« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Угоду про співпрацю продовжено

Угоду про співпрацю продовжено

 Перша угода про співпрацю між Об’єднанням профспілок Харківської області та Бєлго­родським обласним об’єднанням організацій профспілок була підписана в жовтні 2009 року в м. Харкові терміном на три роки.

 За минуле триріч­чя харківські та бєлгородські профспілки обмі­нялися досвідом із питань укладення ко­лективних договорів і угод між профспілками, роботодавцями й органа­ми влади, охорони праці, роботи з молоддю, оздо­ровлення та відпочинку членів профспілок, право­захисної, організаційної роботи виборних проф­спілкових органів. Їхні представники брали участь у заходах, що про­водилися регіональними органами виконавчої та законодавчої влади, гро­мадськими організація­ми, первинними проф­спілковими організація­ми. Враховуючи, що вико­нання положень угоди обома сторонами дало по­зитивні результати, було вирішено її продовжити та зробити безстроковою.

У червні м. Бєлгород відвідала делегація проф­спілок Харківської області, до складу якої ввійшли ке­рівництво ОПХО, лідери членських організацій. Під час візиту в Будинку проф­спілок відбулося підписан­ня угоди. Документ підпи­сали голова Об’єднання профспілок Харківської об­ласті, депутат обласної ради Сергій Тесленко та голова Бєлгородського об­ласного об’єднання органі­зацій профспілок, депутат обласної думи Микола Ша­талов.

У рамках угоди плану­ється вивчення проблем профспілкового членства та робітничого руху, участь у заходах, що про­водяться органами вико­навчої та законодавчої влади регіонів, обмін ін­формацією з перспектив­них і поточних питань профспілкового життя, регулярне (щонайменше один раз на три роки) під­биття підсумків співпраці в межах чинної угоди.

У церемонії підписан­ня документа взяв участь перший заступник голови Бєлгородської обласної думи Олександр Скляров. У вітальному слові він відзначив важливу роль профспілкової співпраці в справі зміцнення зв’язків між двома народами. У свою чергу Микола Шата­лов зазначив, що завдяки плідній співпраці активі­зувалася робота молодіж­них рад профспілок Бєл­городської та Харківської областей, галузевих проф­спілок, укладаються нові угоди.

Після офіційної части­ни члени харківської де­легації мали можливість поспілкуватися зі своїми російськими колегами, поділитися досвідом робо­ти, започаткувати нові контакти для розвитку співпраці.

Вл. інф. ОПХО

 Я впевнений, що нинішній візит стане важливим етапом у розвитку наших добросусідських, друж­ніх зв’язків. Обидві сторони мають багатий і ко­рисний досвід роботи в усіх напрямах профспілко­вого життя. Практика ведення переговорів із роботодавцями про умови й оплату праці, соціальні гарантії, оздоровлення та від-починок, культура, спорт, робота з молоддю – хіба це не поле для дружнього обміну? А ре­алізація в практичній діяльності кращого досвіду значно збільшує її ефективність, зміцнює наш авторитет і, нарешті, підвищує рівень захищеності наших членів профспілок.

Сергій ТЕСЛЕНКО, голова Об’єднання профспілок Харківської обл.

 

 Семінар із викорінення дитячої праці

18–19 червня в м. Астані Феде­рація профспілок Казахстану спільно з МОПІПЕК провели семінар на тему «Роль профспілок освіти і науки у викорі­ненні дитячої праці в Казахстані».

Як повідомляє офіційний сайт ФПК, під час семінару було розглянуто концепцію пробле­ми дитячої праці, а також пи­тання участі профспілок у ви­коріненні цього явища. Також відбулося знайомство з порад­ником щодо впровадження даного питання до програми сектору освіти, а також систе­мою моніторингу дитячої пра­ці. Вгрупах учасники заходу працювали над розробкою плану дій профспілок у бо­ротьбі з дитячою працею.

 

 Далекобійники проти податкового тиску

 Підвищити зарплату мінімум на 30% і знизити податки – такі вимоги далекобійників країни, які 21 червня влаштували страйк у провінції Буенос-Ай­рес. Водії погрожували про­вести низку акцій протесту, якщо уряд Аргентини не вжи­ватиме відповідних заходів.

Під час страйку далекобійники заблокували роботу із забез­печення країни пальним. На заправних станціях вишикува­лися довжелезні черги. Крім того, Аргентина є одним з най­більших світових постачальни­ків зерна. Через акцію протес­ту в фермерів виникли трудно­щі з його транспортуванням для продажу.

Через ситуацію, що склалася в країні, президент Аргентини Крістіна Фернандес була зму­шена залишити саміт у Бразилії.

 

 Вимушений простій

 Із 15 червня близько 900 робіт­ників металургійного гіганта Pilsen Steel не виходять на ро­боту. У компанії немає коштів на оплату матеріалів та елект­роенергії.

Як повідомляє Чеське радіо, працівникам офіційно збере­жено 100% заробітної плати, проте за травень гроші вони ще не отримали. Профспілки домовилися, що згідно з колдо­говором і Трудовим кодексом чекатимуть травневої зарплати до кінця червня. Якщо ж її не виплатять до середини липня, то робітники звільнятимуться за власним бажанням. Утакому випадку наприкінці цього міся­ця профспілки розпочнуть під­готовку прохання про визнан­ня Pilsen Steel банкрутом. Обов’язок зі сплати заробітку буде покладено на управління з працевлаштування, яке пізні­ше вимагатиме всю суму від власника компанії.

Наразі ж робітники поки що звільнятися не збираються, вони сподіваються, що підпри­ємству все ж таки вдасться по­долати проблеми.

 Сторінку підготувала Тетяна РУБАН, «ПВ»

11.07.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання