« на головну 19.05.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1249)
18
Квітень
 
Інтерв’ю
 
СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»

СЕРГІЙ БИЗОВ: «МИ ПРАЦЮЄМО НАД ЗРОСТАННЯМ АВТОРИТЕТУ ПРОФСПІЛОК У СУСПІЛЬСТВІ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Юридична сторінка

Як переселенцю зареєструвати ФОП?

Як переселенцю зареєструвати ФОП?

Якщо переселенець бажає зареєструва­тися як фізична особа-підприємець, щоб забезпечувати себе доходом і самостійно сплачувати податки дер­жаві, яким чином він може зробити це на місці поселення, адже держав­на реєстрація відбуваєть­ся за місцем реєстрації?

Державна реєстрація фі­зичної особи, яка має на­мір стати підприємцем, проводиться в порядку, встановленому ст. 42–44 Закону України «Про дер­жавну реєстрацію юридич­них осіб та фізичних осіб-підприємців» (Закон про реєстрацію). Відповідно до частини першої ст. 42 цьо­го Закону, для проведення державної реєстрації фі­зична особа, яка має намір стати підприємцем та має реєстраційний номер об­лікової картки платника податків, повинна особис­то або через уповноважену особу подати державному реєстратору відповідний пакет документів за міс­цем проживання.

Однією з підстав, за на­явності яких державний реєстратор має право за­лишити без розгляду до­кументи, є подання доку­ментів за неналежним міс­цем проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця. Згідно із час­тиною четвертою цієї стат­ті, якщо документи для проведення державної ре­єстрації подаються заяв­ником особисто, держав­ному реєстратору додатко­во пред’являється паспорт громадянина України або паспортний документ іно­земця.

Відповідно до ст. 1 Зако­ну про реєстрацію місце проживання фізичної осо­би – це житловий буди­нок, квартира, інше при­міщення, придатне для проживання в ньому (гур­тожиток, готель тощо), у відповідному населеному пункті, в якому фізична особа проживає постійно, переважно або тимчасово, що знаходиться за певною адресою, за якою здійсню­ється зв’язок із фізичною особою.

Ст. 2 ЗУ «Про свободу пе­ресування та вільний ви­бір місця проживання в Україні» від 11.12.2003 № 1382 (Закон № 1382) вста­новлено, що громадянам України, а також інозем­цям та особам без грома­дянства, які на законних підставах перебувають в Україні, гарантуються свобода пересування та вільний вибір місця про­живання на її території, за винятком обмежень, що встановлені законом. Відповідно до ст. 6 Закону № 1382 громадянин Укра­їни, а також іноземець чи особа без громадянства, які постійно або тимчасо­во проживають в Україні, зобов’язані протягом деся­ти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати місце про­живання. Згідно із ст. 3 Закону № 1382 документа­ми, до яких вносяться ві­домості про місце прожи­вання/місце перебування особи, є паспорт громадя­нина України, тимчасове посвідчення громадянина України, посвідка на по­стійне проживання, по­свідка на тимчасове про­живання, посвідчення бі­женця, посвідчення особи, яка потребує додаткового захисту, посвідчення осо­би, якій надано тимчасо­вий захист, довідка про звернення за захистом в Україні. Крім того, за ви­могою особи органом мі­граційної служби може бути видана довідка про реєстрацію місця прожи­вання/місця перебування, яка підтверджує реєстра­цію місця її проживання/місця перебування.

Фізична особа, яка змі­нила місце проживан­ня/перебування з тери­торії Донецької або Лу­ганської областей на іншу адміністративно-територіальну одиницю України, може звернути­ся з документом, що під­тверджує даний факт змі­ни місця проживання/перебування, до держав­ного реєстратора відпо­відної адміністративно-територіальної одиниці для проведення державної реєстрації фізичної особи-підприємця.

 

Статус учасника бойових дій

Які документи є під­ставою для надання статусу учасника бо­йових дій?

Підставою для надання статусу учасника бойових дій є:

– для військовослужбов­ців: документи про без­посереднє залучення до виконання завдань анти­терористичної операції в районах її проведення, на­правлення (прибуття) у відрядження до районів проведення АТО, їх пере­бування в таких районах з метою виконання завдань із захисту незалежності, суверенітету та територі­альної цілісності Украї­ни шляхом безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення (витяги з на­казів, директив, розпоря­джень, посвідчень про від­рядження, журналів бойо­вих дій, бойових донесень, дислокацій, книг нарядів, графіків несення служби, звітів, зведень, донесень, матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання по­ранень);

для працівників підпри­ємств, установ та органі­зацій: документи про без­посереднє залучення до виконання завдань АТО в районах її проведення або направлення (прибуття) у відрядження для безпо­середньої участі в АТО в районах її проведення (ви­тяги з наказів, розпоря­джень, посвідчень про від­рядження, книг нарядів, матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання по­ранень), а також докумен­ти, що були підставою для прийняття керівниками підприємств, установ, ор­ганізацій рішень про на­правлення осіб у таке від­рядження.

 

Довідка про корупцію

Влаштовуюсь на роботу на дер­жавну службу. Для цього мені потрібно пройти спецперевірку й отримати виписку з Єдиного державного реєстру осіб, які вчини­ли корупційні правопорушення, – так звану довідку про корупцію. Що це за документ?

Інформаційна довідка, або витяг з Єдино­го державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, або довідка про корупційне правопорушення у сфері державних закупівель, довідка про від­сутність корупційного правопорушення, довідка про корупційні правопорушення, – це документ, що свідчить про наявність або відсутність відомостей про особу в ре­єстрі осіб, які вчинили корупційні право­порушення.

Інформаційна довідка про правопорушен­ня надається безплатно та не має термі­ну дії.

У довідці зазначаються:

– відомості про особу, яку притягнуто до відповідальності за вчинення корупційно­го правопорушення;

– дата набрання законної сили судовим рі­шенням про притягнення особи до відпо­відальності за корупційне правопорушен­ня та/або цивільно-правової відповідаль­ності;

– дата, номер судового рішення, номер су­дової справи, найменування суду, який ухвалив (постановив) судове рішення про притягнення особи до відповідальності за корупційне правопорушення;

– реквізити наказу про накладення дисци­плінарного стягнення;

– відмітка про відсутність у реєстрі відо­мостей, зазначених у запиті.

Довідка надається Головним управлін­ням юстиції Міністерства юстиції Украї­ни в Автономній Республіці Крим, голо­вними управліннями юстиції в областях, мм. Києві та Севастополі протягом п’яти робочих днів на письмовий запит фізич­ної особи (уповноваженої нею особи), в якому мають бути обов’язково вказані дані, необхідні для пошуку інформації: прізвище, ім’я, по батькові (за наявнос­ті останнього), реєстраційний номер об­лікової картки платника податків, місце народження, число, місяць та рік наро­дження.

Корупційне правопорушення – це умисне діяння, що містить ознаки корупції, вчи­нене особою, зазначеною у частині пер­шій ст. 2 Закону України «Про засади за­побігання та протидії корупції», за яке законом встановлено кримінальну, адмі­ністративну, цивільно-правову та дисци­плінарну відповідальність. Єдиний дер­жавний реєстр осіб, які вчинили коруп­ційні правопорушення, забезпечує облік осіб, які вчинили такі правопорушення, для проведення спеціальної перевірки ві­домостей про осіб, які претендують на за­йняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави або місцевого самовря­дування. Запит про видачу витягу або до­відки з Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушен­ня, подається до відповідного управління юстиції.

08.03.2015



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання