« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

НА ЧАСІ – ПОСИЛЕННЯ ВПЛИВУ ПРОФСПІЛКИ НА СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ

НА ЧАСІ – ПОСИЛЕННЯ ВПЛИВУ ПРОФСПІЛКИ НА СОЦІАЛЬНО-ТРУДОВІ ВІДНОСИНИ

17 грудня у м. Києві від­бувся VII з’їзд Проф­спілки працівників споживчої кооперації України.

У форумі взяли участь та виступили заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий та голова Правління Укрко­опспілки Ілля Гороховський.

Заслухавши й обговоривши звіт про роботу ЦК Профспілки працівників спо­живчої кооперації України у 2015–2020 роках та завдання на наступний вибор­ний період, з яким виступив голова Профспілки Володимир Левицький, учасники з’їзду зазначили, що у звітно­му періоді діяльність ЦК Профспілки, організаційних структур була спрямо­вана на виконання статутних вимог, рі­шень VІ з’їзду та Пріоритетних напря­мів діяльності на 2015–2020 роки щодо подальшого розвитку, підвищення ролі споживчої кооперації в суспільстві, по­силення впливу профспілкових органів підприємств і організацій на соціально-трудові відносини.

У доповіді та виступах на форумі за­значалось, що особливості діяльності профспілкових організацій у період між з’їздами вимагали від них та їх ви­борних органів удосконалення форм і методів роботи, концентрації зусиль на проведенні більш дієвих заходів із за­хисту прав та інтересів членів проф­спілки, подальшого організаційного і фінансового зміцнення, забезпечення єдності і цілісності профспілкової структури.

Завдяки активній організаційній ро­боті всіх ланок збережено структуру Профспілки. Профспілковим член­ством охоплено 93% працюючих.

ЦК Профспілки разом з її членськи­ми організаціями працювали над по­дальшим розвитком соціального діало­гу між профспілковими органами й ро­ботодавцями, надавали практичну та методичну допомогу сторонам колек­тивних переговорів з удосконалення колдоговірної роботи. За цей період двічі в установлений термін укладала­ся Галузева угода. В 2020 році на її осно­ві укладено 173 обласних, районних угод та 1025 колективних договорів, якими в поточному році охоплено 97% працюючих.

Для ефективного захисту працівників на підприємствах, в організаціях і уста­новах системи проводився моніторинг порушень прав членів профспілки та громадський контроль за дотриманням законодавства про працю. За цей період проведено 1995 перевірок, надано право­ву допомогу понад 18 тис. працівників. Вживалися заходи для вирішення спір­них питань з роботодавцями, органами державної і виконавчої влади, застосову­валися форми тиску на державні органи, зокрема проведення разом з членськими організаціями ФПУ акцій протесту, тру­дових спорів, трудового арбітражу, гро­мадських слухань тощо.

У своєму виступі заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий поінформував про активні й ефективні дії Федерації профспілок України, її членських орга­нізацій, спрямовані на підвищення рів­ня захисту законних прав та інтересів людини праці. Він докладно зупинився на викликах і проблемах, що вимага­ють від профспілок наполегливих спільних зусиль. Зокрема, це стосуєть­ся рішучої відповіді на зухвалий на­ступ на права працівників та їх голов­ного захисника – профспілки.

Євген Драп’ятий вручив голові Прав­ління Укркоопспілки Іллі Гороховсько­му Почесний знак ФПУ «За розвиток со­ціального партнерства».

Делегати форуму визнали роботу ЦК Профспілки задовільною та визначили програму й пріоритети діяльності на наступний період.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ЗАСІДАННЯ ПРЕЗИДІЇ КОРП


17 грудня, з викорис­танням сучасних техноло­гій, зокрема конференц-системи Zoom, було про­ведено президію Київ­ської обласної ради профспілок.

На початку засідання заслухано інформацію мандатної комісії облпрофради щодо виборів голів обласних організа­цій: Вікторії Коротченко (профспілка працівників автомобільного тран­спорту та шляхового гос­подарства) та Світлани Лєбєдєвої (профспілка працівників ЖКГ, місце­вої промисловості, побу­тового обслуговування населення).

Президією прийнято по­станову «Про роботу проф­спілкових організацій об­ласті в умовах пандемії COVID-19». Під час її обго­ворення зазначалось, що наразі над цією пробле­мою працюють профспіл­кові організації усіх галу­зей та рівнів, ФПУ та дер­жава надають їй великого значення. «Тому ми вва­жаємо, що профспілкові організації Київської об­ласті також повинні долу­чатись до вирішення цьо­го питання», – зазначила голова Київської облпроф­ради Лідія Харченко. Чле­ни президії підтримали таку позицію своїм голо­суванням.

Було затверджено План роботи Київської обласної ради профспі­лок на 2021 рік. Лідія Хар­ченко подякувала голо­вам обласних організацій профспілок, які долучи­лися до його складання, і зазначила, що в докумен­ті визначено основні за­ходи, засідання ради і президії облпрофради, обласної тристоронньої соціально-економічної ради, а також питання, над якими облпрофрада працюватиме впродовж року. Також у Плані за­кріплено проведення ви­їзних засідань президії, як ефективної форми ро­боти, апробованої у попе­редній період.

Члени президії також ухвалили План заходів з реалізації критичних за­уважень, висловлених де­легатами ХХVІ Міжспіл­кової звітно-виборної конференції профспілок, що відбулась 20 серпня п.р. Визначили кандида­тури до Ради ФПУ і деле­гували своїх представни­ків до складу робочої ко­місії для ведення перего­ворів з підготовки проєк­ту Територіальної угоди на новий термін. Напри­кінці засідання Лідія Харченко поінформувала про підсумки Президії ФПУ, що відбулась 16 грудня п.р.

КИЇВСЬКА ОБЛАСНА РАДА ПРОФСПІЛОК

02.01.2021



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання