« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Профспілки Росії звинуватили бізнес у екстремізмі

Профспілки Росії звинуватили бізнес у екстремізмі

Лідери Конфедерації праці Росії (КПР) звернулися до генерального прокурора РФ Юрія Чайки з прохан­ням перевірити Російський союз промисловців і під­приємців (РСПП) щодо екстремізму. Підставою для звернення виявилася розроблена РСПП Концепція оновлення трудового законодавства. Зараз документ розглядає Російська тристороння комісія з регулю­вання соціально-трудових відносин.

 Звернення до гене­рального прокуро­ра підписали пре­зидент КПР, член Ради при Прези­дентові Російської Феде­рації із розвитку грома­дянського суспільства і прав людини Борис Крав­ченко, голова Ради КПР Ігор Павлов і генераль­ний секретар КПР Сергій Ковальов.

Як заявляють проф­спілкові лідери, Росій­ський союз промислов­ців і підприємців остан­нім часом ініціює вне­сення змін до трудового законодавства, які го­стро критикує профспіл­кова спільнота та експер­ти. Запропонована нині концепція також викли­кає багато запитань і на­рікань, а профспілки на­віть називають її екстре­містською, через що й на­діслали запит до Гене­ральної прокуратури.

У зверненні, зокрема, відзначається: «Низка положень зазначеної концепції у разі її реалі­зації у вигля­ді внесення законодавчих змін до тру­дового зако­нодавства може призвести до деградації чинних тру­дових відно­син і різкого загострення соціального протистоян­ня в суспільстві. Фактич­но концепція порушує сформований на цей час у суспільстві крихкий ба­ланс інтересів бізнесу та найманих працівників...

Положення концеп­ції, як законодавче за­кріплення нестійкої за­йнятості через легалізо­вані агентства з надання персоналу; необмежене застосування строкових трудових договорів; ска­сування 8-годинного ро­бочого дня; ліквідація законодавчих гарантій для вагітних жінок і мате­рів; необме­жене право роботодавців на розірван­ня трудових договорів із працівника­ми; довільне право робото­давців на зниження заробітної плати; зведення до міні­муму державних гаран­тій працівникам; скасу­вання коефіцієнтів і на­бавок за роботу в райо­нах Крайньої Півночі не­минуче сприятимуть різ­кому соціальному про­тистоянню».

Профспілкові лідери вважають, що концепція, розроблена РСПП, спря­мована на розпалювання в суспільстві соціальної ненависті та ворожнечі й підпадає під дію Феде­рального закону «Про протидію екстреміст­ській діяльності». Проф­спілкові лідери просять Генеральну прокуратуру Росії провести перевірку концепції щодо ознак екстремізму, а у разі їх виявлення вимагають «ужити відповідних за­ходів аж до призупинен­ня діяльності Російсько­го союзу промисловців і підприємців».

 

  Коротко

  ГРУЗІЯ | У місті Руставі оголосили страйк водії му­ніципальних автобусів. Вони вимагають підви­щення зарплати, забезпе­чення страхування та по­ліпшення трудових умов.

В акції беруть участь близько 50 осіб. Як заявля­ють водії, їхня зарплата дуже низька й коливається в межах 100–200 ларі.

Страйкарі передали вимо­ги керівництву муніци­пального транспорту Рус­таві та попередили, що не відновлять роботу, доки їхні вимоги не будуть задо­волені.

МЕКСИКА| Профспілка працівників скляної про­мисловості SUTEIVP п’ятий рік бореться за право на об’єднання та ведення ко­лективних переговорів на заводі, який виробляє скляні пляшки для пива Corona в місті Потосі, що в північній Мексиці.

ІТАЛІЯ | Тисячі студентів та учнів великих міст країни взяли участь в акціях про­тесту проти заходів жор­сткої економії та скорочен­ня бюджетних коштів на освіту. Їх підпримали пред­ставники профспілок.

Це перша велика акція протесту після загального страйку, який відбувся 14 листопада у ста містах Апеннін. Тоді сталися су­тички маніфестантів із поліцією.

НАГІРНИЙ КАРАБАХ | Влада республіки планує розширювати обсяги ви­добутку та експлуатації надр задля розвитку еко­номіки та створення нових робочих місць, заявив прем’єр-міністр НК Ара Арутюнян.

За його словами, для цьо­го уряд планує в перспек­тиві задіяти кілька гірничо­добувних комплексів на всій території республіки.

СЛОВАЧЧИНА| У країні відбувається загальнонаці­ональний безстроковий страйк учителів і працівни­ків шкільних установ. Пе­дагоги вимагають підви­щення заробітної плати й поліпшення фінансування системи народної освіти.

Як повідомив голова Ради профспілки працівників освіти і науки Павло Он­дек, у маніфестації беруть участь 80% персоналу по­чаткових шкіл і 70% пра­цівників середніх шкіл Словаччини, а також тех­нічний персонал шкіл та інших закладів освіти.

29.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання