« на головну 27.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1248)
04
Квітень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ІХ Міжнародний конгрес медичних сестер

ІХ Міжнародний конгрес медичних сестер

12 травня відзначається Всесвітній день медичної сестри. Щорічно з нагоди професійного свята за іні­ціативою медичних сестер ДУ «Науково-практичний медичний центр дитячої кардіології та кардіохірур­гії» та Київської міської профспілки працівників охорони здоров’я прово­дяться всеукраїнські кон­греси медичних сестер.

Ц ьогоріч ІХ Міжнародний конгрес на тему «Сучасне медсестринство. Актуаль­ні питання реабілітації пацієнта та персоналу на різних етапах лікування» відбудеться 10 травня у Національній опері Укра­їни. Почесним президентом конгресу є директор Науково-практичного ме­дичного центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України, док­тор медичних наук, професор Ілля Ємець.

Під час урочистої церемонії медич­них сестер вітатимуть почесні гості, делегації інших країн, представники духовенства.

У заході братимуть участь більше тисячі медичних сестер, спеціалістів галузі медсестринства України та за­рубіжжя, видатних діячів охорони здоров’я. Напередодні конгресу про­водяться конкурси професійної май­стерності «Краща медична сестра» у закладах охорони здоров’я столиці – відбірковий тур. Далі медичні се­стри беруть участь у міському кон­курсі, що проходить у два тури – тео­ретичний (тести) та практичний (практичні навички з трьох дисци­плін: основи сестринської справи та медсестринство у терапії, медсе­стринство в хірургії, медсестринство в педіатрії). Переможець усіх етапів конкурсу братиме участь у Всеукра­їнському конкурсі «Ескулап- профе­сіонал» (м. Харків).

Медичні сестри обмінюватимуться досвідом роботи, розкажуть про осо­бливості медичного догляду та реабі­літації пацієнтів у різних країнах, умови роботи персоналу.

Після завершення доповідей для делегатів конгресу виступатиме На­ціональний заслужений академічний ансамбль танцю України ім. Павла Вірського.

КИЇВСЬКА МІСЬКА ПРОФСПІЛКА ПРАЦІВНИКІВ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

 

«Ескулап-професіонал – 2018»

квітня у Київському медичному ко­леджі ім. П.І. Гаврося за організаційної підтримки Київської міської профспіл­ки працівників охорони здоров’я, на ви­конання наказу Департаменту охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (КМДА) пройшов І тур дру­гого етапу конкурсу професійної май­стерності серед медичних сестер «Еску­лап-професіонал, м. Київ» – тестування.

Н апередодні в багатьох закладах охорони здоров’я м. Києва та районних об’єднаннях відбувся перший етап конкурсу, переможці якого подали заявки на участь у другому етапі. Загалом змагалися 24 учасни­ці, більшість яких представляли заклади, підпорядко­вані Департаменту охорони здоров’я: центри первинної медико-сані­тарної допомоги, консультативно-діагностичні центри, клінічні лі­карні, дитячі та дорослі, спеціалізовані лікарні, Центр екстреної ме­дичної допомоги, а також лікарню «ОХМАТДИТ», Науково-практич­ний дитячий центр кардіології та кардіохірургії, Інститут нейрохі­рургії ім. А.П. Ромоданова НАМН України.

У рамках конкурсних змагань медичні сестри проходили тес­тування та демонстрували свою професійну майстерність у вико­нанні практичних навичок з педіатрії, терапії і хірургії.

Сучасна медична сестра має бути обізнаною в усіх сферах життє­діяльності, володіти різними практичними навичками, знати різно­манітні технологічні процеси та вміти застосовувати їх на практиці. Такі конкурси – це, насамперед, стимул для додаткового навчання та самовдосконалення, можливість познайомитися з кращими ме­дичними сестрами з усіх регіонів нашої держави, поспілкуватися та обмінятися професійним досвідом.

Під час виконання завдань необхідно було відповісти на 100 запи­тань. Усі медичні сестри добре впоралися із завданням, але ж, звичай­но, є переможці. Слід зазначити, що в десятку кращих увійшли учасни­ці, які набрали від 100 балів – 1-ше місце, до 96 балів – 10-й результат.

Невеличка інтрига, й ось названо прізвище переможця. Це Ган­на Ващенко – медична сестра відділення анестезіології та інтенсив­ної терапії Київської міської клінічної лікарні № 9. Вона закінчила Перший київський медичний коледж та має стаж роботи 16 років.

За рішенням журі до конкурсу з практичних навичок допущені ті, хто набрав більше 90 балів, загалом 13 учасниць. ІІ тур другого етапу конкурсу буде проведено в травні у Київському міському ме­дичному коледжі, де відбудеться урочисте представлення учас­ниць та конкурс із практичних навичок, який зазвичай проходить дуже цікаво: учасники демонструють своє вміння виконувати про­цедури та спілкуватися з уявними пацієнтами, що дуже важливо в їх повсякденній роботі.

Хочеться сказати добрі слова всім конкурсантам. Всі вони – най­кращі, молодці, всі – переможці! Бажаємо їм успіхів у роботі!

ІРИНА ДЕГРИК,

ЗАВІДУВАЧ ОРГВІДДІЛУ КМППОЗ

14.05.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання