« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

НА ДП «СХІДГЗК» ГОТОВІ ДО РІШУЧИХ ДІЙ

НА ДП «СХІДГЗК» ГОТОВІ ДО РІШУЧИХ ДІЙ

28 жовтня на ДП «Східний гір­ничо-збагачу­вальний ком­бінат» відбула­ся робоча нарада, участь в якій взяли представники ад­міністрації та профспілково­го комітету, керівники та го­лови профспілок основних підрозділів, профільні фахів­ці управління комбінату. Об­говорювалися шляхи забез­печення стабільної роботи підприємства.

Нагадаємо, що у Національ­ній службі посередництва та примирення 30 червня було за­реєстровано колективний трудо­вий спір між найманими праців­никами та адміністрацією ДП «Східний гірничо-збагачуваль­ний комбінат» з питання за­тримки виплати заробітної пла­ти, створено примирну комісію.

2 вересня, за сприяння фахів­ців відділення НСПП у Дніпро­петровській області, відбулось п’яте засідання примирної ко­місії з вирішення КТС(К).

Заступник голови профспіл­кового комітету ППО ДП «СхідГЗК» Андрій Карпов пові­домив на нараді, що на поточ­ному етапі всі дії комісії вичер­пано і впроваджується розгляд колективного спору трудовим арбітражем. Він також зазна­чив, що на адресу профспілки й адміністрації надходили звер­нення трудових колективів, у колективах підрозділів спосте­рігається зростання невдово­лення ситуацією, що склалася з невчасною виплатою та існую­чим рівнем зарплати, працівни­ки готові до рішучих дій.

Керівники профспілкових ланок порушували питання ре­зультативності вжитих заходів щодо виплати заробітної плати, приєднання ДП «СхідГЗК» до НАЕК «Енергоатом», вартості та постачання електроенергії у підрозділи за двосторонніми договорами з НАЕК, здійснення підготовчих гірничих робіт для виконання виробничої програ­ми 2021 року, забезпечення на­лежних санітарних умов у побу­тових приміщеннях, будівни­цтва адміністративно-побуто­вого комбінату на Новокостян­тинівській шахті, збереження та ремонту шахтної техніки, вчасної виплати коштів під час виходу у відпустку.

В.о. генерального директора ДП «СхідГЗК» Антон Бендик за­значив, що адміністрація під­приємства зацікавлена у вирі­шенні проблемних питань усі­ма можливими цивілізованими шляхами на користь колекти­ву, доповів про кроки, які здій­снює адміністрація задля подо­лання складної фінансової си­туації.

ПРЕС-СЛУЖБА АТОМПРОФСПІЛКИ

 

ЗАХИСТ ПРАВ ТА ГАРАНТІЙ ОСВІТЯН В УМОВАХ КАРАНТИНУ


22 жовтня в режи­мі відеоконфе­ренції відбуло­ся чергове засі­дання президії ЦК Профспілки працівників освіти і науки України.

Відкриваючи роботу президії, голова Профспілки Георгій Тру­ханов зазначив, що Уряд продо­вжив дію адаптивного каранти­ну до 31 грудня і в країні існує епідемічне зонування. Наразі є чіткі обмеження щодо проведен­ня заходів офлайн, але нагальні питання потребують оператив­них рішень уже сьогодні, адже від них залежать подальші дії організації із захисту прав та га­рантій освітян в умовах каранти­ну. «Така робота – то вимога часу. Ми будемо працювати онлайн, але не менш ефективно», – наголосив Георгій Труханов.

Голова Профспілки окрес­лив ряд питань, які винесено на обговорення, серед яких:

– хід звітно-виборної кампа­нії у Профспілці в умовах запро­вадження карантинних заходів;

– шляхи реорганізації органі­заційної структури Профспілки в умовах реформування місце­вого самоврядування та терито­ріальної організації влади;

– скликання ІХ пленуму Центрального комітету Проф­спілки та інші внутрішньоспілкові питання.

Під час засідання йшлося про те, що звітно-виборна кам­панія у Профспілці наразі пе­ребуває на фінішній прямій. Конференції, які вже відбули­ся, проходили в терміни та з до­тримання умов адаптивного карантину й обмежувальних заходів на території України. Організації, які не провели звітно-виборні конференції, по­винні провести їх до пленуму ЦК Профспілки, який заплано­вано на початок листопада.

До обговорення шляхів реор­ганізації структури Профспілки активно підключилися колеги з Вінницької, Харківської, Львів­ської, Дніпропетровської, Во­линської, Тернопільської, Рів­ненської, Закарпатської, Черні­гівської, Донецької та Луган­ської областей. Під час кон­структивної дискусії було при­йнято рішення напрацювати до­рожню карту подальшої діяль­ності Профспілки в умовах ре­формування місцевого самовря­дування та територіальної орга­нізації влади й продовжити ро­боту щодо визначення прийнят­них форм реорганізації структу­ри Профспілки відповідно до змін законодавства України.

ПРЕС-СЛУЖБА ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

ПРАЦІВНИКАМ ДП «ЛЬВІВВУГІЛЛЯ» ЗАБОРГУВАЛИ МАЙЖЕ 160 МЛН ГРН

30 жовтня у Львів­ській облдержадміністрації за ініціативи шахтарських профспілок відбулася робоча зустріч голів Львівської тери­торіальної організації Проф­спілки працівників вугільної промисловості України, Регі­онального об’єднання Неза­лежної профспілки гірників України м. Червонограда, ад­міністрації ДП «Львіввугіл­ля», директорського корпусу шахт з очільником області Максимом Козицьким.

На порядку денному розгля­нуто питання щодо погашення заборгованості із зарплати, збу­ту вугільної продукції, а також необхідності погашення боргів з ЄСВ, щоб працівникам держ­підприємства належно зараху­вали страховий стаж.

Як зауважили представники профспілок, у шахтарських ко­лективах склалась напружена ситуація через заборгованість із зарплати, гірники готові вдати­ся до акцій протесту. ДП «Львів­вугілля» на сьогодні працює над перевиконанням плану з видо­бутку вугілля, але через знижен­ня ціни на вугільну продукцію та несвоєчасні розрахунки енер­гетиків за отримане паливо опи­нилося в складному економічно­му становищі. Станом на 29 жов­тня заборгованість із зарплати працівникам ДП «Львіввугілля» складала 159,34 млн грн.

28 жовтня Кабмін прийняв рі­шення виділити Міністерству енергетики 1,4 млрд грн для за­безпечення виплати зарплати працівникам державних вугле­добувних підприємств. Проте потрібен час, поки гроші надій­дуть на рахунки працівників.

ЗА МАТЕРІАЛАМИ ЛЬВІВСЬКОЇ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ВУГІЛЬНОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ УКРАЇНИ

09.11.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання