« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Тема номера

Ударний тиждень: три судові перемоги поспіль!

Ударний тиждень: три судові перемоги поспіль!

Не перший рік точаться жорсткі судові баталії між державою в особі Фонду держмайна і Фе­дерацією профспілок України за майновий оздоровчий комплекс. Рейдери від влади на­магаються, використо­вуючи адмінресурс, су­дові та правоохоронні органи, відібрати май­но, що у законний спо­сіб надбано і належить профспілкам.

Н овий етап боротьби розпо­чався із зміною керівни­цтва Наглядової ради «Укрпрофоздоровниці», яку очолив заступник Го­лови ФПУ Володимир Саєнко. Її діяль­ність стала більш прогнозованою, від­повідальною, а головне – результатив­ною. Загальними зусиллями правових служб «Укрпрофоздоровниці» і ФПУ вдалося відстояти в судах санаторії – «ласі шматочки», які державні чинов­ники вважали вже майже своїми.

І першим здобутком стала відмова 16 січня ц.р. Південно-Західного апе­ляційного господарського суду (м. Рів­не) в задоволенні позовних вимог Фон­ду держмайна України до Виконавчо­го комітету Немирівської міськради, ПрАТ «Укрпрофоздоровниця» про ви­знання права власності на санаторій «Авангард» за державою та витребу­вання майна. Таким чином вдалося повернути «Укрпрофоздоровниці» са­наторій, який було втрачено ще 6 ро­ків назад, нормалізувати його роботу і звести нанівець зусилля державних рейдерів, які планували Розпоряджен­ням КМУ передати його до сфери управління МВС України.

Другою перемогою стало рішення 17 січня ц.р. Верховного Суду України, яким позов Фонду держмайна України до ПрАТ «Укрпрофоздоровниця», Гені­ївської сільської ради про скасування свідоцтва про право власності та ви­требування майна санаторію «Ялин­ка» залишено без задоволення, а рі­шення апеляційної інстанції залише­но без змін.

Таким же чином у цей день Верхо­вний Суд України вчинив із позовом Фонду держмайна України до Запо­різької міськради, ПрАТ «Укрпрофоз­доровниця» і ПрАТ «Приазовкурорт» про визнання недійсним рішення ви­конавчого комітету Запорізької місь­кої ради «Про оформлення права влас­ності на об’єкти нерухомості за ЗАТ «Приазовкурорт», визнання права власності за державою та витребуван­ня майна із чужого незаконного воло­діння, залишивши його без задоволен­ня, а рішення апеляційної інстанції залишивши без змін. Поставивши жирну крапку в цій справі.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

Місія МОП відвідає Україну в середині лютого

14 січня відбулась робоча зустріч Голови Федерації профспілок України Григорія Осового з Національним координатором Міжнародної організації праці в Україні Сергієм Савчуком.


У зустрічі, яка проходила в теплій, конструктив­ній атмосфері, взяли участь заступник Голо­ви ФПУ Олександр Шу­бін та керівник Департаменту міжна­родних зв’язків апарату ФПУ Василь Шилов.

У ході розмови керівництво ФПУ по­інформувало про плани діяльності Фе­дерації та її членських організацій у 2019 році. Зокрема, йшлося про посилення та підвищення ефективності соціально- економічного захисту прав та інтересів працівників. Наголошувалось, що в цен­трі уваги постійно перебувають ситуа­ція, що склалася на ринку праці, питан­ня збереження та розвитку трудового потенціалу. Наголошувалось, що ключо­вими завданнями залишається підви­щення оплати праці, забезпечення га­рантій своєчасної та повної виплати за­робітної плати, погашення заборгова­ності перед працівниками.

У цьому контексті було зазначено, що МОП також переймається цією ситуаці­єю. І один з основних напрямів нового про­екту «Інклюзивний ринок праці для ство­рення робочих місць в Україні», ініційова­ного Міжнародною організацією праці, спрямовано безпосередньо на реформу­вання системи оплати праці. При цьому з боку МОП буде надано підтримку проф­спілкам в ініціативі щодо створення га­рантійної установи з виплати заробітної плати працівникам збанкрутілих підпри­ємств. Ідеться про розробку та впрова­дження проекту відповідного закону.

Під час зустрічі Сергій Савчук заявив, що в середині лютого в Україні з візитом перебуватиме місія МОП, у планах якої також зустрічі з керівництвом соціально­го блоку Уряду України та ФПУ. Також заплановано низку заходів за участю МОП у регіонах нашої країни.

Голова ФПУ Григорій Осовий поін­формував про переговорний процес з укладення Генеральної угоди на новий термін, який нині перебуває на фінальній стадії. Він повідомив, що на найближчий час заплановано консультації сторін со­ціального діалогу на вищому рівні.

ОЛЕКСІЙ ПЕТРУНЯ,

  • СПЕЦІАЛЬНО ДЛЯ «ПВ»

Сергій Савчук, Національний координатор МОП в Україні:

«Україна сьогодні є однією з тих кра­їн, яким МОП приділяє найбільше ува­ги, адже тут реалізуються низка дуже важливих проектів та програм Міжна­родної організації праці. Зокрема, проект «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні».

06.02.2019



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання