« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Шостий міжнародний форум «Ліс і людина»

Шостий міжнародний форум «Ліс і людина»

У Москві відбувся черговий міжнародний фо­рум «Ліс і людина», в якому взяла участь делега­ція Федерації профспілок працівників лісових галу­зей СНД на чолі з головою Віктором Карнюшиним. Форум проходив у рамках 14-ї міжнародної вистав­ки «Лісдеревмаш–2012» у Центральному виставко­вому комплексі «Експоцентр».

Під час форуму працювали секції, конференції, семі­нари з найрізноманітні­ших проблем лісопро­мислового комплексу, повідомляє прес-служба Загальної конфедерації профспілок. Це, зокре­ма, секція «Світовий досвід підготов­ки кадрів та соціального партнерства в лісовому секторі в умовах сучасно­го розвитку ринкових відносин», семі­нар «Пріоритетні інвестиційні проек­ти в сфері освоєння лісів», круглий стіл «Актуальні питання лісовідновлення, передовий досвід і пріори­тети» та ін. Були представ­лені результати проекту продовольчої та сільсько­господарської організації ООН (ФАО-FAO) «Прогноз розвитку лісового сектору Російської Федерації до 2030 року».

На пленарному засіданні обгово­рювалися наступні теми: лісова полі­тика Росії, лісове законодавство, гло­бальні виклики в лісовому господар­стві, співробітництво Росії і Світово­го банку в галузі сталого лісокористу­вання, перспективи приватно-державного партнерства в реалізації вели­ких інвестиційних проектів.

Участь представників профспілок у такому важливому форумі, широ­кий обмін думками з найактуальні­ших питань лісового сек­тору економіки дозволили отримати значний обсяг інформації, ознайомитися з позицією уряду Росій­ської Федерації, Союзу лі­сопромисловців і лісоек­спортерів, Федерального агентства з лісового госпо­дарства та низки міжна­родних зарубіжних орга­нізацій.

 

 Парламент Греції економить на«соціалці»

 Депутати затвердили ключо­вий законопроект про захо­ди жорсткої економії та структурні реформи. Протя­гом двох років планується заощадити 13,5 млрд євро. Тільки за таких умов Євросо­юз, Євроцентробанк і Між­народний валютний фонд готові надати черговий транш у розмірі 31,5 млрд євро країні, яка балансує на межі дефолту. З приводу за­конопроекту у вищому зако­нодавчому органі розгорну­лися бурхливі дискусії між прихильниками та супротив­никами документа, який пе­редбачає, крім усього іншо­го, підвищення пенсійного віку з 65 до 67 років і змен­шення різних соціальних пільг.

Прийняття законопроекту спричинило масові акції протесту серед населення, що призвели до сутичок із поліцією.

 

 Сичевський ВТК: соціальні проблеми мономіст

  У Громадській палаті Російської Федерації 6 листопада відбулися слу­хання «Проблеми масового порушення трудових прав у мономістах: конфлікт на Си­чевському ВТК».

Підставою для проведення обговорення проблем соціально-трудових конфлік­тів у мономістах у стінах Гро­мадської палати став трудо­вий конфлікт на Сичевсько­му виробничо-технологічному комбінаті. За повідомленнями профорганізації підприємства, в результаті масових звільнень, прове­дених із порушенням норм чинного колективного дого­вору, понад 250 осіб зали­шилися без роботи.

Конструктивний обмін дум­ками про причини складної ситуації виявив низку обста­вин, що, за заявою гене­рального директора ТОВ «Сичевський ВТК» Віктора Делла, заважають нормаль­ному розвитку підприєм­ства. Роботодавець готовий і хоче продовжувати нор­мальну роботу прибутково­го підприємства, але цьому перешкоджає неможливість продовження видобутку си­ровини – необхідні для цьо­го земельні площі перебува­ють під арештом або виве­дені з відповідного земель­ного обороту.

Учасники слухань прийняли рішення створити окрему робочу групу з врегулюван­ня ситуації навколо Сичев­ського ВТК.

 

 

 Millenium Hilton має поважати права своїх працівників

  У готелі Millenium Hilton міста Сеула вісім днів тривала низка страйків членів Корейської профспіл­ки працівників обслугову­вання KFSU (входить до складу всесвітнього союзу харчовиків, працівників сіль­ського господарства та готе­лів (IUF). Вони домагалися поліпшення умов праці та збереження робочих місць у штаті підприємства. Напере­додні третьої хвилі страйків менеджмент готелю наре­шті пішов на поступки.

Було підписано угоду, що відповідає головним вимо­гам колективу: забезпечен­ня зростання зарплати на 5%, збільшення пільг та до­помоги, а також гарантії, що після цьогорічного виходу на пенсію 13 співробітників їхні робочі місця залишаться в штаті. Це має покласти край практиці заміщення працівників, що йдуть на пенсію, тимчасовими на­йманими працівниками та «стажистами».

Профспілка продовжить бо­ротьбу за поступове повер­нення всіх найманих праців­ників до штату готелю.

 

 Коротко

  Індія | Робітники автоза­воду Maruti Suzuki India Ltd у Манесарі розпочали голодування. Таким чи­ном профспілка автозаво­ду намагається захистити права своїх 548 спілчан, несправедливо, на їхню думку, звільнених із під­приємства.

Франція | Розпочалися переговори автоконцерну Renault із профспілками щодо укладення розшире­ної угоди, яка має допо­могти компанії поліпшити продуктивність на місце­вих заводах.

Як повідомили представ­ники робітників, менедж­мент компанії має намір підписати документ до кінця січня, проте керівни­цтво не має наміру роз­кривати плани щодо роз­поділу виробництва кон­кретних моделей без до­сягнення угоди. Зокрема, менеджмент домагається від профспілок поступок щодо оплати праці та три­валості робочого часу.

Грузія | У Тбілісі 8 листо­пада оголосили страйк во­дії міських «жовтих» авто­бусів. Вимоги, які вони ви­сувають, аналогічні рані­ше висунутим страйкаря­ми інших підприємств та організацій: підвищення зарплат на 100% і поліп­шення умов праці.

Німеччина| Плани ме­неджменту автоконцерну Ford щодо закриття заво­ду в бельгійському місті Генк, що призведе до ско­рочення 5 тис. співробіт­ників, спричинили масові страйки. Робітники, які прибули на автобусах із Бельгії, розпочали акції перед заводом і офісом європейської штаб-квартири Ford у місті Кельн.

20.11.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання