« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

На захисті інтересів хліборобів

На захисті інтересів хліборобів

 Федерація профспі­лок Білорусі щоро­ку проводить робо­ту для забезпечен­ня високих показ­ників збирання вро­жаю зернових і зернобобових, бере участь в організа­ції змагань і наго­роджує кращих, ко­ординує роботу профспілкових ор­ганізацій з підви­щення ефектив­ності збиральних робіт. Як повідом­ляє прес-служба Федерації профспі­лок Білорусі, на час жнив створено спе­ціальний штаб, який очолив за­ступник голови ФПБ Олександр Мікша.

 Під пильною увагою націо­нального проф­центру була й залишається координація роботи профспілкових організа­цій на місцях із конт-ролю за дотриманням трудового законодавства. Створення комфортних умов роботи та належно­го відпочинку ввечері, забезпечення трудівни­ків села гарячим харчу­ванням, медичною допо­могою – головні питання на весь період збираль­них робіт.

На особливому конт-ролі профспілкових орга­нізацій перебуває техні­ка безпеки. Адже працю­ючи від зорі до зорі, втом­лені селяни значно ризи­кують власним життям і здоров’ям. До цієї роботи залучена технічна ін­спекція праці Федерації профспілок Білорусі, яка взяла під свій контроль і діяльність громадських інспекторів праці. Не менш важливим є і пи­тання забезпечення ме­ханізаторів, водіїв та ро­бітників зернотоків спец-одягом і засобами індиві­дуального захисту.

Галузеві профспілки, роботу яких координує Республіканський комі­тет Білоруської проф­спілки працівників агро­промислового комплек­су, розробили спеціальні умови змагання на жни­вах і мають намір що­тижня підбивати його підсумки, про які повідо­млятимуть у районній пресі та на спеціальних стендах. Прямо в полі лі­дери жнив – комбайнери-тисячники та кращі водії з перевезення зерна на­городжуватимуться гра­мотами, грошовими пре­міями та цінними пода­рунками. Досвід останніх років свідчить, що сіль­ські трудівники дуже за­доволені такою увагою. І разом з матеріальним стимулюванням добре слово та допомога нади­хають їх на рекорди.

Свій внесок у жнива зробили Республікан­ський комітет профспіл­ки працівників місцевої промисловості та побутово-комунальних підприємств Білорусі, республіканські коміте­ти профспілок працівни­ків споживчої кооперації та працівників торгівлі. За погодженням із район­ними виконавчими комі­тетами в період жнив за особливим графіком пра­цюють крамниці, їдаль­ні, лазні, підприємства служби побуту та інші за­клади.

Не забуто й про малі жнива. Обробивши гро­мадські поля, комбайне­ри приходять на допомо­гу власникам присадиб­них ділянок, де особлива увага приділяється вете­ранам війни та праці, пенсіонерам і робітникам сільгосппідприємств. До­помагають в збиранні зернових із приватних ді­лянок і створені при сіль­ських радах механізовані загони, фермери.

Як зазначив заступ­ник голови ФПБ Олек­сандр Мікша, невиріше­них питань у сільських трудівників, які працю­ють на жнивах, бути не повинно. Профспілки го­тові допомогти всім, чим можуть.

 

 

 Краще поганий мир…

 Працівники сталеливарного заводу припинили дев’яти-місячний страйк, який супро­воджувався сутичками з поліцією. Страйкарі, яких під­тримують грецькі профспілки, поки що не домоглися вико­нання своєї головної вимоги – скасувати 40 звільнень, проте міністерство праці Греції по­обіцяло розглянути таку мож­ливість.

Напередодні протистояння маніфестантів із поліцією при­звело до того, що спецназ за­стосував гумові кийки та сльо­зоточивий газ, щоб на робочі місця могли дістатися штрейк­брехери. Завершилися нічим переговори профспілок із «трійкою» міжнародних креди­торів Греції (Єврокомісія, ЄЦБ та МВФ), які продовжують ви­магати зменшення зарплат і пенсій у країні в обмін на кре­дити. У свою чергу, профспілки наполягають на тому, що без­робіття в країні до кінця року може зрости з 24 до 29%, якщо й надалі скорочувати витрати.

  

 Nokia зупинила виробництво

Із 1 серпня 2012 року на тери­торії Фінляндії повністю зупи­нено виробництво мобільних телефонів під брендом Nokia. Після переговорів, що відбули­ся з представниками проф-спілки, компанія закрила ос­танню фабрику в фінському місті Сало.

Як повідомляють «Профсоюзы сегодня», без роботи зали­шаться близько 3700 праців­ників. У ході скорочень керів­ництво компанії планує випла­тити їм компенсацію на основі укладених контрактів, а також надаватиме додаткову допо­могу в працевлаштуванні, яка передбачає пошук вакансій та можливе перенавчання.

Раніше Nokia повідомляла про наміри скоротити понад 10 тис. робочих місць на між­народних заводах, а також за­крити низку своїх дослідниць­ких центрів, зокрема в Ульмі (Німеччина) та Бернабі (Кана­да). На проведенні реконс­трукції компанія сподівається заощадити до кінця наступно­го року понад 2 млрд доларів.

 

 Alcatel-Lucent скорочує персонал

 Один з найбільших світових виробників телекомунікацій­ного обладнання – французь­ка компанія Alcatel-Lucent за­планувала масштабні скоро­чення 5 тис. робочих місць, що становить 6% усього пер­соналу. Повідомлення про ліквідацію робочих місць надійшло після того, як було оголошено про операційний збиток вендора в розмірі 40 млн євро за підсумками ІІ кварталу 2012 року, повідом­ляє DailyComm.

За рахунок звільнень Alcatel-Lucent сподівається заощади­ти біля 750 млн євро, які не вдалося отримати за допомо­гою зменшення адміністратив­них витрат та змін у ланцюгу постачань.

 Сторінку підготувала Тетяна РУБАН, «ПВ»

16.08.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання