« на головну 29.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Захищене і здорове покоління

Захищене і здорове покоління

6 червня Профспілка праців­ників зв’язку України разом із соціальними партнерами у кон­ференц - залі Українського дер­жавного центру радіочастот, одного з найкращих підпри­ємств у галузі зв’язку, провели нараду, на якій підбили підсум­ки виконання заходів з нагоди Дня охорони праці, що прой­шов під гаслом «Захищене і здорове покоління».

У нараді взяли участь начальник від­ділу з питань охорони праці депар­таменту з питань праці Державної служби України з питань праці На­талія Віжул, заступник керівника департаменту – завідувач відділу охорони праці Федерації профспілок України Валентин Маці­яшко, начальник відділу технічного регулюван­ня, охорони праці та соціальної політики Управ­ління безпеки на транспорті та технічного регу­лювання Міністерства інфраструктури України Микола Варшава, заступник начальника відділу пожежної безпеки та охорони праці Адміністра­ції Держспецзв’язку Марія Левицька, головний спеціаліст служби охорони праці, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Національної комі­сії, що здійснює державне регулювання у сфері зв’язку та інформатизації Степан Сем’янків, представники підприємств, установ та організа­цій галузі, операторів мобільного зв’язку, керів­ники служб та відділів охорони праці, голови профспілкових організацій підприємств.

З вітальним словом до учасників наради звер­нувся виконавчий директор Українського дер­жавного центру радіочастот Вадим Гулько, який зауважив, що спільне підбиття підсумків вико­нання заходів до Дня охорони праці дає можли­вість як продемонструвати свою роботу, так і об­мінятися думками з колегами з інших підпри­ємств у цьому напрямку.

Відкриваючи засідання, голова Профспілки працівників зв’язку України Микола Стародуб зазначив, що до Дня охорони праці Федерацією профспілок України було проведено низку захо­дів, участь в яких взяла і Профспілка працівни­ків з’вязку України, а саме: брифінг «Захищене і здорове покоління», покладання квітів до пам’ятника загиблим працівникам на виробни­цтві, нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очи­ма дітей».

Цьогорічний девіз Дня охорони праці збіга­ється із завданнями і метою Всесвітнього дня бо­ротьби з дитячою працею, який відзначався 12 червня. Також у цьому році всі заходи були при­урочені до 100-річчя від дня утворення технічної інспекції праці профспілок.

Щорічне проведення заходів до Дня охорони праці сприяє покращенню стану охорони праці на виробництві, привертає увагу керівників до цього важливого питання. До цієї роботи залуча­ються приватні оператори зв’язку.

Учасники наради ділилися досвідом роботи з охорони праці на своїх підприємствах.

У рамках заходів до Дня охорони праці, відповідно до затверджених робочих планів, проведено:

– комплексні обстеження і цільові перевірки стану охорони праці, додержання вимог безпеки праці під час виконання робіт;

– підготовку об’єктів, устаткування, примі­щень та робочих місць до роботи у літній період з високими температурами навколишнього се­редовища;

– навчальні заняття та семінари з працівни­ками на теми: «Захищене і здорове покоління», «Виявлення, оцінка ризиків та заходи із знижен­ня, усунення ризиків»;

– анкетування працівників для виявлення не­доліків у системі працеохоронної діяльності;

– зустрічі керівництва підприємств з праців­никами щодо визначення та розроблення захо­дів, спрямованих на покращення умов праці, за­побігання виробничому травматизму та профе­сійним захворюванням;

– методичні заняття з показом 157 зразкових робочих місць, належного рівня культури охоро­ни праці при виконанні робіт, передбачених ви­робничим процесом, ведення документації з охо­рони праці;

– конкурси з охорони праці «Кращий кросворд з охорони праці», «Кращий працівник», «Кращий виробничий підрозділ», «Кращий радіотехніч­ний об’єкт з охорони праці»;

– дні відкритих дверей під назвою «Робоче місце моїх батьків»;

– вшанування пам’яті загиблих на вироб­ництві (надавалася допомога в облаштуванні могил);

– відвідання та надання матеріальної допо­моги сім’ям загиблих, а також інвалідам праці.

На нараді виступив заступник керівника де­партаменту – завідувач відділу охорони праці Фе­дерації профспілок України Валентин Маціяшко, який поінформував присутніх про те, що за ре­зультатами державного нагляду, спрямованого на запобігання економічній експлуатації молоді, зокрема дітей, виконанню робіт, небезпечних для їхнього життя і здоров’я, встановлено, що на 65% перевірених підприємств, де використовують працю неповнолітніх, порушують права дітей.

Найбільше дитячу працю використовують у сфері послуг (58%), промисловості (20%) та сіль­ському господарстві (22%). Це пов’язано з тим, що молоді працівники та діти не мають належ­ної підготовки, невимогливі та не знають законо­давства у сфері безпеки та гігієни праці. Тому з метою захисту трудових прав молодих працівни­ків необхідно залучати до профспілки.

У своєму виступі начальник відділу Держав­ної служби України з питань праці Наталія Ві­жул повідомила, що Держпраці щороку намага­ється переглядати формат Дня охорони праці з метою його покращення, а також запропонувала долучитися до внесення пропозицій до проекту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про схвалення Концепції реформування системи управління охороною праці в Україні та затвер­дження плану заходів щодо її реалізації» та учас­ті у Всеукраїнському огляді-конкурсі на звання «Краще підприємство з охорони праці».

За активну участь у здійсненні заходів щодо підвищення рівня безпеки виробництва та поліп­шення умов і охорони праці та з нагоди 100-річчя від дня утворення технічної інспекції праці профспілок кращі працівники підприємств та голови профспілкових організацій відзначені Почесною грамотою і Подякою Голови Федерації профспілок України, а також Почесною грамо­тою ЦК Профспілки працівників зв’язку України.

ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ЗВ’ЯЗКУ УКРАЇНИ

18.06.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання