« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Автотомобілебудівники та енергетики створять єдину профспілку

Автотомобілебудівники та енергетики створять єдину профспілку

 У Торонто делегати з’їзду найбільшої канадської проф­спілки працівників автомо­більної промисловості одно­стайно проголосували за об’єднання із профспілкою, яка охоплює робітників дере­вообробної та паперової про­мисловості, енергетичних і комунікаційних компаній, повідомляє канадське агент­ство torontovka.

 Коментуючи злиття двох профспілок, президент проф­спілки працівни­ків автомобільної промисловості Кен Левен­ца заявив, що новий союз у своїй роботі має намір змі­нити принципи відносин робітників і роботодавців, дбати про демократію на робочих місцях, приверну­ти до проблем профспілок увагу громадськості. Оста­точне рішення щодо злит­тя профспілок буде при­йняте у жовтні п. р. на з’їзді профспілки робітни­ків деревообробної та па­перової промисловості, енергетичних і комуніка­ційних компаній.

Як наголошують пред­ставники профспілок, нова профспілка об’єднає понад 300 тис. робітників із 20 основних секторів економіки Канади, а біль­шість із них становити­муть службовці виробни­чих корпорацій, комуні­каційних і транспортних компаній.

Нещодавно «автомо­більна» профспілка розпо­чала переговори з трьома американськими корпора­ціями Chrysler, General Motors і Ford про збільшення зарплати робітникам.

 

 Відпочинок продовжили

 На кошти, ви­ділені Фондом оздоровлення трудящих, у липні 2012 року відпочи­ли та зміцни­ли своє здоров’я понад 370 дітей пра­цівників охо­рони здоров’я Киргизстану.

 Проте, як інфор­мує Централь­ний комітет профспілки працівників охорони здоров’я Респу­бліки Киргизстан, на жаль, залишилися не­виконаними заявки ба­гатьох первинних профорганізацій на отри­мання дитячих путівок. У зв’язку з цим прийня­то рішення відкрити до­даткову, четверту змі­ну в дитячому оздоров­чому центрі «Ден-Соолук».

На дитяче оздоров­лення ЦК профспілки медиків спрямувало 820 тис. сомів, іще 280 тис. сомів надійшло від пер­винних профорганіза­цій. Це дало змогу 200 дітям медпрацівників чудово відпочити на бе­резі озера Іссик-Куль.

 

 Прожитковий мінімум: переговори тривають

 На засіданні робочої групи з пи­тань доходів, заробітної плати та рівня життя Російської тристоронньої комісії (РТК) із регу­лювання соціально-трудових від­носин розглядався проект закону «Про внесення змін до Федераль­ного закону «Про прожитковий мінімум у Російській Федерації» (про зміну методології визначен­ня прожиткового мінімуму).

 Як повідомляє Департа­мент соціально-трудових відносин і соціального партнерства апарату Фе­дерації незалежних профспілок Росії, сторона РТК, яка представляє загальноросій­ські об’єднання роботодавців, під­тримала законопроект.

У свою чергу, профспілкова сторона РТК законопроект не під­тримала, а свої зауваження та пропозиції надіслала до комітету Державної думи Федеральних збо­рів Російської Федерації з праці, соціальної політики та у справах ветеранів

 

 Зекономлять на агентах?

 Одна з найбільших британських страхових компаній Aviva нещо­давно оголосила про те, що най­ближчим часом має намір звільнити близько 800 працівників у відділеннях країни.

 Найбільше побоюються втратити роботу співробіт­ники відділу загального страхування та страхуван­ня життя.

Бізнес нині розвивається не дуже добре, тож майбут­ня хвиля скорочень пов’язана з оптимізацією витрат компанії.

Представник компанії, ко­ментуючи ситуацію, заявив, що деякі співробітники бу­дуть переведені до інших відділів, іще 800 буде ско­рочено, але фактично кіль­кість працівників, які підля­гатимуть скороченню, буде значно меншою, тому що дехто захоче звільнитися за власним бажанням. «Ми повністю усвідомлюємо, що це рішення дуже склад­не, і робимо все можливе, аби підтримати наш персо­нал», – підсумував він.

 

  «Мобільна оптимізація»

 Через фінансові труднощі компанія Sony Corp. має намір скоротити близько 15% персоналу в підрозділі з виробництва мобільних телефонів Sony Mobile.

 Буде скорочено близько тисячі робочих місць, 650 із яких – на заводі мобільних телефонів у шведському Лунді. Решта скорочень припаде на консультантів. Компанія планує заверши­ти цей процес до березня 2014 року.

Sony також планує у жовтні перенести штаб-квартиру Sony Mobile з Лунда до То­кіо. У Лунді розробляти­муться програмне забезпе­чення та додатки до Sony Mobile.

 

 Профспілки бойкотують РОСАЛ

 Профспілки Гвінеї звернулися до уряду з колективним прохан­ням розірвати контракт із найбільшим виробником алюмінію російською компанією РОСАЛ, яка є власником бокситно-глиноземного комплексу в місті Фріа, повідомляє агентство ІТАР-ТАСС

 Як заявив представник на­ціональної конфедерації робітників Гвінеї Мамаду Альфа Баррі, комплекс не працює уже п’ять місяців. «Це перший алюмінієвий завод в Африці й наша на­ціональна гордість. Ми не хочемо, щоб гордість Гвінеї була знищена», – заявив Мамаду Альфа Баррі.

Проблеми на підприємстві почалися у квітні п. р., коли робітники оголосили страйк, вимагаючи підви­щення зарплати. Суд ви­знав акцію протесту неза­конною, проте профспілки все одно відмовилися по­вертатися до роботи. Біль­ше того, вони захопили під­приємство, через що росій­ські співробітники змушені були його залишити.

 Сторінку підготувала Тетяна РУБАН, «ПВ»

07.09.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання