« на головну 28.03.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1246)
07
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

Судове свавілля триває Спроба рейдерського захоплення Будинку профспілок у м. Ужгороді

Судове свавілля триває Спроба рейдерського захоплення Будинку профспілок у м. Ужгороді

19 квітня відбулася спроба рейдерського захоплення Будинку профспілок Закарпаття на площі На­родній, 5, у м. Ужгороді.

Г олова Закарпатської обласної ради профспілок Володимир Фленько надіслав листа Прем’єр-міністру України Во­лодимиру Гройсману, в яко­му, зокрема, зазначено: «Доводимо до Вашого відома, що незважаючи на Ваше доручення до листа ФПУ від 4 квітня 2018 року, а також інші Ваші доручення щодо проведення Фондом державного майна України та відпо­відними службами Кабінету Міні­стрів України спільно з Федерацією профспілок України засідання робо­чої групи з врегулювання всіх обста­вин і вироблення узгоджених пропо­зицій щодо права власності на будів­лю профспілок в м. Ужгороді на пло­щі Народній, 5, та відповідне розпо­рядження Кабміну від 29 березня 2017 року, судове свавілля у Закарпат­ській області триває.

19 квітня 2018 року о 9.30 було здій­снено спробу рейдерського захоплен­ня Будинку профспілок керівництвом Закарпатського окружного адміні­стративного суду в супроводі осіб у ка­муфляжній формі. Вони без будь-якого попередження увірвалися до кабінету голови Закарпатської облпрофради Володимира Фленька і вимагали висе­лення профспілок з будівлі, яка пере­буває у їх віданні протягом 55 років.

Причому, вдаючись до агресивних дій, Закарпатський окружний адміні­стративний суд навмисно замовчує і приховує той факт, що згідно з розпо­рядженням Кабміну № 1241-р від 07.12.2011 йому вже було передано в оперативне управління триповерхову будівлю по вул. Другетів, 91, корис­ною площею понад 2 тис. кв. м.

Після звернення керівництва проф­спілок до структур поліції і засобів масової інформації керівники окруж­ного адміністративного суду залиши­ли будівлю профспілок.

Закарпатська обласна рада проф­спілок розцінює цей безпрецедентний факт як чергову спробу наступу на права профспілок, які здійснюють функції з відстоювання трудових прав та інтересів людей, передбаче­них Законом України «Про професій­ні спілки, їх права та гарантії діяль­ності». В подальшому виникнення по­дібних ситуацій може призвести до кровопролиття.

Про агресивні дії щодо наступу на права профспілок, які розхитують суспільно-політичну ситуацію в об­ласті, що розташована на кордоні з чотирма країнами Євросоюзу, поін­формовано керівництво Закарпат­ської облдержадміністрації, міжна­родні громадські організації, Гене­ральні консульства Угорщини, Сло­ваччини, Польщі, Румунії та Федера­цію профспілок України».

У листі Прем’єр-міністру очільник профспілок Закарпаття повідомив, що президія облпрофради прийняла рішення провести 16 травня 2018 року в м. Ужгороді попереджувальну масо­ву акцію «Профспілкова хвиля про­тесту» на захист своїх майнових прав, на яку будуть запрошені профспілки сусідніх країн для підтримки дій профспілок України на міжнародно­му рівні. Буде також розпочато збір підписів проти судового свавілля і ко­румпованості судової системи в Укра­їні. Подібні акції передбачається про­вести і в інших регіонах та м. Києві.

«У випадку затягування з вирішен­ням цього питання, що може бути роз­цінене як свідоме, та неприйняття конкретного рішення залишаємо за собою право ініціювати проведення профспілкових акцій в регіонах Укра­їни за недовіру Уряду», – зазначено в листі голови Закарпатської обласної ради профспілок Володимира Флень­ка до Прем’єр-міністра України Воло­димира Гройсмана.

ПРЕС-СЛУЖБА ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛПРОФРАДИ

 УВАГА: АКЦІЯ!

16 травня о 13.00 в м. Ужгороді Закар­патська обласна рада профспілок буде проводити попереджувальну ак­цію на захист прав власності на Буди­нок профспілок області, проти судо­вого свавілля. Акція проходитиме у формі пікетування будівлі Закарпат­ського окружного адміністративного суду (вул. Загорська, 30) та біля Бу­динку профспілок на площі Народній.

Закликаємо профспілкові організа­ції, всіх небайдужих активно під­тримати акцію закарпатських колег. Разом ми відстоїмо законні права та інтереси членів профспілок! Разом ми переможемо!

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

 

Зміни у пенсійній системі – на користь людям і державі

Питання, пов’язані із запрова­дженням обов’язкової накопи­чувальної пенсійної системи в Україні, обговорено 20 квітня у Федерації профспілок України.

Г олова Федерації профспілок України Гри­горій Осовий, звертаючись до керівників членських організацій ФПУ, фахівців у сфері пенсійного забезпечення, зазна­чив, що на розгляді у Верховній Раді України наразі перебуває відповідний законо­проект «Про внесення змін до деяких законодав­чих актів України щодо запровадження накопи­чувальної системи загальнообов’язкового дер­жавного пенсійного страхування», який може бути внесений на пленарне засідання вже най­ближчим часом.

Згідно із запропонованими законодавчими змінами планується з початку 2019 року надати працівникам можливість формувати обов’язкові особисті пенсійні накопичення, за рахунок яких вони в майбутньому одержать до­даткове до їх пенсій із солідарної системи дже­рело виплат, що має на меті покращення мате­ріального забезпечення пенсіонерів.

Отже, профспілки мають бути впевнені, що очікувані зміни – на користь як громадянам, так і державі.

Для обговорення стану реформування пенсій­ної системи у цілому, законодавчих змін, пов’язаних із запровадженням другого рівня на­копичувальної пенсійної системи, аналізу прак­тики діяльності вже створених недержавних пен­сійних установ Управлінням соціального стра­хування і пенсійного забезпечення апарату ФПУ було запрошено фахівців Департаменту пенсій­ного забезпечення Міністерства соціальної полі­тики України, представників недержавних пен­сійних фондів, фахівців з усього спектру питань.

Відбулась конструктивна дискусія, під час якої наголошувалось, що функціонування запропоно­ваної моделі накопичувальної системи пенсійно­го страхування має сприяти розвитку фінансового сектору економіки, залученню внутрішнього дов­гострокового інвестиційного ресурсу в національ­ну економіку, що надасть поштовх економічному зростанню і модернізації країни.

За пропозицією учасників наради вирішено створити робочу групу для напрацювання проф­спілкової позиції із цього актуального для бага­тьох громадян питання.

ПРЕС-ЦЕНТР ФПУ

27.04.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

24.12.2023 14:26

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання