« на головну 16.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Три роки без зарплати

Три роки без зарплати

Кілька десятків співробітників Костянтинів­ського державного науково-виробничого під­приємства «Кварсит» вийшли 1 травня на пікет проти багатомільйонних боргів із зарплати.

З а словами мітингу­вальників, ця акція – крик відчаю і остання надія достукатися до влади всіх рівнів, щоб вона звернула увагу на безви­хідну ситуацію, в яку потрапи­ло підприємство.

«Боротьба за нашу чесно відпрацьовану зарплату три­ває протягом останніх 5 років. Спочатку у нас була 10-місяч­на заборгованість на суму 3 млн грн, зараз же 23 млн за майже 36 місяців. Куди ми тільки не зверталися: листи писали і двом президентам, і трьом губернаторам області, і в Раду національної безпеки і оборони України, але ситуа­ція так і не зрушила з мертвої точки. Таке відчуття, що нас не бачать і не чують», – розпо­відає голова профкому підпри­ємства Людмила Понаріна.

Не витримавши невизначе­ності і безгрошів’я, окремі співробітники звільнилися. Сьогодні в штаті 87 осіб, які го­тові й хочуть працювати, але за умови законної оплати їх праці.

 

Медики вийшли на протест

6 травня медперсонал Київської міської клінічної лі­карні швидкої допомоги вийшов на акцію протесту.

Ч астина медиків ствер­джують, що їхня заробіт­на плата зменшилась на 40–50%, попри обіцянки керівництва країни збільшити її. На їх думку, це пов’язано з другим етапом медич­ної реформи. Водночас інші пра­цівники медичної сфери ствер­джують, що розмір нарахувань за роботу медиків клініки не змі­нився і надходить у повному об­сязі. Серед іншого, лікарі зазна­чають, що й надалі працювати­муть у штатному режимі і їхній протест не пов’язаний з COVID-19.

 

Будь-які дії влади, спрямовані на покращення добробуту пенсіонерів і тих, хто працює, будуть підтримані профспілками

12 травня у Мінсоцполітики України відбулася консуль­тативна зустріч представни­ків сторін соціального діало­гу: Голови СПО, Голови ФПУ Григорія Осового, заступни­ка голови Правління Фон­ду соціального страхування України, заступника Голови ФПУ Володимира Саєнка, мі­ністра соцполітики України Марини Лазебної, президента УСПП Анатолія Кінаха, вико­навчого директора Федера­ції металургів України Сергія Біленького, за участю голо­ви Комітету ВРУ з питань со­цполітики та захисту прав ве­теранів Галини Третьякової, заступника голови Комітету Наталії Королевської та екс­пертів. Було розглянуто пи­тання продовження реформ у пенсійному забезпеченні громадян і підготовки до за­провадження другого рівня пенсійної системи – накопичу­вальної.

У ході дискусії Голова СПО Гри­горій Осовий, зокрема, зазна­чив, що питання гідного пен­сійного забезпечення турбує мільйони громадян, які працю­вали й частина яких вимушено продовжу­ють трудову діяльність, оскільки мають малу пенсію. Тому будь-які дії, спрямова­ні на покращення добробуту пенсіонерів і тих, хто працює, будуть підтримані профспілками.

Голова СПО передав міністру соцполі­тики України Марині Лазебній Пропози­ції профспілок щодо додаткових антикри­зових заходів з подолання економікою України наслідків пандемії в частині оплати праці, захисту застрахованих осіб у системі соціального страхування, рефор­мування трудового законодавства, по­дальшого розвитку соціального діалогу, а також низки законопроєктів для забез­печення соціального захисту працівників і домогосподарств у сучасних складних умовах. Він наголосив на необхідності продовження соціального діалогу в більш широкому форматі із СПО профспілок, що було підтримано міністром.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

16.05.2020



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання