« на головну 16.07.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1253)
20
Червень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профспілки за кордоном

Профлідер зустрівся з президентом

Профлідер зустрівся з президентом

 Відбулася робоча зу­стріч голови Федера­ції профспілок Біло­русі Леоніда Козика з президентом країни Олександром Лука­шенком. Основними темами обговорення стали питання регу­лювання трудових відносин через трудо­ві договори, участь ФПБ у суспільно важ­ливих подіях і захо­дах, оздоровлення трудящих.

Як повідомляє прес-служба Фе­дерації профспі­лок Білорусі, Олександр Лука­шенко підтримав позицію національного профцен­тру про необхідність усу­нення прогалин у законо­давстві, які стосуються ре­гулювання трудових вза­ємовідносин через колек­тивні договори. У ході зу­стрічі також ішлося про діяльність виробничих ко­лективів, необхідність по­стійного зростання зарплат, а також стримуван­ня цін і тарифів на осно­вні види послуг.

Голова ФПБ Леонід Ко­зик поінформував главу держави про роботу ФПБ щодо оздоровлення трудя­щих у профспілкових са­наторіях. Так, на сьогодні в системі «Білпрофспілок­курорту» діють 12 санато­ріїв. Ще один найближ­чим часом буде введений в експлуатацію. Протягом року в санаторно-курортних установах ФПБ оздо­ровлюються понад 100 тис. осіб. Окрім медичних по­слуг тут широко розвива­ється сфера організації дозвілля відпочивальни­ків: будуються нові культурно-ділові центри, спор­тивні зали, кафе, торго­вельні об’єкти. Олександр Лукашенко підтримав ак­тивну діяльність націо­нального профцентру в цьому напрямі.

Велику увагу Федерація приділяє організації літ­нього відпочинку дітей. За­міські оздоровчі табори за необхідності облаштову­ються в санаторіях, на спортивних і туристичних базах ФПБ. Активно пра­цюють літні спортивні та­бори, де відпочивають і проводять тренування учні дитячо-юнацьких спортив­них шкіл Федерації. Успіхи профспілкових спортсме­нів, які часто стають при­зерами різноманітних зма­гань міжнародного рівня, неодноразово відзначені президентом країни.

У питанні розвитку сфери освіти Леонід Ко­зик особливо наголосив на подальшому вдоскона­ленні профспілкового вишу ФПБ – Міжнародно­го університету «МІТСВ». Навчальний заклад по­стійно розширює наукову діяльність, примножує міжнародні контакти.

Президент також озна­йомився з благодійною ді­яльністю національного профцентру, дізнався про постійну акцію «Проф­спілки – дітям», акції під­тримки самотніх ветера­нів. Леонід Козик розпо­вів про те, що ФПБ бере активну участь у будівни­цтві нового приміщення Музею Великої Вітчизня­ної війни, на яке Націо­нальний профцентр уже перерахував понад 400 млн рублів.

Під час зустрічі Олек­сандра Лукашенка з голо­вою ФПБ обговорювалась ситуація на підприємстві «Граніт» (Брестська обл.). Було прийнято рішення, що Леонід Козик най­ближчим часом особисто відвідає виробництво, зу­стрінеться з трудовим ко­лективом, ознайомиться з перспективами економіч­ного розвитку заводу.

 

 На захисті прав людей

  Нагороди за внесок у справу захисту прав людини, засно­вані газетою «Зоравіг», пра­возахисною організацією «23 серпня» та Міжнарод­ним фондом Вірменії, цього року були вручені кільком державним, політичним, громадським і культурним діячам Вірменії. Церемонія нагородження вже стала традиційною. Переможці в 13 номінаціях визначалися за результатами опитування, яке проводила серед своїх читачів газета «Зоравіг».

У номінації «За внесок у справу активного захисту прав людини та підвищення рівня правових знань насе­лення» нагороду отримав голова Конфедерації проф­спілок Вірменії Едуард Тума­сян, який був удостоєний звання «Кращий громад­ський діяч».

 

 Застрайкували озеленювачі

  Працівники міського господарства Цхінвала ви­йшли на Театральну площу міста, вимагаючи відставки директора департаменту озеленен­ня Таймураза Кулумбегова, повідомляє «Кав­казский узел».

 Робітники звинувачують Кулумбегова в некомпе­тентності, невмінні працю­вати, а також зловживанні службовим становищем. Вони запевняють, що ди­ректор – родич віце-прем’єра Доментія Кулумбего­ва з команди екс-прем’єр-міністра, який виконував обов’язки гла­ви Південної Осетії Вади­ма Бровцева.

До протестувальників звернулися представни­ки мерії з вимогою вийти на роботу, проте люди відмовилися. Як заявляють озеленювачі, керівництво підприємства за роботу їм не платить, не забезпечує належним посадковим ма­теріалом, а інвентар і спецодяг для робіт вони змуше­ні купувати за власні кошти.

 

 Конфлікт зброярів

  Триває страйк робітників підприємства «Елісра», що належить оборонному концерну «Ельбіт Маарахот», контрольним пакетом якого володіє підприємець Мікі Федерман.

  Як повідомляють «Профсоюзы сегодня», персонал «Елісра» вимагає підви­щення зарплати й однора­зових бонусів. Перегово­ри, проведені напередодні комітетом робітників, представниками Гістадру­ту (Всеізраїльського об’єднання профспілок) та адміністрацією підприєм­ства, виявилися безрезуль­татними.

Збитки, завдані «Елісра» ак­цією протесту, складають на сьогодні 16 млн доларів.

 

 Протест рудокопів

 Працівники гірничозбагачувального комбінату Friguia в Гвінеї, що належить російській алюмі­нієвій корпорації «Русал», оголосили страйк, який паралізував роботу підприємства.

 Як повідомляє інформацій­не агентство Reuters, робіт­ники вимагають збільшен­ня розміру мінімальної зарплати до 400 доларів на місяць, а також виплати ко­штів на медичне оздоров­лення. Водночас представ­ники «Русалу» заявляють, що страйк є незаконним. За їхніми словами, компанія буде вживати всіх заходів, щоб він закінчився якомога раніше. В«Русалі» запевня­ють, що, незважаючи на ак­цію протесту, втрати на ви­робництві будуть незна­чними і не вплинуть на за­гальні показники алюмініє­вої корпорації.

До відома

Комплекс Friguia є найбільшим підприємством Гвінеї, яка, в свою чергу, посідає перше місце в світі за екс­портом бокситів, третина світових запасів яких зосе­реджена в цій країні. Боксити використовуються для отримання глинозему, необхідного для виробництва алюмінію.

Сторінку підготувала Тетяна РУБАН, «ПВ»

12.06.2012



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання