« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ВІЙНА ЗАВАДИЛА ЗВІТНІЙ КАМПАНІЇ В ПМГУ

ВІЙНА ЗАВАДИЛА ЗВІТНІЙ КАМПАНІЇ В ПМГУ

29 червня відбулася XІV звітна конферен­ція Криворізької міської організації Профспілки металур­гів і гірників України. З огляду на воєнний стан в Україні вона проходила в режимі відеоконференції, по­відомила головний спеціаліст із інфор­маційної роботи Оксана Шахмоть.


У роботі конференції взяли участь 285 делега­тів (із 353 обраних) – ліде­рів і активістів різних первинок, а також керів­ний склад Профспілки металургів і гірників України на чолі з Олек­сандром Рябком.

Насамперед, делега­тів проінформували про хід звітної кампанії в міській організації, яка за планом мала завер­шитися в травні. Проте війна внесла корективи. Протягом січня – люто­го, до моменту повно­масштабного вторгнен­ня російських військ на територію України, зві­ти завершилися в 12 пер­винних організаціях. Потім звітні збори і кон­ференції проходили в первинках уже ситуа­тивно, не за графіком. Їх змогли провести в 41 первинній організації (із 44). Усі первинки та їхні структурні підроз­діли отримали оцінку «задовільно». Через об’єктивні причини не вдалося завершити звіт­ну кампанію у первин­ках, що діють у ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», ТОВ «Юністіл», Криворізькому техніку­мі НМетАУ (викладачі).

Порядок денний місь­кої конференції складав­ся з трьох питань: звіт про роботу міської ради профспілки з листопада 2019 по червень 2022 рр.; звіт Контрольно-ревізій­ної комісії міської орга­нізації; довибори до скла­ду міської ради. До пре­зидії обрали голову місь­кої організації ПМГУ Анатолія Макаренка, за­ступника голови Артура Белошавіна, голову пер­винки Південного ГЗК Ві­талія Комірного, голову ПМГУ Олександра Рябка. Секретарем – юристку профкому ПО ПМГУ Пів­денного ГЗК Руслану Приходько.

Зі звітом про роботу міської ради протягом 2,5 року виступив Анатолій Макаренко. Він підкрес­лив, що звітний період був складним, бо довело­ся працювати в умовах економічної кризи, пан­демії, війни. Усе це впли­нуло на роботу підпри­ємств ГМК і загалом на життя співвітчизників. Доповідач детально поін­формував делегатів про профспілкову роботу за напрямами охорони пра­ці, правового і соціально- економічного захисту, дитячого оздоровлення, молодіжним, інформа­ційним, спортивним. Він акцентував увагу акти­вістів, що війна постави­ла нові виклики та нові завдання, вирішення яких з кожним днем на­ближає нашу перемогу. Насамкінець Анатолій Макаренко підкреслив, що і надалі пріоритетни­ми в діяльності міської організації залишати­меться захист прав та ін­тересів членів ПМГУ, по­дякував профактиву за плідну роботу, принципо­вість, ініціативність.

Для обговорення пер­шого питання взяли сло­во голова ПО ПМГУ «Ар­селорМіттал Кривий Ріг» Наталя Маринюк, лідер цехової організації шах­ти «Тернівська» первин­ки Криворізького залізо­рудного комбінату Олег Кремез, голова ПО ПМГУ Криворізького центру професійної освіти мета­лургії і машинобудуван­ня Ірина Грек. У своїх ви­ступах вони порушили проблемні питання, які хвилюють членів проф­спілки. Наталя Маринюк з допомогою фотослайдів розповіла про волонтер­ський напрям роботи. Зо­крема, як профспілковий актив очолюваної нею ор­ганізації під час росій­ської агресії допомагає Збройним Силам Украї­ни, Силам територіаль­ної оборони, працівни­кам підприємства, які бо­ронять нашу країну від загарбників, а також ви­мушеним переселенцям. «Сьогодні всі українці на фронті і в тилу прагнуть одного – захистити нашу Батьківщину. Ми всі по­винні максимально пра­цювати на перемогу! Від цього залежить наш авто­ритет і довіра до нашої профспілки», – зазначила вона.

Зі звітом Контрольно- ревізійної комісії міської організації виступила го­лова КРК Ліна Яцковська (головний бухгалтер пер­винки ПМГУ ПрАТ «Суха Балка»). Делегати конфе­ренції звіт затвердили, роботу міської ради у звітному періоді одного­лосно визнали задовіль­ною. Конференція ухва­лила постанову щодо дій міської ради спільно з профкомами первинок на наступні 2,5 року.


ПРЕС-СЛУЖБА ПМГУ

 

ЧИ ГОТОВІ ДЕРЖАВА, ВНЗ ТА АБІТУРІЄНТИ ДО ВСТУПУ?

В Українському кри ­зовому медіацентрі відбулось експертне обговорення питан­ня вступу цьогорічних випускників до ви­щих навчальних закладів.

Спікерами заходу були генеральний директор директорату фахової передвищої, вищої освіти Міністерства освіти та науки України Олег Шаров, заступник голови Профспілки працівників освіти і на­уки України Ольга Ча­банюк, співголова ГО «Батьки СОС» Олена Бондаренко.

Присутні обговорили особливості вступної кампанії – 2022 та ново­го навчального року в закладах вищої освіти, безпекові пріоритети для всіх учасників на­вчального процесу, наявність «плану Б» на випадок різних форс- мажорних обставин, а також як, власне, відбуватиметься на­вчання для студентів. У свою чергу, Ольга Чаба­нюк окреслила низку викликів, які наразі по­стають перед освітніми закладами.

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

Ольга Чабанюк

заступник голови Профспілки працівників освіти і нау­ки України

Щоб розпочати навчальний рік в офлайн режимі, потрібно обладнати укриття, куди б усі учасники процесу могли пере­міститися в разі небезпеки. На жаль, не всі заклади можуть це зробити. Примі­ром, є історичні будівлі, де технічно не­можливо переобладнати підвальні при­міщення в укриття. До того ж, якщо в на­вчальному закладі навчаються 15 тис. студентів, можливості їх усіх розмістити в укритті немає. Ба­гато гуртожитків заселені ВПО, чиї будинки зруйновано, тож студентів просто нікуди поселити.

 

ДО ТЕМИ

ТРИВАЛІСТЬ ВІДПУСТОК ОСВІТЯН ВІДНОВЛЕНО

Верховна Рада України 1 липня прийняла в цілому проєкт За­кону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо оптимізації трудових відносин» (реєстр. № 7251),

яким скасовано імперативну норму щодо обмеження щорічної основної оплачуваної відпустки 24 календарними днями для педагогічних працівників та повернуто відпустку тривалістю 56 календарних днів, відповідно до умов надання та тривалості щорічних основних відпусток, встановлених Зако­ном України «Про відпустки» та Порядком надання щорічної основної відпустки тривалістю до 56 календарних днів керівним працівникам навчальних закладів та установ освіти, навчальних (педагогічних) частин (підрозділів) інших установ і закладів, педагогічним, науково-педагогічним працівникам та науковим працівникам, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.1997 № 346.

 

06.08.2022



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання