« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ПРОФСПІЛКА ВУГІЛЬНИКІВ БОРЕТЬСЯ ЗА ШАХТАРСЬКІ ЗАРПЛАТИ

ПРОФСПІЛКА ВУГІЛЬНИКІВ БОРЕТЬСЯ ЗА ШАХТАРСЬКІ ЗАРПЛАТИ

На засіданні Президії ЦК Профспілки працівників вугільної промисловості України було розгля­нуто питання щодо забезпечення випла­ти заробітної плати працівникам дер­жавних вугледобув­них підприємств.

У засіданні взяли участь перший заступник міністра енергетики Ю. Шейко та директор де­партаменту вугільного промислового комплексу Міненерго С. Пижов.

Голова Профспілки Ан­дрій Зимін у своєму висту­пі зазначив, що за опера­тивною інформацією те­риторіальних і первинних організацій профспілки, на сьогодні заборгова­ність державних підпри­ємств перед шахтарями у поточному році складає 1,2 млрд. грн, а враховую­чи загальну заборгова­ність з 2015 р., – понад 2,1 млрд. грн. Найбільшу за­боргованість в цьому році станом на 22 серпня ма­ють державні підприєм­ства «Львіввугілля» – 550 млн. грн, із них 217 млн. грн не промислово вироб­ничому персоналу, яким не виплачено заробітну плату протягом 7 місяців, «ВК «Краснолиманська» – 111,7 млн. грн, «Добропіл­ля-видобуток» – 66,2 млн. грн. Взагалі заборгова­ність мають всі державні вугледобувні підприєм­ства. Несвоєчасна випла­та заробітної плати та не забезпечення соціальних гарантій працівникам спричиняє серйозну на­пруженість в трудових ко­лективах.

Перший заступник мі­ністра енергетики Украї­ни поінформував членів Президії про практичні дії Міненерго щодо пога­шення заборгованості по виплаті заробітної плати шахтарям, зокрема було проведено корегування коштів державного бю­джету, які додатково були направлені на активні державні підприємства. Крім того, Юрій Шейко окреслив основні напрями спільної діяльності з профспілкою щодо по­дальшого вирішення да­ного питання.

За підсумками обгово­рення з врахуванням ви­словлених пропозицій прийнято Постанову «Про забезпечення виплати за­робітної плати працівни­кам державних вугледо­бувних підприємств».

Згідно з прийнятим рі­шенням визначено необ­хідність звернення голо­ви профспілки Андрія Зи­міна за дорученням Пре­зидії до Прем’єр-міністра України Дениса Шмига­ля, Першого віце- прем’єра міністра – міні­стра економіки Юлії Сви­риденко, міністра фінан­сів Сергія Марченка, міні­стра енергетики Германа Галущенка стосовно вирі­шення проблемних пи­тань вугледобувних під­приємств та забезпечення соціально-економічних та трудових прав і гаран­тій працівникам галузі, які не вирішуються довго­тривалий час.

Запропоновано також ініціювати проведення оперативної наради за участі представників ор­ганів державної влади та управління і керівників територіальних організа­цій профспілки з розгляду вищезазначених питань.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

 

ПРОФСПІЛКА «МАШПРИЛАД» ПРОВЕЛА СЕМІНАР ДЛЯ ГОЛІВ ПЕРВИНОК

Центральна рада профспілки «Маш­прилад» у комбінованому форматі провела засідання і семінар голів профспілкових комітетів та керівників територіальних організацій профспілки.

На засіданні ЦР проф­спілки, яке відбулось у Києві у Будинку профспі­лок, розглянуто і прийня­то постанови щодо на­ступного з’їзду профспіл­ки та про стан перегово­рів з Мінекономіки щодо внесення змін до Галузе­вої угоди. Зокрема визна­но стан переговорів як ухилення посадових осіб Міністерства від перего­ворів з профспілкою.

У засіданні ЦР проф­спілки взяв участь і ви­ступив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

Під час семінару перед його учасниками висту­пили представники Міне­кономіки з інформацією про актуальні питання діяльності державних підприємств сфери тех­нічного регулювання. Учасники семінару озна­йомилися з окремими ас­пектами економічного аналізу діяльності під­приємств у процесі під­готовки та ведення ко­лективних переговорів, актуальними питаннями діяльності первинних ор­ганізацій профспілки (проведення звітно-ви­борних зборів/конферен­цій, організаційна, ін­формаційна, мотивацій­на робота), з питаннями громадського контролю за охороною праці на під­приємствах.

Відбувся обмін досвідом роботи голів профспілко­вих комітетів, зокрема, з укладення колективних договорів та здійснення контролю за їх виконан­ням.

ПРОФСПІЛКА «МАШПРИЛАД»

 

ПІДТРИМАЙТЕ ПЕТИЦІЮ ЩОДО ПІДВИЩЕННЯ ПОСАДОВОГО ОКЛАДУ ПЕДАГОГАМ!

На веб-сайті Елек­тронних петицій Кабміну оприлюдне­но петицію «Прий­няття рішення Кабінетом Міністрів України про підвищення І тариф­ного розряду Єдиної тарифної сітки до розміру 3600 грн».

Петиція створена за іні­ціативою Львівської об­лорганізації профспілки у зв’язку із зволіканням урядом з прийняттям рі­шення про підвищення розміру посадового окла­ду, яке мало би відбутися з 1 квітня 2024 року. Зараз освітяни недоотримують те, що гарантовано дію­чим законодавством.

У неодноразових звер­неннях ЦК Профспілки працівників освіти і нау­ки України про необхід­ність прийняття такого рішення наголошувало­ся, що воно вкрай необ­хідне з метою забезпе­чення диференціації за­робітної плати працівни­ків установ та закладів освіти і науки, з ураху­ванням професійної ква­ліфікації, складності, важливості, відповідаль­ності їхньої роботи.

Підтримайте петицію!

ПРЕССЛУЖБА ПОН

 

МОЛОДІЖНИЙ ПРОФСПІЛКОВИЙ РУХ: РАЗОМ ДО УСПІХУ ЗА ПІДТРИМКИ ПРМТУ ТА 3F


ПРМТУ за підтримки Данської профспілки 3F організувала нетворкінг, під час якого представни­ки первинок морських на­вчальних закладів мали можливість поділитися досвідом, досягненнями та окреслити свої майбутні цілі.

«Нове покоління має чітко усвідомлювати важливість діяль­ності ПРМТУ та активно долучатися до нашої великої спільноти. Обмін досвідом серед молоді – це потужна платформа для спіль­ного розвитку і досягнення поставлених завдань. Наші партнери з Данської профспілки 3F надають нам цінну підтримку, допома­гаючи розвивати цей рух, – зазначив голова ПРМТУ Олег Григо­рюк. – Ми прагнемо, щоб кожен розумів: об'єднані зусилля ро­блять нас сильнішими, наші голоси – голоснішими, а наші дії – ре­зультативнішими».

Під час заходу обгово­рювали стратегії залучення першокурсників до лав профспілки, наголошуючи на важливості формування єдиної профспілкової спіль­ноти з перших днів навчан­ня. Такі зустрічі закладають міцну основу для майбутніх лідерів морської галузі, сприяючи професійному та соціальному зростанню мо­лодих працівників.

Продуктивний день для молоді продовжився тренінгом з пу­блічних виступів. Телерадіоведучий Роман Сардарян поділився практичним досвідом публічних виступів, атакож особисто оцінив ораторські навички учасників на першій частині заходу та дав їм корисні поради.

Цей тренінг є частиною стратегічного підходу профспілки до розвитку майбутніх лідерів. Навички публічних виступів допомо­жуть молоді не лише підвищити впевненість у собі, але й стати справжніми представниками своєї професії та країни.

ПРМТУ

11.10.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання