« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

НІМЕЦЬКІ БУДІВЕЛЬНИКИ ПРОТИ РОСІЙСЬКОЇ ЕКСПАНСІЇ

НІМЕЦЬКІ БУДІВЕЛЬНИКИ ПРОТИ РОСІЙСЬКОЇ ЕКСПАНСІЇ

Наприкінці вересня відбувся звітно-виборний конгрес німецької Профспілки IG BAU, до якої входять працівники будівництва та машино­будування, промисловості будівельних матеріалів, прибирання будівель, садівництва, лісового та сільського господарства.

На конгресі, зокрема, ви­ступив заступник Голови Фе­дерації профспілок України, голова Профспілки праців­ників будівництва і промис­ловості будівельних матері­алів України Василь Андре­єв. Він розповів про роботу українських профспілок під час війни, як у правозахис­ному, так і гуманітарному полі.

Учасники конгресу стурбо­вані ситуацією, в якій опини­лися українські працівники та їхні родини. Відтак, було прийнято окрему Резолюцію «Солідарність з Україною – припинення агресивної ві­йни». Визнаючи, що росій­ська агресія є жорстоким на­ступом на мир в Європі, спря­мована проти свободи, базо­вих прав людини, принесла смерті, руйнування, тортури на велику частину України, Профспілка IG BAU рішуче засудила загарбницьку війну росії проти України. Конгрес Профспілки IG BAU закликав німецький уряд та його союз­ників зробити все можливе, аби припинити жорстоку ві­йну. У Резолюції також за­значено, що мільйони укра­їнців знаходять прихисток у Німеччині. Профспілка IG BAU вітає зусилля влади щодо того, аби українці мо­гли безперешкодно отримати дозвіл на проживання та ро­боту в країні тимчасового пе­ребування. Водночас такий безпрецедентний масштаб міграції створює велике на­вантаження на економічну політику ЄС – порушення ланцюгів постачання, висока залежність від сировини та дешевої енергії повинні ще більше зблизити європей­ську спільноту цінностей. Ра­зом з тим, IG BAU працює на всіх можливих рівнях, щоб гарантувати, що біженці з України не стануть жертва­ми трудової експлуатації. Профспілка прагне забезпе­чити справедливе, рівне став­лення до всіх учасників рин­ку праці.

Висловлюємо глибоку вдячність солідарній під­тримці з боку німецьких профспілок!

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

НОВА РОБОТА – НОВІ МОЖЛИВОСТІ

Як швидко взяти себе в руки й роз­почати ефективно працювати чи шукати для себе нову роботу, дізнавались учасники вебінару у рамках інформаційно-просвітницького проєкту Профспілки освітян й Інституту громадянської освіти та праці «Запобігання та протидія дискримінації працюючих студентів на робочому місці».

Захід мав на меті допомогти студентам, які поєдну­ють здобуття освіти з роботою, убезпечити себе від не­приємних ситуацій під час зміни роботи чи пошуку нової.

Варто зазначити, що інформаційно-просвітницький проєкт відбувається за підтримки Представництва Фон­ду ім. Фрідріха Еберта в Україні. Участь у заходах взяли студенти, які поєднують навчання з роботою, а також профспілкові лідери та активісти з усіх регіонів України.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

МИ ЗАЛИШИМОСЯ ВІРНИМИ ВИСОКОМУ ЗВАННЮ «УКРАЇНСЬКИЙ АТОМНИК»

Звернення голови Атомпрофспілки Валерія Ма­това та голови ППО ДП НАЕК «Енергоатом» Олексія Лича до працівників Запорізької атомної електростанції.

Шановні друзі!

Ми з вами разом пройшли шлях від проголошення Незалеж­ності України до вимушеної необ­хідності захищати на полі бою цю Незалежність. Ми завжди були ра­зом і сьогодні разом маємо подо­лати те беззаконня, яке загарбни­ки нашої землі чинять на Запо­різькій АЕС.

Вас змушують перейти працю­вати до фіктивно створеної росією атомної електростанції. Запорізь­ка АЕС була і залишається україн­ською. Ви від самого початку втор­гнення ворога в Україну у неймо­вірно важких умовах з честю за­безпечували її роботу. Й надалі маєте чинити лише так, а не пра­цювати з росіянами, які вбивають наших близьких та грабують наші домівки, з неймовірною жорсто­кістю знищують те, що ми створю­вали для людей. Ми в цьому бачи­ли щасливе майбутнє наших ді­тей, якого агресор намагається за допомогою зброї та варварства їх позбавити.

Незаконне привласнення укра­їнської АЕС, перешкоджання її безпечній роботі є кримінальним злочином, і росія за це, безумовно, відповість перед законом. Безкар­ною не залишиться та загроза, яку людству створили загарбники. Кара буде справедливою і суво­рою. Її чекати вже недовго.

Ми з вами не братимемо участі у їхніх злочинах. Ми залишимося вірними високому званню «укра­їнський атомник». Ми горді й не­залежні, ми поважаємо свою гід­ність і любимо свою державу.

Ми добре розуміємо те складне становище, в якому ви зараз пере­буваєте. Вас залякують, на вас тис­нуть, до вас підлещуються, вас на­магаються підкупити привабливи­ми обіцянками. Але ж ми вже до­бре переконалися, якою брехли­вою є їхня політика. Щодень ми маємо цьому підтвердження. Ро­сію та її злочинного лідера ціка­вить лише задоволення їхніх га­небних амбіцій. Для них людина та її життя нічого не варті. Для них ядерна та радіаційна безпека лише засіб шантажу. Всі свої зло­чини вони намагаються переклас­ти на Україну. В усьому, що вони коять на ЗАЕС, врешті-решт, вони звинуватять саме нас.

Закликаємо всіх працівників ЗАЕС не йти на змову з окупанта­ми, не підписувати жодних заяв та не надавати згоду на перехід на роботу до росіян. Є Енергоатом і є Атомпрофспілка. Ми разом проти­стоятимемо беззаконню і будемо поряд з вами у скрутний час і піс­ля Перемоги. Ми переможемо у ві­йні і маємо зберегти нашу честь та гідність. Щоб наші діти нами пи­шалися. Щоб українська Запорізь­ка АЕС, як і в мирні часи, була в авангарді світової атомної енерге­тики.

Слава Україні!

ПРЕС-СЛУЖБА АТОМПРОФСПІЛКИ

06.11.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання