« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Юридична сторінка

ВИПЛАТА ПЕНСІЇ В РАЗІ ЗМІНИ ГРУПИ ІНВАЛІДНОСТІ АБО ВІДНОВЛЕННЯ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ

ВИПЛАТА ПЕНСІЇ В РАЗІ ЗМІНИ ГРУПИ ІНВАЛІДНОСТІ АБО ВІДНОВЛЕННЯ ПРАЦЕЗДАТНОСТІ У який строк виплачується пенсія у разі зміни групи ін­валідності або відновлення працездатності?

Відповідно до статті 35 Зако­ну України «Про загальнообов’язкове державне пен­сійне страхування» у разі зміни групи інвалідності пенсія в новому розмірі виплачується з дня зміни групи інвалідності.

Якщо особа визнана інвалідом нижчої групи, пенсія виплачується за попередньою групою до кінця місяця, в якому змінено групу інвалідності.

У разі визнання особи, яка про­йшла повторний огляд, здоровою пенсія виплачується до кінця міся­ця, по який встановлено інвалідність.

У разі якщо особа не з’явилася в органи медико-соціальної експер­тизи на повторний огляд у визна­чений для цього строк, виплата пенсії по інвалідності зупиняється з першого числа місяця, наступно­го за місяцем, у якому вона мала з’явитися на повторний огляд.

У разі якщо строк повторного огляду медико-соціальної експерти­зи інвалідом пропущено з поважних причин або в разі визнання його зно­ву інвалідом виплата пенсії по інва­лідності відновлюється з дня, з якого припинено виплату, до дня повтор­ного огляду, але не більш як за три роки, якщо орган медико-соціальної експертизи визнає таку особу за цей період інвалідом. При цьому якщо під час повторного огляду інваліда переведено на іншу групу інвалід­ності (вищу або нижчу), пенсія за за­значений період виплачується за по­передньою групою інвалідності.

Якщо виплату пенсії інвалідові було припинено в зв’язку з віднов­ленням здоров’я або якщо він не отримував пенсії внаслідок нез’явлення на повторний огляд без поважних причин, то в разі на­ступного визнання його інвалідом виплата раніше призначеної пенсії поновлюється з дня встановлення інвалідності знову за умови, що після припинення виплати пенсії минуло не більше п’яти років. Якщо минуло більше п’яти років, пенсія призначається знову на за­гальних підставах.

Органи медико-соціальної екс­пертизи зобов’язані повідомляти територіальні органи Пенсійного фонду в порядку, встановленому законодавством, про результати повторного огляду осіб, яким при­значена пенсія по інвалідності, та про нез’явлення цих осіб на зазна­чений огляд.

 

ХТО ОТРИМУЄ ПЕНСІЮ ЗА ОСОБЛИВІ ЗАСЛУГИ?

Мій батько був нагороджений Почесною гра­мотою Міністерства промислової політики України. Чи має він право на пенсію за особливі заслуги перед країною?

Закон України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною» передбачає встановлення гро­мадянам, які мають значні заслуги у сфері дер­жавної, громадської або господарської діяль­ності, досягнення у галузі науки, культури, освіти, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту тощо, пенсій за особливі заслуги перед Україною.

Пунктом 6 статті 1 вказаного Закону передбачено встановлення пенсії за особливі заслуги перед Укра­їною особам, відзначеним, зокрема, почесним зван­ням України, колишніх Союзу РСР та Української РСР «заслужений», державними преміями України, колишніх Союзу РСР та Української РСР, нагородже­ним одним з орденів України або колишнього Союзу РСР, Почесною грамотою Президії Верховної Ради Української РСР або Грамотою Президії Верховної Ради Української РСР.

Законодавчо не передбачено встановлення пенсій за особливі заслуги особам, нагородженим відомчими за­охочувальними відзнаками, в тому числі Почесною гра­мотою Міністерства промислової політики України.

 

ЯК НАЛАГОДИТИ РОБОТУ В ОРГАНІЗАЦІЇ

Як правильно нала­годити роботу в но­воствореній органі­зації? Що для цього потрібно?

Будь-яка організа­ція – і навіть ма­ленька фірма, що складається лише з кількох чоловік, і вели­ка корпорація – повинна працювати чітко й ефек­тивно. А для цього необ­хідно багато чого: склас­ти бізнес-план, ретельно підібрати співробітників, визначити способи їх мо­тивації, створити всі не­обхідні умови, тобто орга­нізувати роботу. Вирі­шіть, скільки співробіт­ників вам знадобиться, склавши штатний розпис.

У кожного співробітника має бути чітко окреслене коло обов’язків. В ідеалі будь-яка людина, що пра­цює в організації, повинна мати посадову інструкцію, що визначає її повнова­ження та вимоги до неї. На випадок тимчасової від­сутності співробітника його обов’язки необхідно розподіляти між колегами або покладати їх на одну людину. Пам’ятайте, що при заміщенні потрібно скласти додаткову угоду до трудового договору.

Якщо до структури органі­зації входять відділи, при­діліть особливу увагу під­бору їх начальників. Це мають бути обізнані, ком­петентні фахівці, здатні керувати людьми і вима­гати від них дотримання трудової дисципліни, при цьому не створюючи непо­трібної нервозності, шано­бливо ставлячись до рядо­вих співробітників.

Заздалегідь продумайте, який стиль спілкування із співробітниками і який спосіб перевірки ефектив­ності їх роботи ви вважаєте оптимальним. При цьому намагайтеся не вникати буквально в усе, не контро­люйте кожну дрібницю. Якщо ви так чините, наві­що вам узагалі потрібні на­чальники відділів? Здій­снюючи загальне керівни­цтво, дозвольте людям спо­кійно, без зайвого нерву­вання робити свою роботу. Візьміть за правило втру­чатися в діяльність ниж­чих керівників тільки тоді, коли це вкрай необхідно.

Обміркуйте способи мо­тивації, тобто стимулю­вання співробітників, які відзначилися.

Необхідно заздалегідь по­дбати про організацію ро­бочих місць. Перед тим як висувати до людей вимо­ги, слід створити їм гідні умови для роботи, забезпе­чити всім необхідним.

І звичайно ж, дуже важли­во створити сприятливий морально-психологічний клімат у трудовому колек­тиві. Тоді співробітники будуть працювати охоче і з повною віддачею.

17.10.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання