« на головну 20.04.2024
Архів номерів  •  Актуальний номер » (1247)
21
Березень
 
Інтерв’ю
 
ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»

ВІКТОРІЯ СІРЕНКО: «КОЖЕН З НАС, ЯК МОЖЕ, ВНОСИТЬ СВІЙ ВНЕСОК, НАБЛИЖАЮЧИ ПЕРЕМОГУ»


РУБРИКИ


Передплата





Статті Профпанорама

ПРОФСПІЛКИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ВИМАГАЮТЬ ВІДНОВЛЕННЯ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН НА СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ПРОДУКТИ ТА СКАСУВАННЯ РІШЕННЯ ПРО ПЕРЕХІД НА НОВІ ТАРИФИ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

ПРОФСПІЛКИ ДНІПРОПЕТРОВЩИНИ ВИМАГАЮТЬ ВІДНОВЛЕННЯ ДЕРЖАВНОГО РЕГУЛЮВАННЯ ЦІН НА СОЦІАЛЬНО ЗНАЧУЩІ ПРОДУКТИ ТА СКАСУВАННЯ РІШЕННЯ ПРО ПЕРЕХІД НА НОВІ ТАРИФИ ЕНЕРГОЗАБЕЗПЕЧЕННЯ

У зв’язку з посиленням напруги в суспільстві, викликаним подальшим зростанням цін, а та­кож підвищенням з 1 квітня п.р. тарифів на електроенергію, що призведе до подальшого зростання вартості життя працюючих та всього населення, президія Дніпропетров­ського облпрофоб’єднання прийняла Звер­нення до керівників держави – Президента України Петра Порошенка, Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, Голови Верховної Ради Андрія Парубія, а також Голови Феде­рації профспілок України Григорія Осового з приводу подальшого зростання вартості життя і падіння життєвого рівня трудящих.

Н езважаючи на запевнення ке­рівників держави про вжит­тя ними дієвих заходів для стримування зростання цін, інфляції та подальшого знецінення доходів трудящих, ситуація в країні з початком року не покращується.

Як свідчать дані Держстату Укра­їни, в січні п. р. продовжувалось зростання цін на все найнеобхідні­ше з одночасним зменшенням ре­альної зарплати трудящих та існу­ванням суттєвих боргів з її виплати. Цьому сприяє також непродумане рішення Уряду про відміну держав­ного регулювання цін на соціально значущі продукти харчування, про­ти чого виступали профспілки.

Усе зазначене викликає занепо­коєння працюючих та загострення соціальної напруги в трудових ко­лективах, про що свідчать численні звернення до профорганів трудових колективів та профорганізацій Придніпров’я.

На цьому фоні велику стурбова­ність викликає рішення НКРЕКП про перехід з 1 квітня п. р. україн­ських обленерго на так звані RАВ- тарифи, внаслідок чого відбудеться підвищення вартості електроенер­гії для промисловості та бюджет­них установ.

При цьому нас запевняють, що це начебто жодним чином не торкнеть­ся населення. Однак, на думку бага­тьох незалежних експертів, перехід на RАВ-тарифи неминуче потягне за собою зростання собівартості про­дукції та послуг (особливо в житло­во-комунальній сфері, де вартість енергоносіїв складає від 40 до 60%).

Відверто цинічними тому вигля­дають посилання керівництва НКРЕКП на необхідність даного кроку начебто для отримання до­даткових коштів з метою модерніза­ції енергосистеми, яка в більшості своїй перебуває у власності олігар­хів, які приватизували її свого часу за безцінь і не подбали про своєчас­не оновлення основних фондів енер­гопідприємств.

Профспілки Дніпропетровщини вимагають відновлення державного регулювання цін на соціально зна­чущі продукти та скасування рі­шення про перехід на нові тарифи енергозабезпечення.

За дорученням президії,

Віталій ДУБІЛЬ,

голова Дніпропетровського обласного об’єднання профспілок

 

ПІДБИТО ПІДСУМКИ, ВИЗНАЧЕНО ЗАВДАННЯ

У м. Києві відбулося засідання президії Цен­тральної ради Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України.


Н а засіданні розглянуто та обговорено питання:

– про виконання галузевих угод між Міністерством економічного розвитку і торгівлі України, Фондом державного майна України, Всеукраїнським галу­зевим об’єднанням організацій роботодавців хімічної про­мисловості, Міністерством енергетики та вугільної про­мисловості України, Міністерством охорони здоров’я Укра­їни, Об’єднанням організацій роботодавців медичної та мі­кробіологічної промисловості України і ЦР Профспілки працівників хімнафтохімпрому України за 2017 рік;

– про основні статистичні дані профспілкових організацій щодо чисельності членів Профспілки і виконання показни­ків бюджету ЦР профспілки за 2017 рік.

З інформацією виступили голова ЦР Профспілки Василь Мойсюк і заступник голови ЦР Профспілки Микола Мицько.

В обговоренні питань порядку денного взяли участь члени президії ЦР Профспілки і запрошені.

Президія затвердила План роботи Центральної ради Проф­спілки і бюджет на 2018 рік.

Із зазначених питань прийнято відповідні постанови.

Прес-центр ФПУ

 

ЗАСІДАННЯ ПРАВЛІННЯ УФПО: ЗМІЦНЕННЯ ТА РОЗВИТОК ПАРТНЕРСТВА

Актуальні питання стратегії діяльності Україн­ської федерації профспілкових організацій – Профспілки працівників підприємств з іноземни­ми інвестиціями, господарських товариств, орга­нізацій та установ і розширення мотиваційних чинників через запровадження електронного квитка члена профспілки обговорено 2 березня на розширеному засіданні Правління УФПО.

В ів засідання заступник голови Профспілки Олександр Крисюк.

Директор Центру соціальних послуг Костян­тин Навроцький виступив перед учасниками засідання з презентацією й детально розповів, що яв­ляє собою Соціальна картка, хто може нею користува­тися, для кого вона створена й на яких умовах, озву­чив спектр послуг, які може отримати власник карт­ки на території України.

Вартість такої Соціальної картки для ФПУ – 40 грн. На сьогодні нею користуються 100 тис. членів проф­спілок, нещодавно Центр соціальних послуг випустив ще 150 тис. карток.

Під час обговорення учасники засідання поставили низ­ку запитань щодо електронного профспілкового квитка.

З презентацією сигнального варіанта нової редакції книги «Трудові та соціально-економічні права учасни­ків АТО: забезпечення та профспілковий захист» висту­пили заступник Голови УФПО Олександр Крисюк та заввідділу організаційної роботи УФПО Ольга Глушко.

Учасники засідання також обговорили актуальне пи­тання «Напрямки стратегії діяльності профспілки та розширення мотиваційних чинників членства в УФПО». Йшлося, насамперед, про збільшення член­ства УФПО шляхом сприяння створенню нових робо­чих місць та про роботу Профспілки із зміцнення та розвитку соціального партнерства і співробітництва.

Наприкінці заходу було підбито підсумки роботи в га­лузі за 2017 рік. Відбулося нагородження кращих під­приємств галузі, первинних профспілкових організа­цій, профспілкових лідерів.

Олексій ПЕТРУНЯ

 

16.03.2018



ДОДАТИ КОМЕНТАР 2000
Ваше ім'я:
Коментар:
  введіть цифри на картинці
УВАГА!

З метою підвищення попиту на газету "Профспілкові вісті" редакція прийняла рішення припинити практику розміщення повного чергового номеру у pdf-форматі на власному сайті. Натомість обмежитися публікацією першої сторінки та анонсів найрезонансніших матеріалів. Пропонуємо читачам передплачувати видання. З умовами передплати можна ознайомитися у розділі ПЕРЕДПЛАТА.

НОВИНИ

05.04.2024 21:44

22.03.2024 19:35

15.03.2024 18:49

15.03.2024 18:46

10.02.2024 18:02

10.02.2024 18:01

10.02.2024 17:58

10.02.2024 17:48

12.01.2024 20:50

12.01.2024 20:49

Усі новини


Опитування

Якою б Ви хотіли бачити улюблену газету "Профспілкові вісті" надалі?

Традиційною паперовою, друкованою
- 0 %
Новітньою електронною (виключно в інтернеті за передплатою)
- 0 %
Змішаною (відкриття передплати на електронну версію при збереженні паперово-друкованого формату)
- 0 %
Усього: голосів






 

Профспілкові ВІСТІ, 1990-2023©

01042, Украіна, м. Київ
Майдан Незалежності, 2
Тел/факс: 528-70-49
Використання матеріалів сайту дозволяється за умови посилання