« на головну 02.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

ІМО внесла поправки до Конвенції ПДНВ

ІМО внесла поправки до Конвенції ПДНВ

У штаб-квартирі Міжнародної морської організації (ІМО) в Лондоні відбулася перша сесія Підкомітету з людського фактора, підготовки та несення вахти, відповідального за розробку, вдосконалення та погодження заходів і методич­них матеріалів для підготовки моряків. У роботі підкоміте­ту взяли участь делегації держав-членів ІМО, а також пред­ставники міжнародних організацій.

У ході сесії підкомітет перегля­нув і погодив курси «Почат­кова підготовка з вантажних операцій на нафтоналивних танкерах і хімвозах», «Почат­кова підготовка з вантажних опера­цій на танкерах, що перевозять скра­плені гази», «Підготовка оператора Глобальної морської системи зв’язку під час лиха та для забезпе­чення безпеки» (ГМСЗБ), «Підготов­ка оператора обмеженого району ГМСЗБ», а також підготував Керів­ництво для розробки, аналізу та за­твердження типових навчальних курсів з метою формування стандар­тизованого підходу до цього проце­су. Сьогодні велика увага приділя­ється екологічним аспектам, але за­хист навколишнього середовища не може здійснюватися за рахунок зни­ження безпеки.

Підкомітет розробив проект по­правок до глави V Міжнародної кон­венції з підготовки і дипломування моряків та несення вахти (Конвенція ПДНВ) та Кодексу з підготовки і ди­пломування моряків та несення вах­ти (Кодекс ПДНВ), що належать до Кодексу з безпеки суден, які працю­ють на газі або паливі з низькою тем­пературою згоряння, а також проект тимчасового Керівництва з підготов­ки моряків на суднах, які використо­вують газ або інше паливо з низькою температурою згоряння.

У 2014 році підкомітет планує за­вершити роботу над Міжнародним кодексом для суден, що здійснюють плавання у полярних морях (Поляр­ний кодекс), який регламентує вимо­ги до суден і моряків, а також висвіт­лює особливості та труднощі такого плавання.

Підкомітет розробив проект глави 13 Полярного кодексу «Екіпаж і під­готовка», де встановлюються функ­ціональні вимоги до моряків, вид підготовки (початкова чи розшире­на) для судноводіїв залежно від типу судна та льодових умов плавання, а також вказується на необхідність ознайомчих процедур для всіх чле­нів екіпажу відповідно до призначе­них обов’язків.

Відповідно до процедур ІМО, до­кументи, підготовлені підкомітетом, будуть направлені на затвердження 93-ї сесії Комітету з безпеки на морі, яка відбудеться 14–23 травня 2014 року.

Наступна сесія Підкомітету ІМО з людського фактора, підготовки та несення вахти відбудеться у лютому 2015 року.

 

РОСІЯ: У Невинномиську освітяни підбили підсумки роботи

Відбувся пленум Невинномиської місь­кої незалежної профспілкової організа­ції освіти і науки, членської організації міжрегіональної профспілки працівни­ків освіти «Учитель», на якому було під­бито підсумки роботи міськкому за 2013 рік.

Про проведену за звітний період робо­ту, завдання міської незалежної профорганізації працівників, студентів, учнів установ та організацій освіти і науки в поточному році розповіла її голова Та­мара Кучерява. Найбільш важливі на­прями діяльності – захист соціально-трудових прав спілчан, взаємодія з ор­ганами виконавчої та законодавчої вла­ди, громадськими організаціями (жіно­чою радою, радою ветеранів). Тамара Кучерява навела статистику чисельності профспілкових лав, що свідчить про певну стабільність міської профспілко­вої організації.

За підсумками обговорення учасники пленуму прийняли постанову, в якій за­кріпили комплекс заходів, спрямованих на активізацію діяльності профактиву із захисту трудових прав та інтересів педа­гогів в умовах реформування галузі, врахувавши при цьому внесені пропо­зиції та доповнення.

 

У міністерстві з надзвичайних ситуацій створено первинку

У Баку відбулася установча конференція первинної проф­спілкової організації міністер­ства з надзвичайних ситуацій Азербайджану. Вступним сло­вом її відкрив голова Конфе­дерації профспілок Азербай­джану, депутат Міллі Меджлі­су Саттар Мехбалієв.

Голова КПА зазначив, що три­валий час Конфедерація про­водила підготовчу роботу щодо створення в міністерстві з надзвичайних ситуацій пер­винної профспілкової органі­зації. КПА прагнула здійснити свої законні обов’язки із за­хисту соціально-економічних інтересів співробітників мініс­терства, надання допомоги в організації роботи з охрони праці та здоров’я, відпочинку членів колективу.

На установчій конференції первинки було ухвалено по­станови про створення проф­спілкової організації й обран­ня керівних органів та ревізій­ної комісії, затверджено Ста­тут організації та прийнято рі­шення про вступ до складу Конфедерації профспілок Азербайджану.

У заключному виступі Саттар Мехбалієв наголосив, що профспілкова організація всі­ляко сприятиме працівникам у захисті їхніх трудових і соціально-економічних інтер­есів, привітав співробітників із створенням своєї профспіл­ки, побажав обраному проф­спілковому активу успіхів у подальшій роботі.

Головою профспілкового ко­мітету був обраний заступник завідувача міжнародного від­ділу міністерства Мехман Іс­майлов.

У роботі конференції взяв участь заступник міністра з надзвичайних ситуацій Азер­байджану, генерал-лейтенант Фаїк Тагі-заде.

 

 

Профспілки закликають Monolit Construct до діалогу

Федерація профспілок робітників сфер будівництва та промисловості будівельних матеріалів Молдови SINDICONS вимагає від фірми Monolit Construct припи­нити чинити тиск на своїх працівників.

За словами голови Федерації Віктора Талмача, була отрима­на заява від робітників і проф­спілки Monolit Construct, в якій йдеться про здійснення тиску на них керівництвом компанії.

«Ми закликаємо керівників компанії припинити чинити тиск на своїх співробітників, не примушувати членів проф­спілки виходити з її складу, за­безпечувати гідні умови праці, укладати колективний договір та вдосконалювати індивіду­альні трудові угоди відповідно до чинного законодавства», – заявив Віктор Талмач під час зустрічі з директором Monolit Construct Петру Бурдужа.

Керівництво Федерації зазна­чило, що повідомило про си­туацію в Monolit Construct міжнародні профільні проф­спілкові організації, після чого Міжнародна федерація проф­спілок робітників будівельної та деревообробної індустрії направила листа прем’єр-міністру Молдови Юріє Лянке з проханням посприяти у вирі­шенні конфлікту.

 

Коротко

ХОРВАТІЯ | У країні відбувся страйк солідарності працівни­ків бюджетної сфери, учасни­ки якого на кілька годин при­пинили свою діяльність на знак солідарності із 70 тис. трудящих, яким не виплатили заробітну плату. Підставою для акції стала невиплата 25 зарплат службовцям оздо­ровчого центру в м. Ліпік, що на сході країни, а також 6 зарплат співробітникам при­ватного амфітеатру в м. Пула.

ГРЕЦІЯ| Працівники всіх пор­тів країни провели 24-годинний страйк на знак про­тесту проти наміру уряду про­дати контрольний пакет акцій порту Пірей. Федерація проф­спілок працівників портів Гре­ції організувала мітинг на цен­тральній площі Афін Кластмо­нас та провела ходу до парла­менту.

АВСТРАЛІЯ | Профспілка Transport Workers Union по­грожує страйками австралій­ській авіакомпанії Qantas, яка оголосила про те, що вона скоротить 5 тис. робочих місць протягом трьох років. Представники профспілки зу­стрілися із менеджментом перевізника та провели пере­говори щодо скорочень, яким підлягають 1500 управлін­ських та неуправлінських по­сад, а також певна кількість робітників, що обслуговують літаки. Національний секре­тар Transport Workers Union Тоні Шелдон звернувся до уряду з тим, щоб влада зу­стрілася з керівництвом авіа­компанії для здійснення спільних заходів, що дозво­лять уникнути скорочень.

НІМЕЧЧИНА | Страйк співро­бітників служби безпеки в аеропорту Франкфурта Fraport став причиною скасу­вання 50 рейсів та затримки тисяч пасажирів, створивши хаос в одному з найбільших транспортних вузлів Європи. На заклик профспілки Verdi, близько 5 тис. працівників, які займаються обстеженням пасажирів, перевіркою бага­жу та вантажів, вийшли на ак­цію протесту з вимогою збіль­шити заробітну плату.

21.03.2014



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання