« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

Володимир Саєнко: «Буде зроблено все необхідне для безпеки відвідувачів санаторіїв»

Володимир Саєнко: «Буде зроблено все необхідне для безпеки відвідувачів санаторіїв»

«У мережі санаторно-курорт­них закладів ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» здійснювати­муть усі необхідні заходи для безпечного оздоровлення та відпочинку людей в умовах пандемії COVID-19», – про це поінформував голова нагля­дової ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», заступник Го­лови Федерації профспілок України Володимир Саєнко на прес-конференції «Робо­та оздоровчої галузі в умовах протиепідемічної безпеки та значення санаторно-курорт­ного сезону 2020 для україн­ців», що відбулася 22 травня в інформаційному агентстві УНІАН.

П очаток санаторно-курортного сезону 2020 року потребує осо­бливої уваги до безпеки від­відувачів, і його старт зале­жить від рівня захворюванос­ті, розробки спеціальних норм протие­підемічної безпеки, погоджених з МОЗ, правил поведінки персоналу, організа­ції розміщення, харчування і лікуван­ня відвідувачів та суворого контролю за їх виконанням. Про організацію ви­ходу санаторіїв ПрАТ «Укрпрофоздо­ровниця» з карантину під час прес- конференції розповіли голова наглядо­вої ради ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», заступник Голови Федерації профспі­лок України Володимир Саєнко, медич­ний директор ПрАТ «Миргородкурорт» Наталія Бутенко та голова Комісії з біо­безпеки та біологічного захисту при Раді національної безпеки і оборони України Сергій Комісаренко.

Володимир Саєнко зазначив, що саме у Федерації профспілок України найбільша мережа санаторно-курорт­них закладів – це й оздоровниці, і бази відпочинку. Їх ефективна робота дасть можливість вчасно пройти реабіліта­цію тим, для кого вона є життєво необ­хідною. Крім того, в цій мережі працю­ють близько 5 тис. співробітників, які очікують повернення на робочі місця.

Голова наглядової ради Укрпрофоздо­ровниці нагадав, що відповідно до урядо­вого плану виходу з карантину, з почат­ку червня знімаються обмеження із сана­торно-оздоровчих та реабілітаційних за­кладів, і запевнив, що для безпеки відвід­увачів буде зроблено все необхідне. На сьогодні вже прописані та відпрацьовані протоколи поведінки персоналу, адже санаторії Укрпрофоздоровниці викону­вали вкрай важливе завдання і прийма­ли на обсервацію українців, які прибува­ли з-за кордону. За словами Володимира Саєнка, наразі відбувається фінальне опрацювання протоколів поведінки для відпочивальників та їх погодження з МОЗ, зокрема, йдеться про обмеження спілкування поза межами санаторію, не­обхідність проходження тесту на COVID-19. І вже найближчими днями ці правила будуть оприлюднені на сайті Укрпрофоздоровниці.

Також під час прес-конференції було продемонстровано пристрій для темпе­ратурного скринінгу – рамку-теплові­зор, а також прилад для дезінфекції приміщень та запобігання поширенню вірусів – озонатор. Наразі такі пристрої на тестуванні, зокрема в Будинку проф­спілок у м. Києві, а днями з’являться ще й у столичному готельному комп­лексі «Турист». Після тестування, в разі їх ефективності, за тиждень-два буде прийнято рішення про їх застосування на курортах Укрпрофоздоровниці.

Водночас Володимир Саєнко зазна­чив, що на вартість санаторних путівок встановлення такого обладнання не вплине. До того ж, такі прилади є бага­тофункціональними, тож після закін­чення пандемії їх можна буде перепро­грамувати під інші потреби.

Медичний директор ПрАТ «Мирго­родкурорт» Наталія Бутенко підкрес­лила, що санаторно-курортне лікуван­ня – це комплексне оздоровлення орга­нізму, яке в нинішніх умовах актуаль­не як ніколи. Воно включає оздоровлен­ня, реабілітацію і відпочинок, які спри­яють зміцненню імунітету. «На наших курортах вміють поєднати цілющі властивості природних факторів, укра­їнську гостинність, сучасні технології та методи оздоровлення. Санаторно-ку­рортне лікування не тільки робить по­тужний внесок у здоров’я нації, а й стримує фінансове навантаження на соціальні фонди держави», – зазначила Наталія Бутенко.

Голова Комісії з біобезпеки та біоло­гічного захисту при Раді національної безпеки і оборони України Сергій Комі­саренко зауважив, що оздоровлення лю­дей, підвищення їх імунітету є вкрай важливою функцією держави і профспі­лок. Водночас він наголосив: «Ми пови­нні робити все для того, щоб при цьому всіляко запобігати поширенню вірусу». Головна увага має бути спрямована на виявлення можливих інфікованих і не­допущення поширення інфекції, при цьому необхідне виконання чітких запо­біжних заходів. Йдеться, зокрема, про те, що в нинішній ситуації спілкування з людьми вже вимагає певних протиепі­демічних заходів, зокрема, дистанцію­вання. «Ті, хто буде потрапляти до сана­торіїв, на мою думку, повинні підписа­ти певний документ, що вони погоджу­ються і будуть дотримуватися встанов­лених умов, так би мовити, дуже посла­бленого карантину, щоб самим не захво­ріти і не стати причиною хвороби для відпочивальників та персоналу», – ска­зав Сергій Комісаренко.

01.06.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання