« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ВІДБУВСЯ ІХ З’ЇЗД ПРОФСПІЛКИ ОСВІТЯН: ПІДБИТО ПІДСУМКИ 5-РІЧНОЇ РОБОТИ

ВІДБУВСЯ ІХ З’ЇЗД ПРОФСПІЛКИ ОСВІТЯН: ПІДБИТО ПІДСУМКИ 5-РІЧНОЇ РОБОТИ

17 грудня відбувся ІХ з’їзд Профспілки працівни­ків освіти і науки Украї­ни. Вперше в історії, че­рез пандемію COVID-19, ця важлива подія була проведена в ре­жимі відеоконференції за допомогою програми Zoom, проте це не завадило по­будувати роботу в діловому та конструк­тивному руслі.

У форумі взяли участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий, го­лова Профспілки працівників освіти і на­уки України Георгій Труханов, його за­ступники Сергій Романюк, Любов Гарба­ренко, Володимир Цвих, Ольга Чабанюк та Сергій Пугачов, делегати з’їзду, обрані від обласних організацій, запрошені. Загалом онлайн захід зібрав понад 160 учасників.

У своєму виступі Голова ФПУ Григорій Осовий наголосив, що Профспілка освітян є однією з найбільш чисельних та актив­них у складі ФПУ і подякував за конструк­тивну та злагоджену роботу. Він також за­значив, що для того, аби гідно протистояти загрозам прав працівників в антисоціаль­них законопроєктах, потрібно бути сильни­ми і солідарними. «Звітний період роботи Профспілки припав на складний період суспільного життя. Ми підтримуємо осві­тян у їх справедливих вимогах. ФПУ буде співорганізатором ваших перемог», – під­сумував Григорій Осовий.

Діловий тон обговоренню актуальних проблем, що нині турбують спілчан, за­дав голова Профспілки Георгій Труха­нов, зосередивши проблематику своєї до­повіді довкола основних векторів діяль­ності організації за звітний період. Геор­гій Труханов підкреслив, що соціально- економічні інтереси та трудові права освітян було представлено та захищено на всіх щаблях владних структур, з вико­ристанням усіх законних форм та мето­дів: від сотень звернень, заяв, зауважень та доповнень до законодавчих докумен­тів, спільних робочих заходів і активних дій. Загалом за звітний період освітяни організували або взяли солідарну участь у більш як 20 акціях протесту та проф­спілкових пікетах. «Ми розуміємо ситу­ацію в державі, але вважаємо, що не може бути економії на освіті – на дітях, вихователях, вчителях, викладачах. Фі­нансування освіти – це інвестиції держа­ви в своє майбутнє, розвиток та іннова­ції. Профспілка й надалі займатиме кон­структивну позицію в суспільному жит­ті, продовжить цілеспрямовану роботу щодо відстоювання прав та гарантій освітян, дотримуючись принципів єднос­ті, солідарності, справедливості і закон­ності», – підкреслив Георгій Труханов.

В обговоренні звітної доповіді взяли участь делегати з’їзду з регіонів. Було відзна­чено системну роботу ЦК Профспілки, спря­мовану на виконання статутних завдань та рішень її виборних органів, запропоновано вектори роботи на наступне п’ятиріччя.

Після ґрунтовного обговорення допові­дей голови Профспілки та голови контроль­но-ревізійної комісії, внесення конструктив­них пропозицій та відкритих дискусій з’їзд прийняв звіт про 5-річну роботу Профспілки з питань соціально-економічного захисту прав освітян, студентської молоді та ветера­нів педагогічної праці.

З’їзд затвердив Статут Профспілки в но­вій редакції, пріоритетні завдання для Профспілки та її членських організацій, ви­значив основні напрями діяльності на 2020– 2025 роки. Також було прийнято заяви та звернення до влади щодо захисту прав осві­тян, зокрема пов’язані з підвищенням роз­міру заробітних плат, запровадження обов’язкового державного страхування на випадок коронавірусного захворювання працівників закладів освіти з відповідними фінансовими ресурсами.


ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ

ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

АВІАПРАЦІВНИКИ ГОТУЮТЬСЯ

ДО З’ЇЗДУ

Ч лени президії ЦК Профспілки авіапрацівників України на засіданні 17 грудня у м. Києві обговорили ситуа­цію щодо стану авіаційної га­лузі та ухвалили рішення, що мають сприяти поліпшенню її діяльності.

Серед розглянутих питань:

• погашення заборгованості з виплати заробітної плати на обласному кому­нальному підприємстві «Міжнародний аеропорт «Рівне»;

• робота профкому Відокремленого структурного підрозділу «Криворізький фаховий коледж Національного авіацій­ного університету» над встановленням контролю за виконанням зобов’язань ко­лективного договору;

• підготовка організаційних заходів щодо проведення VIII з’їзду авіапраців­ників України.

Члени президії одноголосно підтри­мали рішення, внесені на голосування головою Профспілки авіапрацівників України Михайлом Козичем, і вислови­ли переконання, що спільними зусилля­ми вдасться покращити роботу галузі.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ПІДГОТОВКА ДО УКЛАДЕННЯ ГАЛУЗЕВОЇ УГОДИ

11 грудня в Міністерстві з питань стратегічних галузей промисловості України відбулося засі­дання Робочої комісії з ведення колективних переговорів щодо укладення Галузевої угоди в авіаційній промисловості України на новий термін.

Участь у роботі комісії взяли пред­ставники Мінстратегпрому, ДК «Укробо­ронпром», Фонду державного майна України, Асоціації «Укравіапром» та Профспілки авіабудівників України.

Члени комісії опрацювали пропозиції та зауваження, надані сторонами колек­тивних переговорів до проєкту Угоди, та доручили фахівцям сторін узгодити по­зиції щодо них.

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ АВІАБУДІВНИКІВ УКРАЇНИ

02.01.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання