« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

МОН ПІДТРИМУЄ ВИМОГИ ПРОФСПІЛКИ

МОН ПІДТРИМУЄ ВИМОГИ ПРОФСПІЛКИ

  М іністр освіти і науки України Сергій Шкарлет у своєму Тelegram-каналі поінформував про те, що Профспілка освітян звернулася до Кабінету Міні­стрів України з проханням прискори­ти ухвалення постанови щодо встановлення по­садових окладів працівників бюджетної сфери.

З 1 січня 2021 року розмір посадового окладу праців­ника першого тарифного розряду має становити 2670 грн, з 1 грудня 2021 року – 2893 грн.

За словами міністра, освітяни акцентують на тому, що затягування процедури ухвалення Урядом зазна­ченої постанови матиме негативні наслідки, зокрема невизначеність на місцевому рівні з виплатою січне­вого авансу. «Цілком поділяю позицію профспілки й також звертаюся до Мінекономіки та всіх зацікавле­них центральних органів виконавчої влади з прохан­ням пришвидшити вирішення питання», – зазначив Сергій Шкарлет.

Міністр нагадав, що посадові оклади для всіх катего­рій освітян передбачають збільшення на 20% з 1 січня 2021 року. Кошти для цього закладено в держбюджеті.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

(ЗА МАТЕРІАЛАМИ МОН)

 

ПРОФСПІЛКОВИХ АКТИВІСТІВ РАЕС ВІДЗНАЧИЛИ НАГОРОДАМИ

Н а майданчику Рівненської АЕС відбулося уро­чисте нагоро­дження кращих активістів первинної проф­спілкової організації елек­тростанції (ППО РАЕС) за підсумками 2020 року.

За сумлінну, плідну працю, особистий вагомий внесок у розвиток профспілкового руху та з нагоди 45-ї річни­ці створення ППО РАЕС 20 працівників та непрацюю­чих пенсіонерів електро­станції отримали Почесну грамоту та Грамоту Прези­дії ЦК Атомпрофспілки.

Почесною грамотою ППО ДП «НАЕК «Енергоатом» нагороджено 7 працівників підприємства, а також ге­нерального директора РАЕС Павла Павлишина – за багатолітню профспіл­кову роботу й активну гро­мадську позицію. Грамо­тою Президії ППО компанії відзначено 18 працівників Рівненської АЕС, 34 атом­ники та ветерани підпри­ємства отримали Грамоту ППО електростанції.

У своєму виступі Павло Павлишин зазначив, що досягнення колективу Рів­ненської АЕС цього року мають особливу цінність, адже свідчать про успішно пройдений шлях, незважа­ючи на всі виклики сього­дення.

Під час урочистостей голо­ва ППО РАЕС Іван Мельник передав керівництву, проф­спілці та трудовому колек­тиву рівненських атомни­ків Подяку від команду­вання та особового складу військової частини А0532 за патріотизм та вагомий внесок у підтримку вій­ськовослужбовців, які не­суть службу в зоні прове­дення ООС.

Слід зазначити, що первин­ну профспілкову організа­цію електростанції нагоро­джено відзнакою та дипло­мом переможця огляду-кон­курсу від Рівненської облас­ної організації ФСТ «Украї­на» як краще профспілкове об’єднання з організації фіз­культурно-оздоровчої та спортивної роботи.

ЮЛІЯ КУЛАЄВА,

ПРЕС-ЦЕНТР РАЕС

 

НА ЗАВОДІ «СВІТЛО ШАХТАРЯ» СТАРТУВАЛА КОЛДОГОВІРНА КАМПАНІЯ

6 січня представники сторін від профспілки та адміністрації підприємства сіли за стіл переговорів – відбулося перше засідання робочої комісії з підготовки проєкту колек­тивного договору на 2021–2023 роки.

Під час свого першого засідання робоча ко­місія обрала голів, затвердила регламент ро­боти комісії, структуру проєкту колективного договору і графік підготовки його розділів. «Для мене це перший досвід у розробці най­важливішого документа для всього нашого колективу, – зазначила голова постійної ко­місії профкому з питань роботи з молоддю, культурно-масової та спортивної роботи Юлія Кузнєцова. – А ще це величезна відпо­відальність, оскільки ми повинні внести на розгляд колективу такий документ, який буде гарантувати нашим робітникам макси­мум захисту їх трудових і соціальних прав».

Сторони колдоговірного процесу планують провести загальну конференцію трудового колективу для затвердження нового колдо­говору 25 березня 2021 року.

СВІТЛАНА ЩАБЕЛЬНА

 

КОЖЕН 10-Й ПОЛІС ДОБРОВІЛЬНОГО МЕДИЧНОГО СТРАХУВАННЯ – БЕЗКОШТОВНО

Д ва страхових поліси від коронавірусу на кожні 10 оформлених полісів добровільного медич­ного страхування – у подарунок, або кожен 10-й поліс – безкоштовно.

Тільки для організацій профспі­лок, які входять до складу Федерації профспілок України, – спеціальні умови страхування трудових колек­тивів у рамках програми «Соціаль­ний профспілковий квиток».

Більш детальну інформацію про ексклюзивні пропозиції та інші піль­гові програми для профспілкових ко­лективів і членів профспілок від партнера дисконтної програми Цен­тру соціальних послуг можна отрима­ти за тел.: 067-865-34-38 або 080-021-03-08.

ЦЕНТР СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

НА РІВНЕНЩИНІ ПРОЛОНГОВАНО ТЕРИТОРІАЛЬНУ УГОДУ

В усіх європей­ських та роз­винених краї­нах світу гро­мадська зла­года досягається че­рез соціальний діа­лог, адже це єдиний цивілізований спосіб вирішити спірні пи­тання, що виникають між сторонами. Без­посередніми учасни­ками такого діалогу є влада, роботодавці та профспілки.

Інструментом цієї співпраці в Україні є генеральна, галузеві, тристоронні територі­альні угоди із соціаль­но-економічного роз­витку.

Враховуючи нагаль­ну необхідність у по­дальшому розвитку соціального діалогу та залучення до нього широкого громадсько­го загалу, його безпо­середні учасники – представники влади, роботодавців і проф­спілок днями пролон­гували тристоронню територіальну угоду на новий термін.

Предметом угоди є співпраця соціальних партнерів та активна робота із соціального діалогу задля єдиної мети – побудови соці­ально відповідального суспільства в питан­нях регулювання тру­дових, економічних відносин, створення сприятливих умов для вирішення соціально-економічних проблем спілчан області.

ПРОФІНФОРМ ФП РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

24.01.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання