« на головну 29.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ЗАБЕЗПЕЧИМО БЕЗПЕКУ ПРАЦІВНИКІВ НА РОБОЧИХ МІСЦЯХ!

ЗАБЕЗПЕЧИМО БЕЗПЕКУ ПРАЦІВНИКІВ НА РОБОЧИХ МІСЦЯХ!

  К онструктивний та всебічний діалог со­ціальних партнерів з питань працеохорон­ної діяльності від­бувся 29 квітня під час нара­ди з нагоди Всесвітнього дня охорони праці, яка проходи­ла у Федерації профспілок України.

Ініціатором заходу виступи­ла Київська обласна рада проф­спілок.

Голова Київської обласної ради профспілок Лідія Харчен­ко зазначила, що у 2021 році День охорони праці за рішен­ням МОП проходить під гаслом «Передбачати, готуватися та ре­агувати на кризи – інвестуймо зараз у стійкі системи БЗР (без­пеки та здоров’я на роботі)».

Першим пунктом порядку денного обговорювались стан охорони праці на підприєм­ствах, в установах та організаці­ях Київщини, основні заходи щодо забезпечення належних і безпечних умов праці, а також особливості проведення цієї ро­боти в умовах карантину.

Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий у сво­єму виступі наголосив, що фор­мат зустрічі, в якій беруть участь профспілки й органи влади, які опікуються соціаль­ною проблематикою та питан­нями соціально-трудових відно­син, засвідчує увагу та взаємо­порозуміння між соціальними партнерами і Київською облра­дою профспілок. «На жаль, на сьогодні такого немає на націо­нальному рівні, де соціальний діалог і комунікації між його сторонами недостатньо налаго­джені», – сказав Голова ФПУ.

Як поінформував Григорій Осовий, в Україні вже третій рік поспіль реалізується проєкт, що має змінити систему моніто­рингу, нагляду і контролю за охороною праці у сегменті робо­чих місць. Проєкт покликаний трансформувати цю систему з виключно контрольних функ­цій на упереджувальні, а саме запобігання виникненню ризи­ків на виробництві.

Також у своєму виступі проф­спілковий лідер привернув ува­гу до здійснення громадського контролю у сфері охорони пра­ці, наголосивши на тому, що кількість інспекторів праці у нас дуже мала, хоча за останні 2 роки вдалося переконати деякі членські організації ФПУ в не­обхідності інвестувати кошти у кадрове забезпечення такими фахівцями. Проте, ще не всі ма­ють у штаті інспекторів праці. Також він наголосив на необхід­ності захисту прав ветеранів і ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС: «Профспілкам потрібно через систему колективних до­говорів захищати та підтриму­вати цю категорію громадян. Це також важливий напрям нашої роботи».

Голова ФПУ подякував Київ­ській обласній раді профспілок, яка від самого початку разом з іншими профспілковими орга­нізаціями була на передовій ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

ОЛЕКСІЙ КОРЕЦЬКИ


ПІДПИСАНО УГОДУ ПРО СПІВПРАЦЮ

Ще одним кроком стало підписання Угоди про співпрацю між Головним управлінням Держпраці у Київській області та Київ­ською обласною радою профспілок. Предметом угоди є співпраця сторін у здійсненні державного нагляду та громадського контролю за дотриманням гарантованих Конституцією та інши­ми законами України трудових прав працівників з метою вияв­лення порушень законодавства про працю та її охорону, вжиття заходів з поновлення порушених прав, проведення профілак­тичної роботи щодо їх упередження.

 


АПСВТ ЗАПРОШУЄ НА НАВЧАННЯ

Академія праці, соціальних відносин і туризму запрошує на навчання всіх, кого ціка­вить якісна та конкуренто­спроможна освіта на ринку праці.

АПСВТ – це сучасний вищий навчальний заклад з висококваліфікованим професор­сько-викладацьким складом.

Сьогодні в Академії діють юридичний факультет і фа­культет економіки, соціальних технологій та туризму, які про­понують освітні програми під­готовки бакалаврів і магістрів за сучасними спеціальностя­ми: Право, Соціальна робота, Підприємництво, торгівля та біржова діяльність, Фінанси, банківська справа і страхуван­ня, Менеджмент, Маркетинг та Туризм.

Ласкаво просимо до нашої дружньої академічної родини!

Наші контакти:

03187, м. Київ, Кільцева дорога, 3-А (станція метро «Теремки»)

(044) 526-06-64 (Приймальна комісія)

(097) 862-91-82 (Приймальна комісія)

(044) 522-49-40 (Ректорат)

(096) 189-01-75 (Аспірантура)

info@socosvita.kiev.ua

www.socosvita.kiev.ua

 

ЗБЕРЕЖІТЬ ТРУДОВІ КОЛЕКТИВИ ШКІЛЬНИХ ЇДАЛЕНЬ!

Д о Всеукраїнської профспілки торгівлі надходять численні звернення від членів профспілки, підпри­ємств, переважно тих, що орга­нізують харчування у навчаль­них закладах (шкільних їдаль­нях), із скаргами щодо відмови центрів зайнятості в отриманні допомоги по частковому безро­біттю в період карантину відпо­відно до статті 47-1 Закону Укра­їни «Про зайнятість населення».

У зв’язку з цим голова Всеукраїнської профспілки пра­цівників і підприємців торгів­лі, громадського харчування та послуг Тетяна Ясько зверну­лася з листом до міністра роз­витку економіки, торгівлі та сільського господарства Укра­їни. У листі пропонується ініці­ювати внесення змін до поста­нови КМУ № 329 від 07.04.2021 у частині доповнення її КВЕД 56.29 «Постачання інших гото­вих страв» з метою надання можливості працівникам шкільних їдалень отримати до­помогу по частковому безробіт­тю в умовах карантину та збе­реження трудових колективів.

Профспілка сподівається на підтримку пропозицій, що до­зволить зняти соціальну на­пругу в трудових колективах.

ВСЕУКРАЇНСЬКА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ І ПІДПРИЄМЦІВ ТОРГІВЛІ, ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ ТА ПОСЛУГ

 


ПІДБИЛИ ПІДСУМКИ РОБОТИ ТЕХНІЧНИХ ІНСПЕКТОРІВ ПРАЦІ

«П итання надійно­го й ефективно­го захисту прав людини праці, в тому числі на гідну і безпечну працю, перебу­ватимуть у центрі уваги делега­тів VIII з’їзду ФПУ», – заявив Го­лова ФПУ Григорій Осовий, ви­ступаючи 18 травня на відкритті семінару-наради «Підсумки ро­боти технічних інспекторів пра­ці членських організацій ФПУ за 2020 рік, сучасні виклики та пріо­ритетні завдання на 2021–2022 роки», присвяченому 103-й річни­ці утворення Технічної інспекції праці профспілок України.

З презентацією «Роль проф­спілок у забезпеченні стійких систем безпеки праці й охоро­ни здоров’я працівників та в подоланні кризи, спричиненої пандемією COVID-19» виступив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

Про підсумки роботи техніч­них інспекторів праці член­ських організацій ФПУ за 2020 рік та необхідність змін поін­формувала провідний інспек­тор з питань охорони праці де­партаменту охорони праці ФПУ Діана Казакова.

Завідувач відділу технічної інспекції праці департаменту охорони праці ФПУ Тетяна Го­рюн виступила з презентація­ми «COVID-19: новий виклик для технічної інспекції праці профспілок. Пріоритети робо­ти на 2021–2022 роки» та «Спіль­на робота над законопроєктом Мінекономіки «Про безпеку та здоров’я працівників»: позиція профспілок».

На семінарі також виступи­ли представники членських ор­ганізацій ФПУ.

Підсумки обговорення акту­альних і важливих тем охоро­ни праці під час семінару-нара­ди підбив заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

27.05.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання