« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ЯК СТВОРИЛИ БЕЗПЕЧНІ УМОВИ ПРАЦІ В ПП «КОЛОМИЙСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ»

ЯК СТВОРИЛИ БЕЗПЕЧНІ УМОВИ ПРАЦІ В ПП «КОЛОМИЙСЬКИЙ ХЛІБОКОМБІНАТ»

Завод займається виробництвом хліба та хлібобулочних виробів. Процес ви­готовлення хлібопекарської продукції складається з бага­тьох технологічних стадій. Та завдяки сучасному автомати­зованому обладнан­ню останньої генерації та системі контролю на кожно­му етапі виробництва підприємство гарантує високу якість хлібобулочної продукції.

Виробництво екологічно чисте та практично безвід­ходне. Керівництво підпри­ємства, служба охорони пра­ці приділяють значну увагу створенню безпечних та не­шкідливих умов праці для працівників, що є запорукою досягнення високих показ­ників у виробництві продук­ції підприємством.

Основне завдання, яке ста­вили перед собою спеціалісти відділу, – це вивчення пози­тивного досвіду функціону­вання системи управління охороною праці, роботи щодо створення безпечних та не­шкідливих умов праці, що дасть можливість порівняти рівень організації роботи з охорони праці на різних під­приємствах з метою поши­рення досвіду на інші підпри­ємства, де організації роботи з охорони праці та профілак­тиці виробничого травматиз­му приділяється значно мен­ше уваги, про що свідчать статистичні дані про травма­тизм на виробництві.

За результатами відвіду­вання та вивчення стану справ фахівці Головного управління зробили висно­вок, що управління охоро­ною праці та екологічною безпекою на підприємстві здійснюється на всіх рівнях. Реалізується комплекс за­вдань з планування, органі­зації, оперативного керівни­цтва і координації, контро­лю, обліку, аналізу, оцінки і стимулювання, зокрема:

• на підприємстві система управління охороною праці (далі СУОП) розроблена від­повідно до вимог чинного за­конодавства України, Зако­ну України «Про охорону праці», Стандарту ДСТУ та затверджена і введена в дію наказом директора підпри­ємства. СУОП спрямована на вирішення наступних за­вдань: створення безпечних умов виробничих процесів, експлуатації устаткування, будівель і споруд; професій­ної підготовки і підвищення кваліфікації працівників з питань охорони праці; вибо­ру оптимальних режимів праці і відпочинку працюю­чих; професійного добору ви­конавців для визначених ви­дів робіт;

• на ПП «Коломийський хлібокомбінат» створена служба охорони праці. Нака­зом призначено інженера з охорони праці. У відповід­ності до вимог Положення про службу охорони праці на інженера з охорони праці по­кладаються обов’язки контр­олю щодо розроблення під­розділами підприємства комплексних заходів для до­сягнення встановлених нор­мативів та підвищення існу­ючого рівня охорони праці, планів, програм покращення умов праці, запобігання ви­робничому травматизму, професійним захворюван­ням, надання організаційно- методичної допомоги у вико­нанні запланованих заходів. Керівники структурних під­розділів відповідальні за ор­ганізацію роботи з охорони праці та вирішення завдань по забезпеченню безпеки ви­робничих процесів, устатку­вання, будівель і споруд, а та­кож забезпечення працюю­чих засобами індивідуально­го та колективного захисту. Інженером з охорони праці проводяться перевірки стану охорони праці у виробничих підрозділах. За результата­ми перевірки керівникам структурних підрозділів ви­даються обов'язкові для ви­конання приписи для усу­нення наявних порушень стану охорони праці та реко­мендації для покращення умов праці працівників;

• постійно проводиться навчання працівників без­печним методам роботи, пропагуються питання охо­рони праці та довкілля. Службою охорони праці що­річно складається графік перевірки знань з питань охорони праці працівників та посадових осіб. Директор та члени комісій з перевір­ки знань з питань охорони праці проходять навчання і перевірку знань з охорони праці в навчальних закла­дах один раз на три роки. Наказом директора створе­на постійнодіюча комісія з перевірки знань з питань охорони праці та пожежної безпеки. Перевірка знань працівників з питань охоро­ни праці проводиться за нормативно-правовими ак­тами з охорони праці, до­держання яких входить до їхніх функціональних обов’язків.

РАДА ПРОФСПІЛОК ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛ.

 

У МИКОЛАЄВІ ВІДКРИТО ГУМАНІТАРНИЙ ХАБ

У Миколаєві відкрито гуманітарний хаб до­помоги херсонцям під патронатом Херсонської ОДА. Для реалізації ініціативи ПрАТ «Укрпрофтур» нада­ло безкоштовно приміщення будівлі готелю «Турист» та організаційну і фінансову підтримку для ефективного функціонування гуманітарного хабу.

У хабі ВПО з Херсонщини можуть безкоштовно отримати інформаційно- консультативні послуги, психологічну допомогу, всі види юридичної допо­моги та реєстраційної до­помоги, продукти харчу­вання, гігієнічні набори й інші речі першої потре­би під час переміщення.

Миколаїв став першим містом в Україні, який за­пустив вебсайт для моні­торингу отриманої міжна­родної допомоги. На цьо­му сайті можна відслідко­вувати, яка допомога на­дійшла до міста, від яких організацій, і як вона роз­поділяється серед насе­лення. Це допомагає за­безпечити прозорість та публічну відповідаль­ність за розподіл допомо­ги. Також Миколаїв регу­лярно отримує значні пар­тії гуманітарної допомо­ги, які включають продук­ти харчування, гігієнічні набори, медичні препара­ти, а також обладнання для забезпечення водою та електроенергією. На­приклад, UNHCR надає хо­лодильники, пральні ма­шини та інші побутові прилади для центрів, де проживають внутрішньо переміщені особи.

Готель «Турист» у Мико­лаєві, на жаль, також по­страждав від російського вторгнення та масованих ракетних атак по Україні. Після першого влучання у будівлю готелю у 2022 році його частково рекон­струювали власними си­лами, але у квітні 2024 року будівля готелю зно­ву зазнала серйозних по­шкоджень через черговий ракетний обстріл. Попри це готель «Турист» від­новлений та продовжує функціонувати, надаючи прихисток, як місцевим жителям, так і переселен­цям та постраждалим лю­дям від наслідків жахли­вої війни, що є важливим внеском ПрАТ «Укрпроф­тур» у допомогу місцевій громаді міста Миколаєва та іншим вимушено пере­міщеним особам.

Згодом Правління ПрАТ «Укрпрофтур» до Дня міжнародної гуманітар­ної допомоги отримало запрошення долучитися до заходів у приміщенні гуманітарного центру в будівлі готелю «Турист» у Миколаєві, яке відбуло­ся за участі начальника Херсонської ОВА Олек­сандра Прокудіна та ін­ших високопосадових осіб. Під час заходу Хер­сонська ОВА висловила вдячність та оголосила Подяку керівництву ПрАТ «Укрпрофтур» за активну благодійну ді­яльність, постійну під­тримку, співпрацю в час­тині забезпечення ВПО Херсонщини та за спри­яння у створені і відкрит­ті гуманітарного центру допомоги херсонцям у Миколаєві.

«УКРПРОФТУР»

10.10.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання