« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

ЩИРІ ЗУСТРІЧІ З АМЕРИКАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ

ЩИРІ ЗУСТРІЧІ З АМЕРИКАНСЬКИМИ КОЛЕГАМИ

З 23 по 30 жовтня з робо­чою поїздкою у США перебував заступник Голови ФПУ Володи­мир Саєнко.

Найважливішою була зустріч у штаб-квартирі найбільшого та най­впливовішого профцентру Сполу­чених Штатів Америки – Американ­ської федерації праці – Конгресу ви­робничих профспілок (АФП–КВП) у Вашингтоні. В.о. голови АФП– КВП Ліз Шуллер терміново відбула на профспілкову акцію до штату Небраска, тому зустріч відбулась з Регіональним програмним дирек­тором Центру солідарності АФП– КВП у Європі та Центральній Азії Руді Портером, директором з між­народних відносин апарату АФП– КВП Кейті Файнголдом та директо­ром департаменту з питань законо­давства Міжнародної профспілки моряків Террі Тернером.

Обговорюючи основні напрями співпраці ФПУ та Центру солідар­ності у реалізації програм та за­вдань, що постали перед профспіл­ковим рухом України у світлі його модернізації, українська сторона висловила вдячність від кожного члена ФПУ за листи солідарної під­тримки, які АФП–КВП неодноразо­во надсилала у зв’язку з наступом влади на трудове законодавство та права профспілок в Україні. Зі сво­го боку, Руді Портер запевнив, що Центр солідарності надаватиме широку підтримку ФПУ шляхом залучення профспілкових лідерів та активістів до своїх заходів як в Україні, так і поза її межами.

Українська делегація мала та­кож зустрічі з конгресменами, представниками бізнесу та аме­риканського істеблішменту, де представила матеріали про ді­яльність об’єктів «Укрпрофоздо­ровниці» та «Укрпрофтуру» з ме­тою залучення інвестицій.

У Бостоні відбулась зустріч з Уїльямом Девідом Делахантом − політиком, юристом, представни­ком штату Массачусетс в Конгре­сі США. Delahunt Group, яку він створив, спеціалізується на дер­жавних справах, стратегіях вихо­ду на міжнародні ринки, корпора­тивному консультуванні і розви­тку, федеральному та державно­му фінансуванні.

Також зустрілись з онуком ко­лишнього Президента США Джо­на Кеннеді − Метом Кеннеді, який є засновником Інвестицій­ного фонду Kennedy Merchant Partners Investment Fund, профе­сором економіки Гарвардського університету.

Наступним співрозмовником став головний глобальний стратег та голова інвестиційного інституту Barings Investment Fund Крістофер Смарт, який допомагає інвестицій­ним командам максимально ефек­тивно працювати на ринках усього світу. Його AUM Barings Investment Fund «важить» близько 400 млрд дол. США. Під час зустрічі обгово­рили можливості довгострокових програм інвестування в Україну.

У Вашингтоні пройшла зу­стріч з Калебом Мак Каррі з Development Finance Corporation, який є сином письменника та колишньо­го агента ЦРУ Чарльза Мак Каррі, що був коор­динатором на Кубі при адміні­страції Буша.

Зустрілись також з низкою конгресменів, серед яких особли­во хотілося б відзначити зустріч із Скоттом Тейлором – легендарною людиною, ветераном ВМС, який служив у підрозділі спецпризна­чення «Морські котики», був снай­пером, після військової служби працював консультантом з пи­тань безпеки, навчав стрільбі і розвідці. Закінчив Гарвардський університет, є магістром гумані­тарних наук у галузі міжнарод­них відносин. З досвідом конгрес­мена й члена Палати представни­ків США від штату Вірджинія він заснував Taylor Global Strategies та консультує з питань розвитку бізнесу, залучення капіталу, впро­вадження інновацій тощо.

Запам’яталась зустріч з високо­поважним Джошуа Готбаумом − науковим співробітником програ­ми економічних досліджень, який працював у Білому домі та різних агенціях у п’яти адміністраціях під керівництвом президентів обох партій, а нині очолює Раду пенсійних за­ощаджень для малого бізнесу шта­ту Меріленд.

У ході візиту було досягнуто низки домовленостей про розвиток подальшої співпраці та про візит у відповідь до України з метою ви­вчення профспілкових об’єктів для інвестування, а також підтримки зусиль ФПУ, спрямованих на взає­модію у захисті трудових та проф­спілкових прав, модернізації проф­спілкового руху, реалізації моло­діжних профспілкових ініціатив, проєктну співпрацю в питаннях ор­ганізації та проведення освітніх програм для профспілкових акти­вістів і членів профспілок.

ПРЕС-ЦЕНТР ФП

13.11.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання