« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Гай Райдер очолив МОП

Гай Райдер очолив МОП

 Під час виборів на посаду десятого генерального директора Міжнародної ор­ганізації праці 30 із 56 членів Адміністративної ради підтримали кандида­туру виконавчого директора МОП Гая Райдера.

 Гай Райдер опіку­ється питаннями, що стосуються основоположних принципів і прав у сфері праці та застосуван­ня міжнародних трудових норм. Новообраний генди­ректор МОП вступить на посаду в жовтні 2012 року.

Голосування відбувало­ся у штаб-квартирі МОП. На посаду претендувало дев’ять кандидатів. Як по­відомляє офіційний сайт Загальної конфедерації профспілок, Гай Райдер був єдиним претендентом, чию кандидатуру вніс не уряд, а профспілки.

«Я вдячний, що дістав шанс… у розпал ниніш­ньої глобальної кризи вплинути на життя міль­йонів громадян, змінити його на краще, сказав у своїй промові новообра­ний генеральний дирек­тор. – Про значущість сьо­годнішньої події можна буде судити на підставі наших майбутніх дій, лю­дина та сфера праці ста­нуть ключовими момен­тами нашої діяльності».

Як заявив президент ЗКП, голова Федерації не­залежних профспілок Ро­сії Михайло Шмаков, профспілки підтримували саме кандидатуру Гая Рай­дера на посаду генераль­ного секретаря Міжнарод­ної організації праці.

Вибори призначила Адміністративна рада МОП у зв’язку із заявою чинного генерального ди­ректора МОП Хуана Со­мавіа, в якій він повідо­мив про те, що хотів би залишити посаду у верес­ні 2012 року, за півтора року дії свого третього мандата.

 

 Триває підготовка до з’їзду ЗКП

 У Москві у штаб-квартирі Загальної конфеде­рації профспілок відбулося засідання робочої групи з підготовки проектів основних напрямів діяльності Загальної конфедерації профспілок на 2012–2017 роки, резолюцій, заяв і звернень VII з’їзду ЗКП. Головувала на засіданні координа­тор робочої групи, заступник генерального сек­ретаря ЗКП Наталія Подшибякіна.

 Проект основних напря­мів діяльності Загальної конфедерації профспілок на 2012–2017 роки міс­тить п’ять розділів:

1. Гідній праці, соціальній справедливості – надійні гарантії.

2. Інтеграцію – на службу людині праці.

3. Важлива умова гідної праці – сильні сучасні профспілки.

4. Солідарність із профспіл­ками світу в боротьбі за со­ціально справедливий світ.

5. Надійна інформація – основа ефективної роботи.

На засіданні розглядалися проекти резолюцій «Міні­мальна заробітна плата: сучасні виклики і завдан­ня профспілок незалеж­них держав», «Захистити права трудящих, зберегти профспілкові свободи!» та заява «Разом із профспіл­ками світу в боротьбі за гідну працю та соціальну справедливість».

Відбулося обговорення підготовлених проектів документів, які переважно були погоджені. Водночас учасники робочої групи внесли чимало доповнень, змін, уточнень. Після доо­працювання проекти бу­дуть надіслані в членські організації конфедерації для подальшого вивчення й погодження.

Робоча група визнала за необхідне підготувати та запропонувати з’їзду при­йняти звернення «Пенсіо­нерам країн регіону – гід­ні умови життя!».

 

 

 Вимушені канікули

 Десятки тисяч учителів не вийшли на роботу, вимагаючи виплати заробітної плати. В ре­зультаті близько 2,5 мільйона учнів залиши­лися без занять, повідомляє агентство РІА «Новини».

 У страйку взяли участь понад 60 тисяч осіб. Осві­тяни заповнили вулиці столиці країни Тегусігаль­пи та ще одного великого міста Сан Педро Сула, взявши участь у масових акціях протесту.

За словами організаторів акції, уряд країни не вико­нав зобов’язання перед учителями і не виплатив усі належні їм гроші. Тим часом близько 9500 педа­гогів не отримували заро­бітну плату впродовж кількох місяців.

 

 Таксисти блокували Євро–2012

 Напередодні Євро–2012 польські так­систи провели ак­цію протесту, унаслідок якої було паралізовано рух у великих містах країни.

 Масові протести спричини­ли наміри уряду спростити умови для отримання ліцен­зій у рамках реформи з під­вищення віку виходу на пенсію.

Подібні акції проти неза­конних дій уряду нещодав­но проводили таксисти іс­панського міста Валенсія, а минулого року грецькі водії-страйкарі блокували переміщення туристів по країні.

 

 300 студентів потрапили за ґрати

 Тисячі студентів вийшли на демонс­трацію в центрі Мон­реаля, аби відзначи­ти 100 днів від почат­ку протестів проти можливого збільшен­ня на 75% плати за навчання.

 Уряд провінції Квебек за­пропонував вжити заходів, які перешкодили б продовженню протестів, але це лише спричинило агресію деяких демонстрантів.

Понад 300 осіб було затри­мано після сутичок із полі­цією, що тривали всю ніч.

Як повідомляє osvita.org.ua, студенти вважають, що підвищення вартості за навчання порушує їхні права, оскільки обмежує доступ до здобуття освіти. Очікується, що плата за навчання може збільши­тися на 1,6 тисячі доларів на рік.

Уряд Квебека веде перего­вори з представниками студентських організацій, однак досягти компромісу поки що не вдалося.

 

 

 Турецькі авіалінії скасували рейси

 Група працівників авіаційної компанії Turk Hаva Yollari (Турецькі авіалінії) провела у стамбульсь­кому аеропорту Ататюрк масову акцію протес­ту.

 Страйкарі виступили проти розгляду парламентом кра­їни законопроекту, який за­бороняє працівникам аеропортів страйкувати.

За інформацією агентства Trend, через протест було затримано міжнародні рей­си Стамбул – Тель-Авів і Стамбул – Нью-Йорк. Очіку­ється, що у разі продовження акцій протесту буде перенесено ще кілька рейсів.

 Сторінку підготувала Тетяна РУБАН, «ПВ»

19.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання