« на головну 03.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Морські пірати: небезпека не минула

Морські пірати: небезпека не минула

Міжнародне морське бюро опублікувало доповідь про масш­таби морського піратства в усьому світі. Згідно з висновками, активність сомалійських піратів є найменшою з 2006 року, а кількість розбійних нападів біля берегів західної Африки, що вирізняються особливою жорстокістю, збільшилася.

У доповіді зазначається, що за шість місяців 2013 року у світі зафіксовано 138 спроб атакувати цивільні судна, на­томість 2012 року за такий са­мий період – 177 нападів. Майже втри­чі скоротилася кількість захоплення суден: із 7 цього року проти 20 у 2012-му. У 2013 році 127 членів екіпажів було взято у полон, у 2012 році – 334 особи.

Цьогоріч у Гвінейській затоці за­фіксовано 31 інцидент, тільки чотири із них закінчилися вдало для банди­тів. Експерти бюро відзначають, що пірати тепер вдаються до атак різних за типом суден, чого раніше не спо­стерігалося.

«У квітні 2013 року пірати викрали дев’ять членів екіпажу з двох контейнеровозів, один з яких йшов на від­стані 170 морських миль від берега, – коментує ди­ректор бюро Поттенгал Мукундан. – Для атак пі­рати використовують за­хоплені раніше судна».

За півроку в Гвіней­ській затоці морські бан­дити взяли в заручники 56 моряків із 30 екіпажів, один моряк був убитий, щонайменше п’ятеро отримали пора­нення. Нігерійських піратів вважа­ють причетними до 22 інцидентів із 31 зафіксованого в затоці.

За словами Поттенгала Мукунда­на, нещодавно підписаний Кодекс по­ведінки щодо запобігання та припи­нення морського піратства, збройних нападів та незаконної діяльності в Західній і Центральній Африці по­трібно якнайшвидше впроваджувати у життя. «Якщо піратів не зупинити, то завтра вони нахабнітимуть іще більше. Співпраця прибережних дер­жав у цьому регіоні сприятиме, аби Гвінейська затока стала безпечною для моряків і суден», – наголосив ди­ректор Міжнародного морського бюро.

Натомість в Аденській затоці у першій половині 2013 року зафіксовано 8 на­падів піратів на судна, в заручники захоплено 34 моряки. Експерти мор­ського бюро пояснюють зменшення кількості атак поблизу Сомалі присутніс­тю в Індійському океані військово-морських сил різних країн, а також вій­ськових охоронців на тор­гових суднах.

 

  Вірменія: Відзначено кращі підприємства у сфері охорони праці

Республіканська спілка ро­ботодавців та Конфедера­ція профспілок Вірменії підбили підсумки конкурсу найкращих підприємств у сфері охорони праці, без­пеки та здоров’я працівни­ків, який проводило мініс­терство праці та соціаль­них питань. Переможці – ЗАТ «Вірменія – міжнарод­ні аеропорти», виробник акумуляторів ЗАТ «ЕЛБАТ», будівельна компанія «Філі­шин», виробник склотари ЗАТ «Glass WORLD Company» отримали по­чесні сертифікати «Центри переваги».

На церемонії нагороджен­ня члени журі наголосили на тому, що участь у таких конкурсах стимулює під­приємства вживати всіх за­ходів для забезпечення безпечних і здорових умов праці, тож подібних ініціа­тив має бути щонайбільше.

 

 

 Поліцейські вимагають налагодження соцдіалогу

 Латвійська об’єднана проф­спілка поліцейських вимагає відновлення перемовин із владою стосовно повернен­ня зарплат пожежників і вчи­телів до докризового рівня.

Нещодавно профспілка звернулася з відкритим лис­том до прем’єр-міністра Валдіса Домбровскіса та мі­ністра внутрішніх справ Ріхарда Козловскіса з про­ханням негайно розпочати соціальний діалог щодо ви­конання їхніх вимог.

За словами представників профспілки, «профспілковій громаді набридло, що соці­альний діалог перетворився на соціальний монолог, до того ж профспілкам відведе­на роль слухачів».

Якщо уряд негайно не візьметься вирішувати цю проблему, Латвійська об’єднана профспілка полі­цейських загрожує акціями протесту.

 

  На«Бентелер Аутомотив» розпочався «італійський страйк»

 Робітники калузького заводу «Бентелер Ауто­мотив», первинка якого входить до складу Між­регіональної профспілки робітників автопро­му (МПРА), розпочали «італійський страйк». Це одна з форм протестної боротьби, що передба­чає суворе дотримання працівниками службо­вих інструкцій, унаслідок чого різко знижують­ся темпи роботи. На заводі вже спостерігаються перебої з постачанням запчастин замовникам.

 За словами представника МПРА в Калузі Дмитра Кож­нєва, до акції протесту при­звела антипрофспілкова по­літика адміністрації підпри­ємства. Робітники вимагають припинити наклепницьку кампанію проти МПРА, нада­ти профспілці результати атестації робочих місць, роз­почати діалог з незалежною профспілкою, а також зняти з посади й покарати майстра Орлова, дії якого виклика­ють обурення колективу. Минулої осені він дозволив собі вдарити активіста проф­спілки, за що отримав дога­ну, а нещодавно грубо пу­блічно образив підлеглого. Свою відмову суворо пока­рати грубіяна адміністрація пояснює тим, що Орлов є го­ловою профспілки, що діє на заводі (підконтрольна керів­ництву). Такі заяви Дмитро Кожнєв називає верхом ци­нізму і вважає, що на підпри­ємстві діють «ліцензії на без­законня».

 

 

 Коротко

 ГРЕЦІЯ | Мери грецьких міст приєдналися до загального страйку, що триває у країні. У рамках всенаціонального страйку, який очолюють дві найбільші профспілки краї­ни, буде призупинено на­дання комунальних послуг на знак протесту проти нових заходів бюджетної економії.

ПЕРУ | У країні розпочався безстроковий страйк медич­них працівників, які вимага­ють підвищення заробітної плати та поліпшення умов праці. За повідомленнями місцевих ЗМІ, страйк мав відбутися ще 10 липня, проте міністерство охорони здоров’я оголосило акцію незаконною і заявило, що її учасники не отримають зарплату за пропущені робочі дні.

Голова Медичної федерації Перу Сесар Паломіно, у свою чергу, звинуватив міністра охорони здоров’я Мідорі де Абіч у «зарозумілості та не­компетентності», а також ви­магає у міністерства пояс­нень щодо невиконання зобов’язань із упровадження в дію нової шкали ставок для медпрацівників.

ІЗРАЇЛЬ | Після того, як зу­стріч глави уряду Біньяміна Нетаніягу і лідера ізраїль­ських профспілок Офера Ейні виявилася марною, ко­місія Гістадруту з плануван­ня оголосила про трудовий конфлікт у морських портах Ашдода та Хайфи.

ІТАЛІЯ | Профспілки, що об’єднують працівників за­правних станцій, оголосили про початок страйку. Не пра­цюватимуть бензоколонки, розташовані на швидкісних шосе, основних міських ма­гістралях і кільцевих доро­гах. Страйкарі протестують проти нафтових компаній, які не дотримуються укладе­них раніше угод і чинних за­конів, підвищують ціни на пальне, внаслідок чого влас­ники заправних станцій зму­шені підвищувати вартість своїх послуг і скорочувати персонал.

26.07.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання