« на головну 26.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Тетяна Кашина: «Соціальний профспілковий квиток – надійний та якісний інструмент захисту»

Тетяна Кашина: «Соціальний профспілковий квиток – надійний та якісний інструмент захисту»

Член профкому пер­винної ор­ганізації Профспілки авіабудівни­ків України на ДП «Антонов» Тетя­на Кашина поділилася з «ПВ» власними вражен­нями від багатофункці­онального Соціального профспілкового квитка ФПУ, активним користу­вачем якого вона є.

«З аналогічним сервісом я була знайома ще до появи Соціаль­ного профспіл­кового квитка, але ціна за користу­вання ним була вищою у кілька ра­зів. Спочатку все було гаразд, але згодом сервіс зіпсувався, стало важко навіть додзвонитися до них. Тож, коли до нас на підприємство прийшли з презентацією Соціаль­ного профспілкового квитка, я вже розуміла, що це таке і жодних пере­сторог не мала, тим більше, зважа­ючи на лояльну ціну за рік обслуго­вування для членів профспілок – 40 грн. Відтоді користуюся ним вже більше 3 років.

Я – активний користувач Соці­ального профспілкового квитка і постійно рекламую його іншим, як колегам, так і друзям. Адже можливість користуватися соці­альними сервісами, отримувати допомогу та підтримку мають змогу всі без винятку члени профспілок, що входять до Феде­рації профспілок України, а та­кож інші організації та приватні особи. Проте, тут варто наголоси­ти, що для членів профспілок вартість користування Соціаль­ним профспілковим квитком значно нижча.

Користуюсь Соціальним проф­спілковим квитком за всіма на­прямами послуг, але в більшості випадків – послугами юридичних консультацій call-центру (спеціа­лісти надають допомогу телефо­ном 24 години на добу), дисконт­ною програмою, допомогою в до­розі (це є неоціненним, адже, не дай Боже, якась аварія або інша спірна ситуація), послугою «лікар онлайн», а також знижками на відпочинок та оздоровлення.

Додзвонитися до спеціалістів дуже легко, і вони завжди дають змістовні кваліфіковані відповіді. З жодного питання мені не відмо­вили, і не пригадую жодного випад­ку, щоб я була розчарована хоча б на 5%. До того ж, спеціалісти не об­межуються усними відповідями, а й готові, наприклад, допомогти правильно скласти документ або надіслати необхідні рекомендації на електронну адресу. Тому гаран­тую високу якість та професіона­лізм – перевірила на собі.

Дуже раджу спілчанам долу­чатися до користування Соціаль­ним профспілковим квитком, тому що це дуже зручно – не існує питання, на яке б я не отримала грамотну відповідь, в тому числі у разі виникнення конфліктної ситуації, юридичної, інформацій­ної, консультативної допомоги для захисту від порушення робо­тодавцями, органами державної влади, органами місцевого само­врядування, їх посадовими особа­ми трудових і соціально-еконо­мічних прав та інтересів членів профспілки, і навіть з особистих питань.

Центр соціальних послуг, який випускає і обслуговує квиток, стрімко розвивається, спектр на­даваних послуг розширюється, а їхня якість стає тільки кращою. Це надійний та якісний інстру­мент захисту – це дуже здорово! Але в цій справі важлива єдність та згуртованість: якби користува­чами Соціального профспілково­го квитка стали усі члени проф­спілки, то у нього з’явилося б зна­чно більше можливостей для роз­витку нових соціально необхід­них програм, впровадження но­вих пільг, сервісів та пропозицій.

Соціальний профспілковий кви­ток є дуже сильним мотиваційним стимулом вступу до профспілко­вих лав, адже з його допомогою можна одержати грамотний та професійний захист соціальних, економічних, правових інтересів, доступний 24 години на добу.

Бажаю цьому важливому та дійсно необхідному проекту Цен­тру соціальних послуг розвитку, успіхів і збільшення кількості учасників – власників Соціально­го профспілкового квитка, адже в єдності наша сила!».

 

Законопроект не містить чіткого плану розвитку вищої освіти

ЦК Профспілки пра­цівників освіти і науки України ініціював прове­дення наради профспіл­кових представників для обговорення законопро­екту «Про внесення змін до Закону України «Про вищу освіту» щодо зміни системи управління за­кладами вищої освіти».

Н арада відбулася на базі Київського Національ­ного університету ім. Т. Шевченка.

Відкриваючи обго­ворення, голова Профспілки Геор­гій Труханов закликав учасників наради до аналізу проекту закону щодо зміни системи управління закладами вищої освіти. Також він поінформував присутніх про заяву Європейського комітету профспілок освіти на Паризькій міністерській конференції, в якій висловлено глибоку стурбова­ність станом впровадження Бо­лонського процесу та майбутнім європейського простору вищої освіти. До уваги міністрів було представлено вимоги стосовно майбутнього Болонського проце­су, що стосуються, зокрема, поси­лення захисту академічної свобо­ди як однієї з фундаментальних цінностей Болонського процесу; важливості збільшення основних державних інвестицій у вищу освіту та дослідження; необхід­ності забезпечення сприятливого робочого середовища для праців­ників, у тому числі підвищення гарантій зайнятості та покращен­ня умов праці; визнання престиж­ності викладання у сфері вищої освіти. А представлений законо­проект не відображає означених європейських тенденцій.

Аналізуючи законопроект, се­кретар Спілки ректорів ВНЗ Укра­їни Ярослав Болюбаш підкреслив, що документ не містить чіткого плану розвитку вищої освіти для ефективної економіки країни. На його переконання, законопроект більше комерціалізує освіту, а не підвищує освітній рівень нації.

Загалом, усі учасники наради взяли активну участь в обгово­ренні. Вони вирішили не підтри­мувати законопроект, а звернути­ся до Верховної Ради України щодо зняття його з розгляду з ме­тою подальшого ґрунтовного до­опрацювання.

ПРЕС-СЛУЖБА

ПРОФСПІЛКИ ПРАЦІВНИКІВ ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

 

 

18.06.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання