТЬ ГІДНІ УМОВИ ПРАЦІ

Профспілка працівників сфери послуг мітингує за підвищення зарплат: 45 000 працівників Disney World дали зрозуміти «великій миші», що вони не працюватимуть за крихти.

Протримавшись протягом восьми місяців і відхиливши часткову пропозицію Disney у лютому, Профспілка профе­сійної ради послуг ( STCU ) ви­грала історичний контракт із мінімальною зарплатою в 18 доларів на годину. Робітники все ще повинні проголосувати за цю пропозицію, але якщо її схвалять, працівники одразу побачать підвищення оплати до 17 доларів на годину (по­точна мінімальна зарплата для цих працівників стано­вить 15 доларів). До кінця 2023 року мінімальна заробітна плата зросте до 18 доларів. Протягом наступних трьох ро­ків зарплата зросте ще на 2,50 доларів на годину.

Працівники є членами шести профспілок, які входять до УНТЦ. Це профспілки праців­ників театральної сцени ( IATSE ), TCU / IAM , United Food and Commercial Workers ( UFCW ), UNITE HERE та Між­народне братство водіїв ( IBT ).

«Згуртованість працює», – каже Ерік Клінтон, президент UNITE HERE , членами якої є працівники атракціонів, пра­цівники служби охорони та продавці квитків у парках. «У 2018 році стартова заробітна плата для акторів Disney ста­новила 10 доларів на годину. А через п’ять років, наприкін­ці цього року, вона становити­ме 18 доларів за годину. Це до­сить приголомшлива статис­тика, якщо подумати».

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ГІСТАДРУТ ЗАКЛИКАЄ ДО ЗАГАЛЬНОГО СТРАЙКУ

Національний профспілковий центр Ізраї­лю Гістадрут, членська організація МКП, оголосив про загальний страйк, якщо уряд Беньяміна Нетаньяху продовжить реалізацію масштабних планів щодо змі­ни судової системи.

На прес-конференції голова Гістадруту Арнон Бар- Давид заявив, що страйк має на меті змусити уряд відмовитися від плану і «повернути державу Ізраїль до здорового глузду».

Зміни поставлять призначення суддів під прямий контроль уряду, позбавлять Верховний суд повнова­жень з перегляду судових рішень і послаблять право­вий нагляд за урядовими міністерствами.

Заяву Гістадрута підтримали роботодавці, професійні асоціації, науковці та інші ключові частини ізраїльської економіки та суспільства. Масові громадські протести тривають вже кілька тижнів, а Верховний суд і Гене­ральний прокурор назвали ці зміни незаконними.

МКП повністю підтримує рішучу опозицію Гістадруту до урядового плану, який просувають крайні праві елементи в правлячій коаліції.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

02.05.2023



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання