« на головну 25.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ПМГУ Б’Є НА СПОЛОХ: МАЙБУТНЄ ЗАПОРІЗЬКОГО ТИТАНО- МАГНІЄВОГО КОМБІНАТУ В НЕБЕЗПЕЦІ

ПМГУ Б’Є НА СПОЛОХ: МАЙБУТНЄ ЗАПОРІЗЬКОГО ТИТАНО- МАГНІЄВОГО КОМБІНАТУ В НЕБЕЗПЕЦІ

Д о Центральної ради Проф­спілки металургів і гірни­ків України надходять звер­нення трудового колективу ТОВ «Запорізький титано- магнієвий комбінат» щодо проблем, пов’язаних з виробничою діяльністю, які призвели до негативних соціаль­но-трудових наслідків. Результати ро­боти нових керманичів підприємства ставлять під загрозу саме існування комбінату і, як наслідок, реалізацію розвитку титанової галузі країни. В першу чергу від цієї ситуації страж­дають тисячі працівників комбінату.

Голова ПМГУ Олександр Рябко звер­нувся з проханням вжити відповідних за­ходів для розв’язання цієї проблеми до Президента України Володимира Зелен­ського, Прем’єр-міністра Дениса Шмига­ля, керівників комітетів Верховної Ради. У своєму листі Олександр Рябко аналізує ситуацію, що склалася у ТОВ «Запорізь­кий титано-магнієвий комбінат»: «Голо­вою Фонду державного майна України перед новим керівником TOB «Запорізь­кий титано-магнієвий комбінат» Сергієм Лубенніковим публічно було поставлено завдання щодо «наведення порядку на цьому стратегічному підприємстві, яке замість збитків і боргів створюватиме нові високотехнологічні робочі місця та грошові надходження від прибутків». На­томість наразі результати роботи абсо­лютно протилежні.

На початку 2020 року на підприємстві працювали 3300 працівників, а рівень се­редньої заробітної плати складав більше 12 тис. грн, були відсутні борги із заробіт­ної плати. На жаль, протягом 2020 року ситуація кардинально змінилась, зокре­ма, кількість працюючих скоротилась до 2450 осіб. При цьому, незважаючи на сут­тєву економію фонду оплати праці, рі­вень заробітної плати знизився до 10 тис. грн, постійним явищем стала заборгова­ність із зарплати, яка на 17 листопада 2020 року становила більше 21 млн грн.

Керівництво ТОВ «Запорізький тита­но-магнієвий комбінат» планує найближ­чим часом скоротити кількість працівни­ків до 2 тис. осіб.

Підприємство має велику заборгова­ність за спожиту електроенергію, на ра­хунки ЗТМК знову накладено арешт. Ані профспілковий комітет, ані трудовий ко­лектив не мають жодної інформації про реальний стан справ на підприємстві та перспективи його роботи, а їхні неодно­разові звернення до владних структур за­лишаються без відповіді. Через такий підхід держави до управління стратегіч­ним підприємством Україна може втра­тити перспективи розвитку титанової га­лузі, при тому, що в країні є все необхідне для створення повного циклу виробни­цтва титану. Саме про це йшла мова на нараді з обговорення стратегії розвитку титанової галузі України, що відбулась у Кабінеті Міністрів України 10 листопада 2020 року».

Голова ПМГУ в своєму зверненні та­кож наголосив, що у разі зупинки вироб­ництва на комбінаті його майже немож­ливо буде запустити, що спричинить не лише соціальну, а й екологічну катастро­фу в регіоні.

Окрім цього, необхідно враховувати, що Запорізький титано-магнієвий ком­бінат – єдине в Україні та Європі підпри­ємство з виробництва титану губчасто­го. Комбінат має стратегічне значення для економіки й безпеки держави.

Саме тому Профспілка металургів і гірників України вважає за необхідне термінове вжиття владою відповідних заходів для розв’язання проблемних пи­тань підприємства та забезпечення сво­єчасної виплати заробітної плати його працівникам.

ПРОФСПІЛКА ТРУДЯЩИХ МЕТАЛУРГІЙНОЇ ТА ГІРНИЧОДОБУВНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

ФОТО ПРЕС-ЦЕНТРУ ЗТМК

 

ВІДДАЙТЕ ШАХТАРЯМ ЗАРПЛАТУ!

Н а підтримку Звернення го­лови Профспілки працівни­ків вугільної промисловос­ті України Віктора Турма­нова до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля надходять численні листи від профспілкових організацій, трудових шахтарських колективів до Президента, Кабінету Міністрів та інших органів держав­ної влади щодо забезпечення в най­ближчі дні виплати зарплати праців­никам вугільної галузі.

Зокрема, у листі Торецької територі­альної організації профспілки до Прези­дента України зазначається: «Для бага­тьох працівників та їх сімей зарплата є єдиним джерелом існування. У зв’язку з непомірним зростанням цін на харчові продукти, комунальні послуги це нега­тивно позначається на матеріальному становищі шахтарів та їх сімей. Така си­туація загрожує погіршенням соціально­го стану в трудових колективах, що є не­припустимим. Напередодні новорічних свят шахтарі ДП «Торецьквугілля» спо­діваються, що їм буде виплачено заробіт­ну плату.

Ми звертаємося до Вас, шановний Во­лодимире Олександровичу, як до люди­ни, якій не байдужа доля тих людей, які працюють у важких умовах, часом під­даючи своє життя смертельній небезпе­ці, добувають «чорне золото», необхідне для розвитку промислового потенціалу нашої країни, з вимогою якнайшвидшо­го спрямування виділених бюджетних коштів на рахунки державних вугледо­бувних підприємств для виплати і пога­шення боргів із зарплати шахтарям».

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

20.12.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання