« на головну 29.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ФПУ ПРОВЕЛА СЕМІНАР ДЛЯ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ З ФІНАНСОВИХ ПИТАНЬ

ФПУ ПРОВЕЛА СЕМІНАР ДЛЯ ЧЛЕНСЬКИХ ОРГАНІЗАЦІЙ З ФІНАНСОВИХ ПИТАНЬ

На виконання Постанови Президії від 30 жовтня 2023 року № 2011 Г «Про підсумки навчання проф­спілкових працівників у 2022/2023 роки та плани навчання на 20232024 р.» 12 грудня ц. р. Федерація професійних спілок Украї­ни провела великий річний семінар для завідувачів фінансових відділів – го­ловних бухгалтерів всеу­країнських профспілок та територіальних профоб’єднань.

Під час семінару розглянуто низку актуальних питань фі­нансової та податкової звіт­ності, обліку доходів та витрат організацій в умовах військо­вого стану, надання допомоги профспілкових організацій Збройним Силам України, по­страждалим членам профспі­лок. Напередодні учасникам було розіслано в електронному вигляді широку добірку норма­тивних матеріалів та роз’яснень, згрупованих за те­матикою навчання.

Семінар проводився у комбі­нованому форматі: основна сту­дія – Зала Президії Будинку Спі­лок у м. Києві – та у режимі ві­део конференції. Територіаль­ними профоб’єднаннями органі­зовано 16 студій у регіонах, у яких взяли участь понад 100 представників фінансових служб ЦК профспілок, територі­альних профоб’єднань, обкомів профспілок, інших структурних ланок. Безпосередню у залі Пре­зидії та у режимі відео конфе­ренції взяли участь понад 60 представників ЦК всеукраїн­ських профспілок. Загальна ау­диторія склала більше 200 слу­хачів.

У виступі головна бухгалтер­ка – керівниця управління фі­нансів, бухгалтерського обліку та кадрової роботи апарату ФПУ Світлана Моторенко наголоси­ла на важливості і необхідності проведення такого семінару для членських організацій напере­додні звітування за 2023 рік, а також провела огляд нагальних питань, пов’язаних з діяльністю організацій в умовах військово­го стану.

Для огляду змін у законо­давстві, звітності організацій та актуальних питань було за­прошено Світлану Ярошин­ську – аудиторку-консультант­ку, досвідчену спеціалістку у сфері діяльності профспілко­вих організацій. Учасникам семінару була надана можли­вість заздалегідь поставити свої запитання для обговорен­ня на семінарі та отримати на них відповідь.

За підсумками семінару се­ред учасників заходу відбу­лось обговорення порушених актуальних питань, обмін до­свідом та важливість прове­дення в подальшому тематич­них зустрічей з актуальних питань у період військового стану.

УПРАВЛІННЯ ФІНАНСІВ, БУХГАЛТЕРСЬКОГО ОБЛІКУ ТА КАДРОВОЇ РОБОТИ АПАРАТУ ФПУ

 

КОЛЕКТИВ ЖОВТНЕВОГО: НАШ ОБОВ’ЯЗОК – УСІМА СИЛАМИ ДОПОМАГАТИ ЗСУ

Міжнародний центр культури і мистецтв проф­спілок України (МЦКМ), за­сновником якого є ФПУ, із самого початку повно­масштабної війни росії проти України, регулярно проводить концерти на підтримку наших захисни­ків, перераховує кошти на потреби ЗСУ.


Так, на благодійному концер­ті «З Україною у серці» з нагоди 65-річчя від дня заснування На­родного ансамблю народного танцю «Горлиця» – одного з най­яскравіших та найвідоміших творчих колективів МЦКМ, увесь прибуток (257 тис. грн) було передано військовим.

Під час концерту глядачі та­кож долучились до збору коштів на потреби представників гро­мади села Гавронщина Макарів­ського району Київської облас­ті, які плетуть маскувальні сіт­ки та кікімори для фронту. За ці гроші Палац закупив необхідну тканину і матеріали, а також спрямував гроші волонтерам, зокрема, для придбання парафі­ну для окопних свічок.

Про це розповів директор Жов­тневого палацу Юрій Бобир. Він зазначив, що протягом минулого року творчі колективи МЦКМ по­стійно брали участь у мистець­ких подіях, які під час війни об’єднують і підтримують усіх нас. Серед них – виступ у цен­тральній лікарні Охматдит для дітей, їх батьків та медиків, кон­церт на відкритті міжнародного проєкту «Жінки. Фортеці. Пере­моги» в Національному історико- архітектурному музеї «Київська фортеця», відвідування військо­вих частин та чисельні благодій­ні концерти на підтримку ЗСУ.

За це артистам висловлюють велику подяку, як захисники вітчизни, так і волонтери. А на по­чатку листопада ц.р. колектив МЦКМ був відзначений знаком народної пошани «Хрест грома­дянських заслуг». Ця нагорода надається тим цивільним, які тримають тил і своєю працею на­ближають перемогу України.

ФПУ привітала своїх колег з визнанням їх досягнень у галузі культури та відзначила щоден­ну кропітку працю трудового ко­лективу Жовтневого на зміц­нення духу українців, їхньої віри у якнайшвидшу перемогу над жорстокою російською на­валою.

– Отже, разом з громадянами України, з усіма спілчанами працюємо й надалі на допомогу усім, хто боронить нашу країну зі зброєю у руках, хто відстоює нашу свободу і незалежність та право бути в Європейській ро­дині, – сказав Ю.Бобир.

МЦКМ

 

ВІДКРИТО БЛОГ ГОЛОВИ ФПУ Г.В.ОСОВОГО НА ІНТЕРНЕТ-ПОРТАЛІ KORRESPONDENT . NET

70 000 біженців прихисти­ла у своїх закладах ФПУ з початку війни. Водночас вже близько 9000 воїнів пройшли в санаторно-ку­рортних закладах ФПУ со­ціально-психологічну реа­білітацію.

Федерація профспілок України з перших днів повномасштабного вторгнення чітко визначилася, що конкретно потрібно робити для допомоги військовим, які боронять нашу країну, нашу не­залежність, нашу свободу і пра­во бути в Європейській родині.

Про це Голова ФПУ Григорій Осо­вий розповів журналісту Інтер­нет-видання Korrespondent . net .

Про це мож­на почитати за посилан­ням:

 

РОЗМІР СЕРЕДНЬОЇ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ ЗРІС: ДЛЯ КОГО Є НАЙБІЛЬШЕ РОБОТИ

Після буму вакансій у жовтні кількість пропозицій роботи у листопаді зменшилася. Розмір середньої заробітної плати зріс до 18 500 грн.

Про це свідчать дані дослідження Work.ua.

Після активного періоду найму у вересні та жовтні кількість вакансій зменшилася. Попри це, уже четвертий місяць поспіль роботодавці розміщують понад 100 000 вакансій. Хоча восени чи­мало компаній релокувалися в прифронтові регіони, кількість вакансій тут усе ще значно мен­ша за довоєнні показники.

Важливим чинником на ринку праці стає військовий рекру­тинг. Зокрема, у листопаді найбільший приріст вакансій спостерігається в категорії «Охоро­на, безпека», де були розміщені військові вакансії. Також серед посад із найбільшою зарплатою – фахівці, які потрібні війську.

Аналітика листопаду виявила дві позитивні тенденції. По-перше, вкотре розмір середньої заробітної плати зріс, і тепер складає 18 500 грн. По-друге, уперше за 2023 рік на ринку праці зросла конкуренція серед шукачів.

12.01.2024



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання