« на головну 26.10.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1260)
03
Жовтень
 
Інтерв’ю
 
ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ

ЗАКЛАД ВИЩОЇ ОСВІТИ – ЯК ОСНОВА СОЦІАЛЬНОЇ СТАБІЛЬНОСТІ ТА ВІДБУДОВИ УКРАЇНИ


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

З`ЇЗД ВИЗНАЧИВ ПРІОРИТЕТИ

З`ЇЗД ВИЗНАЧИВ ПРІОРИТЕТИ

Рішення VIII з’їзду Профспілки працівників культури України, що відбувся днями у Києві в Будин­ку профспілок, були спрямовані на визна­чення напрямів ефективної та результативної роботи організації в умовах викликів воєнного часу.

Делегати профспілково­го форуму проаналізували результати досягнутого за останні п’ять років, обгово­рили стратегію діяльності профспілки працівників культури на 2024–2029 роки, затвердили нову редакцію статуту організації, обрали склад її керівних органів тощо.

У роботі з’їзду взяв участь Голова ФПУ Григо­рій Осовий, а також соціаль­ні партнери – Ростислав Ка­рандеєв, т.в.о. міністра куль­тури та інформаційної полі­тики України, Олег Нали­вайко, голова Державного комітету телебачення і раді­омовлення України, – та Людмила Перелигіна, по­чесна голова профспілки...

На початку з вітальними словами до учасників звер­нулись міжнародні партне­ри: Генеральний секретар Міжнародної федерації ак­торів ( FIA ) Домінік Лукер, керівник сектору Глобаль­ної профспілки ( UNI - Європа) Йоханнес Штудин­гер та представник на­вчального центру Європей­ської конфедерації профспі­лок Рафал Томашек.

Вони відзначили, що вражені мужністю своїх ко­лег-профспілковців з Укра­їни, які в умовах воєнного стану, докладають всіх сил, щоб відстоювати тру­дові та соціально-економіч­ні права та інтереси спіл­чан, поєднуючи свою робо­ту з волонтерською діяль­ністю і підтримкою ЗСУ. Друзі пообіцяли й у по­дальшому підтримувати профспілку, надаючи допо­могу постраждалим від на­слідків жахливої війни, що веде рф проти українського народу, окрім цього було анансовано можливості та перспективи проведення спільних заходів.

З доповіддю про роботу ЦК профспілки за період з липня 2019 року по липень 2024 року та про стратегію ді­яльності профспілки на 2024 – 2029 роки виступила голова профспілки Галина Гайдук.

У доповіді вона підбила підсумки проведеної за звітний період роботи, і зро­била акцент на основних за­вданнях щодо захисту пра­цівників галузі, що розкри­ває стратегія подальшої ді­яльності. А це і необхід­ність підвищення зарплат працівникам, забезпечення належного фінансування з боку держави діяльності за­кладів культури, спорту та медіа, а також спільної ро­боти із соціальними партне­рами над приведенням нор­мативно-правової бази до сучасних реалій.

Серед пріоритетів діяль­ності було названо необхід­ність забезпечення підви­щення рівня реальних тру­дових доходів та недопу­щення поглиблення біднос­ті серед працівників, ство­рення умов для повернення українських фахівців в Україну, а також своєчас­ної виплати заробітної пла­ти працівникам культури, медіа, фізичної культури і спорту, забезпечення їх державними соціальними гарантіями.

Перспективам та напря­мам подальшої роботи з профспілкою, зокрема у форматі соціально-еконо­мічної ради, яка створена при Міністерстві культури та інформаційної політики України, спільному вирі­шенню нагальних проблем працівників галузі, був присвячений виступ т.в.о. міністра Ростислава Ка­рандеєва.

До учасників з’їду із привітанням звернувся Го­лова ФПУ Григорій Осовий. Виступаючи перед присут­німи він відзначив міц­ність профспілок і наголо­сив, що у цей надскладний етап суспільного життя нам вдалося не втратити профспілки як організацій­ні структури, а навпаки – довести їхню самодостат­ність та інституційну спро­можність діяти.

– На сьогодні нам по­трібна консолідація і єд­ність дій профспілок, – ска­зав Г. Осовий. – Голос проф­спілок у суспільстві має бути почутим, зокрема, у процесі ухвалення законо­давчих актів, спрямованих на захист соціально-еконо­мічна прав працівників. Багато залежить від нашої сили духу та наполегливос­ті, – зазначив профспілко­вий лідер.

Саме на досягнення цих цілей були спрямовані рі­шення, які ухвалив з’їзд, а саме стратегічні напрями діяльності на наступні п’ять років і нова редакція статуту профспілки.

VIII з’їзд Профспілки працівників культури України відкритим голосу­ванням одноголосно обрав головою Профспілки пра­цівників культури України на наступний п’ятирічний термін Гайдук Галину Ми­хайлівну.

Також обрано заступни­ків (на громадських заса­дах) голови. Ними стали Тетяна Побережна, голова Вінницької облорганізації, і Анатолій Яловий, голова Дніпропетровської облор­ганізації профспілки.

01.08.2024


Пресцентр ФПУ

ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

25.10.2024 21:44

11.10.2024 22:50

10.10.2024 22:03

08.09.2024 21:09

23.08.2024 22:29

23.08.2024 22:00

10.07.2024 21:02

08.07.2024 20:16

08.05.2024 21:25

08.05.2024 21:01

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання