« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

ВАТИКАН ПРОВІВ ЗУСТРІЧ З ПРОФСПІЛКОВИМИ ЛІДЕРАМИ ДЛЯ ОБГОВОРЕННЯ ЗАГРОЗ СВІТУ ПРАЦІ

У листопаді 2017 року у Ватикані відбу­лася історична подія – Святий Престол запросив представників профспілок з усього світу для діалогу з питань еконо­мічної справедливості.

У конференції взяли участь понад 300 проф­спілкових лідерів з різних країн світу.

Папа Франциск звернувся до учасників кон­ференції з посланням, у якому відзначив роль профспілкових активістів у захисті людських цінностей у світовій економіці, в якій зараз пану­ють інтереси отримання прибутку.

Підсумки дводенної дискусії відображені в заяві про мир, демократію і права людини, що була схва­лена представниками Ватикану і профспілковими лідерами. У ній визнається центральна роль люд­ської особистості і права на гідну працю з універ­сальними трудовими стандартами для всіх людей.

Учасники конференції закликали представників ін­телігенції, бізнесу, роботодавців, громадянського суспільства, міжнародні організації та уряди солі­дарно діяти з метою всеосяжного і сталого розвитку, що забезпечує всіх «роботою, землею і житлом».

Нинішня модель глобалізації не принесла користі трудящим, а навпаки, призвела до високих показ­ників нерівності, що, в поєднанні з поширенням цифрових технологій і зміною клімату, дуже хви­лює трудящих. Одним з найсерйозніших викликів нашого часу є мобільність. Мільйони жінок, чоло­віків і дітей змушені покинути свої будинки і сім’ї через війни, голод і злидні.

Заява стане основою для переговорів про новий со­ціальний договір між урядами, бізнесом і праців­никами.

У документі погоджено наступні положення:

– Свобода асоціації та колективних переговорів є основоположними правами людини.

– Глобальна кампанія профспілок за підвищення заробітної плати має важливе значення для забез­печення того, щоб жоден працівник не отримував нижче мінімальної заробітної плати, яка гарантує гідне життя.

– Необхідні універсальний соціальний захист і га­рантія життєво важливих суспільних послуг.

– Політика екстремізму, включаючи ксенофобію, расизм і всі форми дискримінації, має бути відки­нута, якщо ми хочемо забезпечити загальне благо.

Зростання автоматизації, індивідуалізації, нерів­ності, незахищеності, масове безробіття, злидні, маргіналізація людей ставлять під загрозу ідею «спільного дому». Ці тенденції є серйозними ви­кликами для всіх соціальних та інституційних гравців і, зокрема, для світу праці.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

працівників освіти і науки України

  • ПРЯМА МОВА

Шаран БАРРОУ, генеральний секретар Міжнародної конфедерації профспілок:

«За свою працю людина повинна отримува­ти стільки, щоб забезпечити своє життя і можливості для справедливого та замож­ного суспільного життя. Економічні сили повинні бути поставлені на службу людству з урахуванням необхідності охорони навколишнього се­редовища. Якщо ми не побудуємо спільне і стале майбут­нє, не захистимо і не збережемо права й можливості для майбутніх поколінь, ми втратимо наші цінності».

31.01.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання