« на головну 04.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Профспілки проти заходів жорсткої економії

Профспілки проти заходів жорсткої економії

 Цього тижня централь­ною подією в Норвегії став 33-й Конгрес Нор­везької конфедерації профспілок.

Як повідомляє департамент міжнародної роботи апара­ту ФПУ, Конгрес заслухав доповідь голови Конфеде­рації та звіт ревкомісії, ухвалив Програму дій на наступ­ний період, низку резолюцій, вніс поправки до статуту Конфедера­ції, обрав її нового голову.

На Конгрес були запрошені й виступили генеральний секретар Міжнародної конфедерації проф­спілок Шарон Барроу, Генераль­ний секретар Європейської конфе­дерації профспілок Бернадетт Се­гол, Прем’єр-міністр Норвегії, лі­дер Норвезької робітничої партії Йенс Столтенберг, міністр закор­донних справ Норвегії Еспен Ейде, директор Бюро з питань діяльнос­ті трудящих Міжнародного бюро праці Ден Кунніа.

Генеральний секретар МКП Ша­рон Барроу порушила питання прав профспілок, боротьби МКП проти заходів жорсткої економії, а також поділилася враженнями від участі у першотравневих акціях у Туреччині. Вона назвала Норвегію країною для людей, де життєвий рівень громадян є найвищим пріо­ритетом уряду.

Генеральний секретар ЄКП Бер­надетт Сегол заявила, що профспіл­ки не можуть бути байдужими до долі людей. Вона закликала уявити вибухонебезпечну атмосферу в Гре­ції, Іспанії, Португалії і навіть в Ір­ландії, відчути біль і розпач звичай­них людей, які позбавленні майбут­нього. «Пам’ятайте, – звернулася до делегатів Бернадетт Сегол, – ми на­зиваємо один одного братами й се­страми». Головною причиною вра­жаючих успіхів Норвегії вона назва­ла не нафту й газ, а здатність проф­спілок організовуватися.

До Конгресу звернувся прем’єр-міністр Норвегії Йенс Столтен­берг. Лейтмотивом його виступу став заклик до зміцнення соціаль­ного діалогу.

У зв’язку з виходом на пенсію ко­лишнього голови Норвезької конфе­дерації профспілок Конгрес обрав новим головою Герду Крістіансен – віце-президента Конфедерації.

З огляду на активну роль Нор­везької конфедерації профспілок у міжнародному профспілковому русі, у роботі Конгресу взяли участь делегації з 30 країн, зокре­ма з України на чолі з Головою ФПУ Юрієм Куликом.

Під час роботи Конгресу Голова ФПУ мав низку зустрічей із деле­гаціями та представниками націо­нальних профцентрів Австрії, Бол­гарії, Латвії, Литви, Німеччини, Росії, Румунії, Угорщини і Фран­ції, на яких обговорювалися шля­хи зміцнення співробітництва та посилення координації зусиль щодо захисту прав профспілок на міжнародному рівні.

Голова ФПУ зустрівся з Гене­ральним секретарем ЄКП, Гене­ральним секретарем Пан’європейської регіональної ради Берна­детт Сегол. Під час зустрічі Юрій Кулик поінформував її про діяль­ність ФПУ, стан соціального діало­гу в Україні, підготовку до черго­вої сесії МОП, яка відбудеться у червні цього року в Женеві.

Відбулися також зустрічі з ке­рівниками окремих галузевих профспілок, що є членськими ор­ганізаціями Норвезької конфеде­рації профспілок, на яких ішлося про налагодження співпраці між обома національними профцен­трами на галузевому рівні.

Удруге цього року Голова ФПУ зустрівся з директором Бюро з пи­тань діяльності трудящих Міжна­родного бюро праці Деном Кунніа, на його прохання. Під час розмови йшлося про хід реалізації Програ­ми з гідної праці для України на 2012–2015 роки.

13.05.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання