« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

СТРАЙК КРАНІВНИКІВ У КИЄВІ

СТРАЙК КРАНІВНИКІВ У КИЄВІ

  1 жовтня будівель­ники двох буд­майданчиків у столиці від само­го ранку не розпо­чинали роботу на знак протесту.

Машиністи й машиніст­ки баштових кранів на бу­дівництві ЖК «Метро­поль» (вул. Велика Василь­ківська, 91-93, вул. Москов­ська, 8) заявили напередод­ні керівництву фірми «ТБК АЛЬТІС»: якщо до 1 жов­тня не відбудеться повного погашення заробітної пла­ти (заборгованість ще з липня), а оплата праці не підвищиться до 150 грн на годину, то працівники зу­пинять роботу, посилаю­чись на численні несправ­ності та порушення техні­ки безпеки й охорони пра­ці, яких на будівництві чи­мало.

Окремою вимогою кра­нівників фірми «ТБК АЛЬТІС» є переведення кранівників на повністю офіційну «білу» зарплату. Наразі на будмайданчи­ках в Україні люди пра­цюють по 200–250 годин на місяць, отримуючи за цю працю «мінімалку» та «конверт».

Уже більше року проф­спілки кранівників мм. Києва, Одеси, Львова, Харкова борються за під­вищення оплати праці до рівня 150 грн на годину.

Під час двогодинного страйку кранівники, під­нявшись на кран, зупини­ли свою роботу на буді­вельних майданчиках. До учасників страйку долу­чились кранівники з ін­ших будівельних майдан­чиків України та проф­спілкові активісти. Під будмайданчиками було організовано солідарний пікет.

Такі дії кранівників є ви­мушеними, з огляду на те, що роботодавці ігнорують офіційні звернення та про­хання членів профспілки.

Мінімальна тарифна ставка 150 грн за годину роботи кранівника – це ви­мога кранівників, що за­безпечить можливість жити, а не виживати, бу­дуючи елітну столичну нерухомість.

Кранівники й кранівни­ці, поважайте свою працю: приєднуйтесь до щоденної профспілкової боротьби за покращення умов праці і життя!

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

КОМУНІКАЦІЇ ТА ВЗАЄМОДІЯ ІЗ СУСПІЛЬСТВОМ ТА ЗМІ

У вересні у м. Києві відбувся третій і заключний тренінг для фахів­ців з інформаційно-комунікацій­ної роботи профспілкових органі­зацій та профоб’єднань, що про­ходив у рамках проєкту «Інклюзивний ринок праці для створення робочих місць в Україні» (за фінансування Уряду Данії).

Організатори заходу – Федерація профспі­лок України та Міжнародна організація пра­ці. Мета – вдосконалення зовнішніх та вну­трішніх комунікацій профспілок.

Учасниками навчання були фахівці від членських організацій, які проводять або ку­рирують інформаційну роботу в організаці­ях. Загалом навчалися понад 60 осіб – відпо­відальних за інформаційну складову роботи у профспілках та профоб’єднаннях.

Від Профспілки працівників освіти і нау­ки України участь у заході взяли Інна Ми­хальченко (ЦК профспілки) та Катерина Дзю­ба (Київська міська організація профспілки).

Програма тренінгу була насиченою та різ­ноплановою, мала підвищений діловий та практичний рівень.

Презентаційну та практичну частину роботи провели експерти й тренери: Юрій Работа (ке­рівник Прес-центру Федерації профспілок Укра­їни), Роман Кравчик (фахівець департаменту міжнародних зв’язків ФПУ), Марія Доманська (журналіст, менеджер з публічних комуніка­цій), Сергій Томіленко (голова Національної спілки журналістів України), Денис Седлець­кий (керівник Genesis group ), Анна Пугачова (провідний експерт ФПУ).

Навчання включало всі затребувані елемен­ти сучасного тренінгу, а саме: нова інформація, дискусії, обговорення, робота в групах, напра­цювання рішень проблемних питань, а також приклади ведення інформаційних кампаній у зв’язку з наступом на трудові права працюючих.

Учасники заходу здобули цілу низку прак­тичних навичок ефективної комунікації для використання їх у щоденній роботі.

ІННА МИХАЛЬЧЕНКО,

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

ЗУСТРІЧ З ОТГ

Закарпатська обласна профспілкова орга­нізація працівників державних установ (голова Діана Гондорчин) започаткувала практику зустрічей з керівниками терито­ріальних громад нашого краю, яких в об­ласті налічується 64. Зокрема, чергові зу­стрічі відбулися в Ужгородському районі.

Заслуговує на увагу, коли керівник тери­торіальної громади активно співпрацює з профспілковою організацією – соціаль­ним партнером. Саме про це йшлося на робочій зустрічі голови обласного коміте­ту профспілки працівників державних установ Діани Гондорчин, її заступника Марії Петечук з головою Чопської об’єднаної територіальної громади Вале­рієм Самардаком.

Відбулася зустріч і в Холмківській територі­альній громаді, в якій взяли участь її голова Тетяна Вачиля і керуюча апаратом сіль­ської ради Людмила Газа. Соціальний діа­лог включав питання поновлення первинної профспілкової організації, основних напря­мів її діяльності та пріоритетних завдань.

СЕРГІЙ БАРАНЧИКОВ,

ПРЕС-ЦЕНТР ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

29.10.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання