« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ЧОМУ ОБДІЛИЛИ ОПЛАТОЮ ПРАЦІВНИКІВ ПФУ?

ЧОМУ ОБДІЛИЛИ ОПЛАТОЮ ПРАЦІВНИКІВ ПФУ?

Голова ФПУ Григорій Осовий відвідав ГУ ПФУ у Київській області на запрошен­ня начальника ГУ Ва­силя Фатхутдінова.

У зустрічі взяли участь керівник управління соці­ального страхування і пенсійного забезпечення ФПУ Володимир Максим­чук і заступник начальни­ка ГУ ПФУ в Донецькій об­ласті Сергій Полесов, го­лова Київської облпро­форганізації працівників ПФУ Леонід Білоус.

Зустріч проходила у відділі обслуговування громадян (сервісному цен­трі) №11. Профспілковці предметно познайомили­ся з системою надання громадянам соціальних послуг, організацією робо­ти і умовами, які створені для відвідувачів. Огляну­ли робочі місця та поспіл­кувалися з фахівцями управління.

Під час зустрічі Василь Фатхутдінов провів пре­зентацію діяльності управління, розповів про ро­боту щодо надання соці­альних послуг майже 2 млн населення Київської області в 17 відділах об­слуговуваннях громадян і 35 сервісних центрах. Звернув увагу на оновлен­ня всієї інфраструктури, запровадження нових ін­формаційних технологій для оперативної обробки даних з метою пришвид­шення обслуговування клієнтів, підвищення якості наданих послуг. У свою чергу Сергій Поле­сов, презентуючи роботу Донецького управління, зробив акцент на заходах, які були вжиті для збере­ження життя та здоров’я відвідувачів і працівників на місцях.

Окремою темою розмо­ви стало питання оплати праці працівників Пенсій­ного фонду. Викликає не­задоволення фахівців, які з переходом на нові умови оплати праці не набули в зарплаті, а адміністрація не має можливості до зао­хочення найбільш сумлін­них працівників.

Це питання вже пору­шувалося Київською об­лрадою профспілок пе­ред профільними органа­ми державної влади і управління, але поки не знайшло свого вирішен­ня. Тож звільнення най­більш професійних ка­дрів і перехід їх в інші державні структури, де пропонують у рази вищі зарплати, демонструє не­справедливий підхід дер­жави щодо оплати праці професіоналів, які що­денно приймають десят­ки людей з проблемними питаннями, що потребу­ють кваліфікованого ви­рішення.

Враховуючи важли­вість порушеного праців­никами питання, пред­ставники ФПУ з свого боку докладуть макси­мальних зусиль для його позитивного вирішення.

ПРЕСЦЕНТР ФПУ

 

ТУРБОТА ПРО ЛЮДЕЙ – ГОЛОВНЕ ЗАВДАННЯ ПРОФСПІЛОК

У Будинку профспілок проведено засідання постійної комісії Ради ФПУ з питань охорони праці і соціального забезпе­чення з підключенням учасників до відеоконференції.

Важливе питання, яке розглянула комісія під го­ловуванням Олега Сково­роднікова, – це напрацю­вання рекомендацій Пре­зидії ФПУ щодо затвер­дження порядку і форми періодичного надання все­українськими профспілка­ми до ФПУ інформації про членів всеукраїнських профспілок, які тяжко травмовані або загинули у результаті військової агресії росії під час вико­нання своїх трудових обов'язків, та про членів сі­мей загиблих працівни­ків–отримувачів допомо­ги з урахуванням безпеко­вих вимог військового ста­ну.

Заступник Голови ФПУ, голова профспілки буді­вельників Василь Андреєв у своєму виступі поінфор­мував про хід підготовки грантового проєкту «Реа­гування. Піклування. Від­новлення» з метою надан­ня фінансової допомоги членам профспілок, які постраждали на робочому місці у воєнний час, зміц­нення потенціалу проф­спілок у сфері захисту прав працівників на без­печні і здорові умови пра­ці.

ПРЕСЦЕНТР ФПУ

 

УСПП ВІДНОВИВ РОБОТУ НА ХРЕЩАТИКУ

Український союз промисловців і підприємців (УСПП) на за­конних підставах відновив доступ до свого офісу на Хрещатику, 34.

Господарський суд м. Києва ухвалив відповідне рішення про забезпечення позову ділового союзу.

Прозоре рішення суду в даній справі дало можливість працювати в повному обсязі не лише УСПП, але й Антикризово­му штабу стійкості економіки в умовах воєнного стану (АШ).

Як підкреслив президент УСПП, голова Антикризо­вого штабу Анатолій Кінах, ситуація, з якою стикнувся УСПП, інші громадські організації – наявність тиску з боку окремих посадовців, уря­дових структур, спроби фізичного блокування статутної діяльності – вкрай неприємна та шкідлива для України. Адже триває війна і в та­кий час необхідна єдність держави, громадянського суспільства, бізнесу – усі мають працювати на бла­го України. Відкрита комунікація, чесний діалог, безумовне дотри­мання принципів верхо­венства права та рівності всіх перед законом, повага до громадських організацій і суспільної думки – це, у тому числі, і тест для нас як кандидата на вступ до ЄС.

УСПП

08.09.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання