« на головну 03.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Перемога можлива тільки завдяки спільним зусиллям

Перемога можлива тільки завдяки спільним зусиллям

Наприкінці березня у Громадській палаті РФ відбув­ся круглий стіл на тему: «Протидія нелегальній мі­грації. Практичні рішення і вироблення пропози­цій громадськості». Його організаторами стали член Ради при Президентові Російської Федерації з прав людини, голова Координаційного центру «Міграція» Володимир Шапошников і член Комісії з проблем безпеки громадян і взаємодії з системою судово-правоохоронних органів Дмитро Галочкін.

Учасники круглого столу – чле­ни Громадської палати, пред­ставники федеральних мініс­терств і органів контролю, уря­ду Москви і Московської об­ласті, громадських об’єднань – обго­ворили механізми розв’язання про­блем нелегальної міграції та причи­ни, через які це явище в Росії набуло такого масового характеру. Заступ­ник секретаря Громадської палати Владислав Гриб, який головував на засіданні, наголосив на надзвичайній актуальності питання. «Сьогодні не­легальні мігранти – один з основних чинників соціальної напруги в росій­ському суспільстві. А рівень захисту прав і свобод громадян у сфері трудо­вої міграції – украй низький», – зазна­чив Владислав Гриб.

За підсумками круглого столу при­йнято резолюцію, у якій йдеться про суспільне й державне значення за­вдання з реформування діючого інсти­туту квотування і створення нових ме­ханізмів регулювання доступу інозем­них працівників на російський ринок праці, адекватних потребам бізнесу. Ухвалено рішення надіслати матеріа­ли круглого столу до Федеральної мі­граційної служби, МВС, Мінпраці, а також до Адміністрації Президента РФ, Комітету Державної Думи з кон­ституційного законодавства і держав­ного будівництва, до Уряду.

Також ухвалено рішення вважати громадський контроль за трудовою діяльністю іноземних громадян в Ро­сійській Федерації одним із важливих напрямів роботи інститутів грома­дянського суспільства, а також наго­лошено на необхідності створення відповідних громадських структур у Російській Федерації.

Координаційному центру «Мігра­ція» рекомендовано продовжувати проведення спільних із ФМС та її під­розділами, а також іншими зацікав­леними органами перевірок умов за­лучення та використання праці мі­грантів, додатково звернувши увагу на такі питання:

– фактичне використання іноземних працівників суб’єктами господарюван­ня, чиї заявки про потребу в залученні іноземних працівників враховано під час формування щорічної квоти;

– проходження трудовими мігран­тами медичних оглядів при отриман­ні медичних документів (що підтвер­джують відсутність небезпечних за­хворювань), а також дотримання ро­ботодавцями зобов’язань з організа­ції періодичних медичних оглядів працівників.

Учасники круглого столу виріши­ли направити пропозицію щодо про­ведення слухань у Громадській пала­ті РФ із питання вдосконалення меха­нізмів квотування іноземної робочої сили в Російській Федерації. Для цьо­го слід створити робочу групу з підго­товки необхідних для проведення гро­мадських слухань матеріалів.

 

 

 Безробіття у Франції сягнуло максимальних показників

За даними міністер­ства праці країни, рівень безробіття за підсумками лютого сягнув максимально­го рівня за останні 16 років – 10,8%.

Кількість безробітних, які звернулися в службу зайня­тості, за звітний період збільшилася на 18 400, або 0,6%, і становить 3 млн 187 тис. 700 осіб.

Проте результати виявилися кращими, ніж очікували екс­перти, адже вони прогнозу­вали зростання показника на 23 900 осіб.

Водночас необхідно зазна­чити, що кількість безробіт­них громадян постійно збільшується упродовж 22 місяців, що свідчить про вкрай важке становище на ринку праці Франції. І це по­при те, що президент Фран­ції Франсуа Олланд своїм го­ловним завданням вважає боротьбу з безробіттям. Він пообіцяв, що домагатиметь­ся скорочення безробіття до кінця поточного року.

Проте президенту-соціалісту поки що не вдалося виконати майже жодної зі своїх економічних обіцянок на 2013 рік – від зростання економіки на 0,8% до ско­рочення бюджетного дефі­циту й збільшення ВВП на 3%. Однак найактивніше Олланда критикують за те, що йому не вдалося забез­печити створення робочих місць.



«Антолін» визнав профорганізацію МППА

 Профспілкову органі­зацію петербурзького заводу «Антолін» офі­ційно визнано роботодав­цем. 26 березня в офісі Між­регіональної профспілки працівників автопрому зу­стрілися голова МППА Олек­сій Етманов, лідери проф­спілкової організації «Анто­лін» Олександр Зайцев, Кос­тянтин Ведерніков і генди­ректор компанії Кирило Месеняшин.

«Спілкування виявилося по­зитивним, – заявив після за­вершення зустрічі Олексій Етманов. – Генеральний ди­ректор визнав профоргані­зацію і готовий до співпраці, що, безумовно, додає опти­мізму. Гадаю, це дасть нам змогу вибудувати партнер­ські відносини з роботодав­цем, а компанії «Антолін» – посісти одне з провідних місць у списку підприємств-постачальників комплекту­вальних до авто».

«Ми домовилися про регу­лярні – два рази на місяць – зустрічі з адміністрацією та подали роботодавцеві спи­сок пропозицій щодо поліп­шення виробничої та мо­ральної обстановки на заво­ді, – розповів голова проф­спілкового комітету ТОВ «Група Антолін Санкт-Петербург» Олександр Зай­цев. – Адміністрація розгля­не їх і впродовж 10 днів дасть відповідь. Ми також торкнулися питання про на­дання профорганізації ін­формаційних дощок та при­міщення для зібрань».

Завод «Антолін» виробляє компоненти внутрішньої об­робки автомобілів «Форд», «Хенде», «Рено», «Ніссан», «Фольксваген» тощо. Він вхо­дить до складу міжнародно­го холдингу Grupo Antolin, що володіє 84 підприємства­ми в 22 країнах світу.

На пітерському виробництві працюють близько 250 осіб, із яких 50% – вступили до лав профорганізації.

 

 

 Гендиректор Iberia подав у відставку

Генеральний директор іспансько­го авіаперевізника Iberia, що вхо­дить до складу авіаконцерну International Airlines Group (IAG), Рафаель Санчес-Лозано подав у відставку після тривалих страйків співробітників.

«Пан Санчес-Лозано керував авіа­компанією в дуже важкий час і зробив перший крок для повер­нення колишньої прибутковості», – заявив виконавчий директор IAG Віллі Уолш.

Санчес-Лозано очолював компа­нію з 2009 року. На його місце призначено гендиректора засно­ваного минулого року IAG лоукос­тера Iberia Express Луїса Гальєго.

Останні місяці співробітники Iberia регулярно влаштовували страйки на знак протесту проти скорочень робочих місць. За оцін­ками експертів, збитки Iberia сяга­ють понад 1 мільйон євро.

 

 

 Коротко

 ВЕЛИКАБРИТАНІЯ| Офіцій­ний Лондон готується до на­пливу громадян з Румунії і Болгарії після того, як для них буде скасовано обме­ження на роботу у країні. Че­рез це Сполучене Королів­ство планує посилити мігра­ційну політику. Влада вже оприлюднила зміни до зако­нодавства.

ГРУЗІЯ| Близько 40 співро­бітників монтажної служби газорозподільної компанії «КазТрансГаз-Тбілісі» 27 бе­резня провели акцію протес­ту перед офісом компанії. Мітингувальники, невдово­лені діями керівництва під­приємства, вимагали підви­щення зарплати, оплату зно­шення машин та оплачувану відпустку.

ФІНЛЯНДІЯ| Співробітники найбільшої шведсько-фінської телекомунікаційної компанії TeliaSonera розпоча­ли страйк у Фінляндії. За по­відомленням профспілки те­леоператорів, до таких захо­дів їх змусили вдатися намі­ри керівництва компанії ско­ротити штат співробітників.

У TeliaSonera зазначають, що дводенний страйк, у якому брало участь понад 2000 працівників, призвів до за­тримок і зниження якості об­слуговування клієнтів.

03.04.2013



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання