« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ХІМНАФТОХІМПРОМУ ДОМОГЛАСЯ ЧАСТКОВОГО ПОВЕРНЕННЯ ЗАРПЛАТНИХ БОРГІВ

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ХІМНАФТОХІМПРОМУ ДОМОГЛАСЯ ЧАСТКОВОГО ПОВЕРНЕННЯ ЗАРПЛАТНИХ БОРГІВ

24 листопада у сто­личному Будин­ку профспілок відбувся VII з’їзд Професій­ної спілки працівників хіміч­них та нафтохімічних галу­зей промисловості України.

У роботі форуму взяв участь Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

З’їзд обговорив і прийняв основні напрями дій Профспіл­ки працівників хімічних та на­фтохімічних галузей промисло­вості України на 2021–2025 роки.

З’їзд заслухав доповідь голо­ви Профспілки Миколи Мицька, в якій зазначалося, що ЦР Проф­спілки здійснювала постійний контроль за станом погашення заборгованості із виплати зарплат, подавала пропозиції щодо їх подолання та, зрештою, домо­глася часткового повернення боргів із заробітної плати. Так, у 2017 році заборгованість із зарплат становила 216,9 млн грн, а станом на 1 липня п.р. зменши­лась до 70,7 млн грн і на сьогодні залишається переважно на під­приємствах, що не здійснюють виробничу діяльність і визнані банкрутами.

Микола Мицько також акцен­тував на тому, що незважаючи на пандемію, яка боляче вдарила по всіх сферах та галузях України і призвела до скорочення промис­лового виробництва, індекси хі­мічної, нафтопереробної та фар­мацевтичної продукції не знизи­лися: «Є надія, що фармацевтич­на, нафтохімічна та хімічна про­мисловість й надалі не здавати­муть своїх позицій. Сподіватися на це також дає підстави недавня зустріч з міністром з питань стратегічних галузей промисло­вості України Олегом Уруським, який запевнив, що міністерство буде опікуватися цими трьома галузями, які є перспективними і важливими для економічного розвитку нашої держави».

Делегати з’їзду обговорили доповідь і позитивно оцінили ро­боту Миколи Мицька, вислови­ли йому подяку за наполегливу боротьбу у відстоюванні прав трудових колективів.

Підбиваючи підсумки роботи з’їзду, Голова ФПУ Григорій Осо­вий зупинився на питаннях вну­трішньої модернізації профспіл­кового руху, необхідності консо­лідації зусиль у боротьбі за тру­дові права працівників, на які триває наступ з боку влади. Він також наголосив, що ставка лише на аграрний сектор, яку роблять деякі економісти та до якої закли­кають наші закордонні партнери, означатиме, що Україна програє в економічному і соціальному розвитку. Тому тільки два крила – промисловість і аграрний сек­тор можуть створити умови для ефективного розвитку.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

ЄДНАЄМОСЬ, І МИ ПЕРЕМОЖЕМО!

24 листопада від­бувся VII з’їзд Профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисло­вості України, що проходив у режимі відеоконференції.


Від імені Голови ФПУ Григо­рія Осового вітання учасникам з’їзду оголосив заступник Го­лови ФПУ Олександр Шубін, який закликав спілчан до зміц­нення і консолідації профспіл­кового руху України, а також підтримки колективних дій профспілок на протидію анти­соціальним та антипрофспіл­ковим ініціативам влади.

У роботі з’їзду також взяли участь заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий, директор із генерації електроенергії «ДТЕК Енерго» Сергій Кури­ленко.

Делегати заслухали звіт ЦК Профспілки про роботу за пері­од з 24 листопада 2015 року до 24 листопада 2020 року та робо­ту Контрольно-ревізійної комі­сії Профспілки між VІ і VІI з’їздами.

У доповіді зазначалось, що у звітному періоді в країні спо­стерігався безпрецедентний економічний спад, девальвація гривні, тотальна дорожнеча і падіння життєвого рівня лю­дей. Це викликає негативну ре­акцію трудівників, пенсіоне­рів, практично кожної україн­ської родини.

Відсутність економічних ре­форм, подальше падіння еконо­міки, скорочення робочих місць та багатократне підви­щення комунальних тарифів в умовах замороження зарплат і пенсій поглиблюють бідність населення.

Констатуючи, що країна охоплена масштабною систем­ною економічною кризою, у тому числі через запровадже­ний адаптивний карантин, профспілки мають визначити своє місце і роль у розв’язанні гострих соціальних проблем. На це спрямовані Пріоритетні напрями діяльності Укрелек­тропрофспілки на 2020–2025 роки, які визначив з’їзд.

Після обговорення доповіді роботу ЦК Профспілки визнано задовільною.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

 

05.12.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання